Jsem psychicky labilní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jako bych četla sama o sobě! Taky jsme o dítě bojovali jak blázni. SIce né tak dlouho ale bojovali
Počkej až se odplaví hormony z těla a pak zažiješ tu mateřskou lásku a pocit štěstí. Nepřijde to naráz ale bude se to pěkně pomalu stupňovat. Pamatuju si jak jsem doma bulela, že chci zpátky do práce a že to dítě byl velkej omyl. Malýmu bude rok a já ani nevzdechnu po práci, večer se mi ven nechce, radši si lehnu vedle něj.
Neboj vše přejde! Chápu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O babyboxu někdy uvažujeme ted s manželem když si myslíme že nám ta naše cácorka vykecá díru do hlavy
sice jsou jí už tři ale nějak bysme jí tam nacpali
(sranda..)
Hele - taky jsem to tak měla..řikala jsem si jestli nejsem divná že necítím hned tu pravou mateřskou lásku (všichni mi ríkali jak své dítě od prního okamžiku milovali..) a přitom je to blábol..je to nový človíček a musíte si na sebe zvyknout. Láska se začne postupně víc a víc tvořit.. Taky jsem si říkala co jsem to udělala že jsem se rozhodla mít dítě..ta volnost před dítětem mi občas chybí i teď, ale ted když je už malé 3 roky je to fajn.. Hlídání sem tam máme, občas přespí u babičky, jednou za čas jdu já do společnosti - někdy s manželem někdy každý zvlášť.. Já si to začala opravdu užívat až tak od roka a půl..
Takže vydrž.. bude líp..i když na druhou stranu - jak začne dítko běhat a kecat tak jak se to vezme estli líp
![]()
Ale pokud bys začala mít třeba stavy či představy depresivní a pod..raděj vyhledej psychologa. Za to se nemusíš vubec stydet, nekdy proste může byt poporodní deprese.. Obvzlašt když jsi teprv v šestinedělí… To je náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, 9 let ses snažila o dítě a zromantizovala sis představu o tom, jaké to bude. Ťuťu ňuňu, napojení a souznění s dítětem, štěstí tvého života, nepředstavitelné návaly lásky, koncentrované štěstí…
ALE, péče o dítě je především řehole.
Jako fakt je to makačka. Fyzická i psychická. Nikdy dřív jsem tak moc, neustále, pravidelně, i když se mi nechce, nepracovala, jako když mám děti. A když to všechno dáš, tak pak po kapkách dostaneš i to z prvního odstavce. ![]()
Mám pro tebe jedinou radu: FUNGUJ! Teď tvůj prvořadý úkol je, se o dítě postarat. Tak se starej. Funguj jako robot, prostě dělej to, co je potřeba. Nepřemýšlej o tom, jestli tě to baví, naplňuje štěstím atd., ale prostě to dělej.
A ono se to časem zlepší. Hormony se zklidní, zajede se režim, dítě přestane být tak náročné (vydrží spát celou noc), pomalu přijde i ta citová vazba. Nechej tomu volný průběh, nešpekuluj, moc nepřemýšlej, nezkoumej se, snaž se hlavně „přežít“.
A ono to půjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SYn byl od narození uplakánek. Měl proč, měl problémy s bříškem /hodně dlouho/. V nejhorších chvílích jsem ho odnášela manželovi. Měla jsem ho ráda, ale také bych ho nejraději někomu půjčila.
E.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem po prvním porodu měla pocit, že jsem spadla z výšky na zem a to hodně natvrdo. Taky jsem občas měla nějakou brutální myšlenku
. Tenkrát ale babyboxy nebyly. Já bych tam šoupla někdy mladýho i dnes, ale už se tam nevejde, má metr devadesát. Zakladatelko, neboj, bude líp, ale jestli je Ti hodně ouzko, vyhledej radši pomoc odborníka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wiolla píše:
Zakladatelko, 9 let ses snažila o dítě a zromantizovala sis představu o tom, jaké to bude. Ťuťu ňuňu, napojení a souznění s dítětem, štěstí tvého života, nepředstavitelné návaly lásky, koncentrované štěstí…ALE, péče o dítě je především řehole.
Mám pro tebe jedinou radu: FUNGUJ! Teď tvůj prvořadý úkol je, se o dítě postarat. Tak se starej. Funguj jako robot, prostě dělej to, co je potřeba. Nepřemýšlej o tom, jestli tě to baví, naplňuje štěstím atd., ale prostě to dělej.Jako fakt je to makačka. Fyzická i psychická. Nikdy dřív jsem tak moc, neustále, pravidelně, i když se mi nechce, nepracovala, jako když mám děti. A když to všechno dáš, tak pak po kapkách dostaneš i to z prvního odstavce.
Jo tak tohle přesně pomohlo mě, řekla jsem si chtěla jsi dítě…máš ho, stojí to za,,,ale jsi máma a dospělý člověk, tak se musíš postarat, nepřemýšlela jsem jestli mě to baví, prostě jsem to dělala a za chvíli to bylo o. k. A první odstavec se dostavil taky v plné síle ![]()
- Citovat
- Upravit
To tě napadne ještě asi tisíckrát za život až tě děti něčím dostanou a budeš si říkat měla já ty haranty zapotřebí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerika se tomu laktacni psychoza?? myslim, ze nejlepsi by bylo zajit za odbornikem. rozhodne nejsi nejhorsi mama na svete, proste jak jsi na ni dlouho cekala a prala si ji, tak je to ted treba jinak nez sis predstavovala a hlava se s tim musi vyrovnat. Hlavne taky sestinedeli
jojo, zname vsechny
neboj se jit za tim odbornikem, je urcite lepsi to zarazit v pocatku, svoji dcerusku budes urcite milovat, jen si na sebe musite obe zvyknout. I pro tebe je to uplne novy zivot a trva to
drzim palce. A neboj se, az budes mit po sestinedeli, budes moct s malickou vyrazit ven, za kamaradkama, do obchodaku, skoro kamkoliv
ja si taky prisla jak pes u boudy, ted mam 3mesicniho (a ten jeste ani zaboha nepije z niceho jinyho nez z myho prsa, takze nemuzu ani odstrikat a nechat ho s tatou
) az bude trosku starsi, bude spat pravidelnejs a budes stihat vic veci, tak se to urcite zlepsi. A nenech se vykolejit nejakyma recma typu Ty zas vypadas, i kdyz je to od tvy mamy. No a co jako, o to lip se budes citit az mala usne, ty se jednou misto uklizeni treba poradne vyfiknes a pekne spolu pak pujdete ven
Uvidis, budes hrda mama, jako jsem ted ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to špatné noční spaní - nepomohlo by zavinování? Mě to u prvního syna šíleně ubíjelo, jak jsem se kolik týdnů nevyspala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsechny do toho jdeme s naivnimi predstavami. V hlave si to malujeme a pak prijde srazka s realitou a ta velmi casto neni o spicim miminku, odpocate, usmevave matce a 100% nadseni. A cim vice, dele je dite ocekavane, tim byva ta srazka tvrdsi, protoze jsme si to malovaly na ruzovo prilis dlouho a intenzivne predem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaDoRaBe Tak tak…
Zakl. - napíš nám viac, ako doma s malou fungujete, ako spávate, či ju nosíte.. Možno by sa dalo tvoj harmonogram (spôsob fungovania) s malou upraviť tak, aby si si viac odpočinula. Sú tu skúsené matky, a to, čo ony vylaďovali mesiace a roky, môžeš skúsiť hneď a možno sa to u teba zlepší… A ak nie, dá sa zájsť k Dr…
Ako spáva cez deň? Spávaš s ňou? V noci je v postieľke, alebo u teba v posteli?
Ako kojíš? Po sediačky? Po ležiačky? Ako dlho? Čo okrem toho robíš? (Mysleno - nenaložila si si na seba zbytočne veľa? Nesnažíš sa stíhať ešte domácnosť?)
- Citovat
- Upravit
ANONYM ZAKLADATELKA
@Gabika píše:
@MaDoRaBe Tak tak…Zakl. - napíš nám viac, ako doma s malou fungujete, ako spávate, či ju nosíte.. Možno by sa dalo tvoj harmonogram (spôsob fungovania) s malou upraviť tak, aby si si viac odpočinula. Sú tu skúsené matky, a to, čo ony vylaďovali mesiace a roky, môžeš skúsiť hneď a možno sa to u teba zlepší… A ak nie, dá sa zájsť k Dr…
Ako spáva cez deň? Spávaš s ňou? V noci je v postieľke, alebo u teba v posteli?
Ako kojíš? Po sediačky? Po ležiačky? Ako dlho? Čo okrem toho robíš? (Mysleno - nenaložila si si na seba zbytočne veľa? Nesnažíš sa stíhať ešte domácnosť?)
Tak den je u nás tak, že malá už není tolik spikací miminko jako na začátku. Je už docela společenská a vyžaduje když je v košíku být tak, aby viděla. tam si lácá ručičkama, pofňukává - když nemá zábavu někoho. Trvalo mi několik dní, než mi došlo proč v košíku celé dny propláče, pokud nespinká. Potřebuje mít rozhled… Občas fňuká pořád a tak ji mám na rukách, tam jedině je potichoučku. Jakmile ji odložím pláče (ale tohle se stává zřídka) - naštěstí.
Přes den spinkává více, jak v noci (jednou denně přes den spinká i 4,5hodinky.
Maličká spinká v košíčku, nespinká s námi v posteli
Když ji probudí hlad, tak manžel vstane ohřát mlíčko, já ji občas přiložím nejprve k prsu…nakrmím ji tím ohřátým mlíčkem. Takže já krmím. Až je nakrmená, dám odříhnout a manžel jde přebalit malou. Potom ji uložíme a jdeme spát. Ona v košíčku pobrekává a nechce vždycky spinkat… Občas ji takhle ukládám i 1,5 hodiny. Jindy ji uložíme a trošku tam stuká a tak a pak usne. Je to individuální. Kojím ji někdy v leže, někdy v sedě, jak se mi zrovna chce. Kojím cca 20minut.
Co se týče domácnosti, manžel pracuje z domu a jen občas odejde, takže o domácnost se také dělíme. On se stará o nádobí, já o vaření. Já dám prát pračku, on pověsí pračku atd.
- Citovat
- Upravit
To přejde, nejsi labilní..
Malou budeš milovat čím dál tím víc, jsi chvilku po porodu takové pocity jsou normální..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je chovaci, porid si satek, ergonomicke nositko. Ty budes mit volne ruce a klid, dite uvidi okolo a bude u tebe potichu. On je to trochu zacarovany kruh, dite breci, ty jsi na nervy, dite to okamzite vyciti a tim vic breci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko-neboj jsi v pohodě(teda podle mého určitě)
Dlouho jsi čekala na miminko a měla jsi hafo času si to období dost zidealizovat - realita je většinou jiná a myslím, že spousta ženských dost kouká. Navíc já měla podporu mé mámy, která věděla co a jak-pokud bych ji neměla a měla se spoléhat fakt jen na sebe a manžela-tak bych z toho byla vyplesknutá stejně jako ty.
Taky se Ti rovnají hormony-všechno je to dost náročný a na vyčerpání máš plný nárok.
Pokud Ti dělá problém kojení tak se na to vyprdni, je to sice to nejlepší ale když to z jakýokoliv důvodu nejde a je to problém tak se podle mého svět taky nezboří.
Jinak zkus hrací hrazdičku a dávat miminko na deku na zem, tam vidí, kolem a nad sebou má hračky a dost dětí je tam spokojených(teda až na tu naši
)
Neboj s malou se zžijete a zachvilenku ji budeš rozumět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit