Jsem rasista?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
507
23.10.19 07:55
@My Melody píše:
Pokud nekto schvaluje vrazdeni a napadani nevinnych lidi a uvaluje na ne kolektivni vinu, konec debaty.

Projektujete vlastní myšlenková schémata na jiné, dovozujete neexistující postoje a proti nim se vymezujete.
Klasický diskuzní faul, kterých jen v této diskuzi předvádíte několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
23.10.19 08:38
@My Melody píše:
V podstate delas to same, co rasisti, jenom v opacnem smeru, proc bychom se meli stydet? Ze jsme se narodili zrovna nekte ve stredu Europy bilym rodicum neni zadna zasluha, ale ani provineni. Nikto nenese vinu za historii svych predku, kterou tvorili jednotlivci, kazdej se zodpovida sam za sebe a za to, co v zivote dela. Princip kolektivni viny je nejnusnejsi zhovadilost, jakou kdy lidi vymysleli.

Ale prdlajs…dělám si jen srandu z bojovného nácka badabooma… :P

• Citovat
  • Upravit
24685
23.10.19 08:53
@badaboom píše:
Je to přesně obráceně. Cestování po světě z tebe rasistu udělá naprosto spolehlivě. Stačí spatřit ten rozvrat evropských tzv. západních zemí na vlastní oči, ten bordel v Paříži, Amstru, Londýně, Stockholmu… ani nemusíš cestovat do Afriky nebo na střední Východ.
Nebo se s dětma přestěhuj do centra Prahy. Pak si povíme.

A co jsi tam viděl za bordel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
23.10.19 09:02
@stock píše:
A co jsi tam viděl za bordel?
Říkal to pitomio a také holohlavci u piva…on sám nikde nebyl…
  • Citovat
  • Upravit
24685
23.10.19 09:24
@ontar píše: Říkal to pitomio a také holohlavci u piva…on sám nikde nebyl…

Nojo no, pak chápu „jeho“ diskuzni prispevek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17853
23.10.19 10:41
@badaboom píše:
Projektujete vlastní myšlenková schémata na jiné, dovozujete neexistující postoje a proti nim se vymezujete.
Klasický diskuzní faul, kterých jen v této diskuzi předvádíte několik.

Ne. Ja ti napsala, za jako cizinec bych se bala jit na Slovensko, protoze tam vystraseni kreteni a neonacisti napadaji a vrazdi turisty tmave pleti. Tys na to odpovedel : " alespon vime, kam se prinejhorsim prestehovat" Jak jsem mela pochopit tu vetu? Tak, ze do krajiny, kde se napadaji a vrazdi nevinne lidi, by ses prinejhorsim prestehoval, protoze to schvalujes, protoze nasledkom toho bude Slovensko bile.

Pokud ovsem tva odpoved znamenala : " Je hrozne, kam az omezenost, nenavist a strach zamindrakovanych vypatlancov muze vest. " pak z tvou odpovedi souhlasim.
Konec debaty.

Příspěvek upraven 23.10.19 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17853
23.10.19 10:42
@ontar píše:
Ale prdlajs…dělám si jen srandu z bojovného nácka badabooma… :P

ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
23.10.19 12:24
@My Melody píše:
Ne. Ja ti napsala, za jako cizinec bych se bala jit na Slovensko, protoze tam vystraseni kreteni a neonacisti napadaji a vrazdi turisty tmave pleti. Tys na to odpovedel : " alespon vime, kam se prinejhorsim prestehovat" Jak jsem mela pochopit tu vetu? Tak, ze do krajiny, kde se napadaji a vrazdi nevinne lidi, by ses prinejhorsim prestehoval, protoze to schvalujes, protoze nasledkom toho bude Slovensko bile.

Pokud ovsem tva odpoved znamenala : " Je hrozne, kam az omezenost, nenavist a strach zamindrakovanych vypatlancov muze vest. " pak z tvou odpovedi souhlasim.
Konec debaty.

Příspěvek upraven 23.10.19 v 11:58

Vaše hrubá logická chyba, za kterou bych vás u zkoušky z predikátové logiky nemilosrdně vyhodil, je následující:

Výrok A = Tak, ze do krajiny, kde se napadaji a vrazdi nevinne lidi, by ses prinejhorsim prestehoval
Výrok B = protoze to schvalujes
Výrok C = protoze nasledkom toho bude Slovensko bile.

Zatímco výroky A a C jsou PRAVDA, výrok B je NEPRAVDA. Protože pravdivost výroku B a C není vzájemně ovlivněna, vaše dedukce o pravdivosti výroku B na základě mnou potvrzené pravdivosti výroků A a C je zcela chybná a z logiky máte nedostatečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
23.10.19 20:10
@My Melody píše:
Presne tak, jsou v tom mindraky. Clovek, kterej vi, ze nema byt na co hrdej, citi se jak nikto, protoze je vyprazdnenej, zacne byt hrdej alepson na to, o co se nicim nezasluzil, na svou rasu… proto jine ponizuje, aby na pomyslnem podiu sebe povysil.Příspěvek upraven 22.10.19 v 23:53

Nekdy jo a nekdy tenjen stve, ze tvoji predci tu po generace neco budovali a pak prijde hromada lii z vychodu/jihu/severu/zapadu, jsou hlucny, prinesou sebou kriminalitu delaj na ulici neporadek a pritom vsem se chovaj, jak kdyby jim to v okoli tveho bydliste patrilo. Takze mas moznost se akorat tak odstehovat a doufat, ze se ti to nestane znova.-) Taky jsem driv mela tyhle mladicke nazory, ze kazdy, co ma neco proti imigrantum je zakomplxovanej povysenej hnup, ale oni v tom jsou i rozumny nazory…Jinak ja zila za svych necelych 40 let asi 20 mimo cr na nekolika kontinentech, cestovani me spis otevrelo oci, co realne zpusobuje souziti s lidma, ktery na spoeldnosti parazitujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17853
24.10.19 01:42
@KaroliS píše:
Nekdy jo a nekdy tenjen stve, ze tvoji predci tu po generace neco budovali a pak prijde hromada lii z vychodu/jihu/severu/zapadu, jsou hlucny, prinesou sebou kriminalitu delaj na ulici neporadek a pritom vsem se chovaj, jak kdyby jim to v okoli tveho bydliste patrilo. Takze mas moznost se akorat tak odstehovat a doufat, ze se ti to nestane znova.-) Taky jsem driv mela tyhle mladicke nazory, ze kazdy, co ma neco proti imigrantumje zakomplxovanej povysenej hnup, ale oni v tom jsou i rozumny nazory…Jinak ja zila za svych necelych 40 let asi 20 mimo cr na nekolika kontinentech, cestovani me spis otevrelo oci, co realne zpusobuje souziti s lidma, ktery na spoeldnosti parazitujou.

Ale ja takovy nazor, jak jsi mela ty, nemam. Ty to podavas ve dvou extremech, bud je nekto proti migrantum, anebo je za a nevnima negativa. Ja prece neschvaluju divokou, nelegalni migraci, lode, ktere je vozi do Europy, prevadecsky byznys, atd.

Ale ani neodsuzuju migraci en block, konec koncu, sama jsem migrant. A nemuzu se ztotoznit s tim, jak se na barevne lidi koukaji Slovaci (a myslim dle toho, co ctu, ze vy Cesi taky), kde cernocha a araba obrazne nevideli ani z rychliku. Slovaci neziji v multikulturnim prostredi a proto cernochy vnimaji na zaklade tendencnich informaci z medii a hadzou je vsechny do jednoho vreca a pak ten kokteil omezenosti, nenavisti a strachu vede az k tomu, co se u nas deje, ze vypatlanci napadaji a zabijeji lidi s tmavsi barvou pleti.
Ja se nikde na svete nepotkala s takovou mirou rasizmu jak na Slovensku, prestoze ( anebo spis prave proto), ze u nas na Slovensku barevne nemame. V Parizi jem mela kolegy, sousede, kmarady barevne, nikdy jsem problem nemela, to jsem uz psala.
Slovak treba nerozlisuje moslimy, pro nej jsou to vsichni potencialni, zaostali teroriste, ve skutecnosti moslimove z Magrebu, z Maroka, z Tunisu se dovedli slusne europanizovat, pak taky barevni z francovzkych zamorskych departmentu, vetsinou delaji ve Francii tezke a spatne placene prace…ale Slovaci, protoze tu zkusenost nemaji, je hazi vsechny do jednoho vreca… a je hrozne, kam az u nas ta zmes strachu, omezenosti, nenavisti a komplexu z vlastni malosti muze zajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
24.10.19 11:19
@My Melody píše:
Ale ja takovy nazor, jak jsi mela ty, nemam. Ty to podavas ve dvou extremech, bud je nekto proti migrantum, anebo je za a nevnima negativa. Ja prece neschvaluju divokou, nelegalni migraci, lode, ktere je vozi do Europy, prevadecsky byznys, atd.Ale ani neodsuzuju migraci en block, konec koncu, sama jsem migrant. A nemuzu se ztotoznit s tim, jak se na barevne lidi koukaji Slovaci (a myslim dle toho, co ctu, ze vy Cesi taky), kde cernocha a araba obrazne nevideli ani z rychliku. Slovaci neziji v multikulturnim prostredi a proto cernochy vnimaji na zaklade tendencnich informaci z medii a hadzou je vsechny do jednoho vreca a pak ten kokteil omezenosti, nenavisti a strachu vede az k tomu, co se u nas deje, ze vypatlanci napadaji a zabijeji lidi s tmavsi barvou pleti.
Ja se nikde na svete nepotkala s takovou mirou rasizmu jak na Slovensku, prestoze ( anebo spis prave proto), ze u nas na Slovensku barevne nemame. V Parizi jem mela kolegy, sousede, kmarady barevne, nikdy jsem problem nemela, to jsem uz psala.
Slovak treba nerozlisuje moslimy, pro nej jsou to vsichni potencialni, zaostali teroriste, ve skutecnosti moslimove z Magrebu, z Maroka, z Tunisu se dovedli slusne europanizovat, pak taky barevni z francovzkych zamorskych departmentu, vetsinou delaji ve Francii tezke a spatne placene prace…ale Slovaci, protoze tu zkusenost nemaji, je hazi vsechny do jednoho vreca… a je hrozne, kam az u nas ta zmes strachu, omezenosti, nenavisti a komplexu z vlastni malosti muze zajit.

Tady nejde o nejakou divokou migraci z poslednich let. Ja zila treba v 90tych letech v Brooklynu, chodila jsem tam na stredni, supr zazitek, doporucuju kazdemu:-) Vubec nemluvim o muslimech. To jsem ani nechtela nacinat:-( To je jeste jinej level. Navic to tema kazdej zneuziva ke svejm zajmum. Vetsina lidi mpc nepremysli, takze je to snadny. Jinak zcela uprimne, Slovaku je v Cechach take hromada a ja to uplne nechapu. Zeme jsou na tom dost podobne, ja ch treba zkusila podnikat nez utict par set kilometru na zapad. Nehlede na to, ze ty treba pises cesky, smekam, 99% slovaku mluvi a pise slovensky, preztoze jim casto mnoho cechu ani nerozumi. Ja prispevky ve slovenstine na emiminu ani nectu, spatne tomu rozumim. Bydlet na slovensku, naucim se slovensky, z respektu a vdeku, ze tam mohu zit. Ted je pracovni poptavka, hromada volnych mist, takze neni problem, ale az ta volna a nebudou, slovaci budou brat praci cechum. Ale tak to holt je. Do zahranici odchazeji hlavne ti dravi, schopni, co si chteji polepsit za kazdou cenu, tudiz proste maji lepsi schopnosti, drive se prosadit. Jak rikam, tez jsem zila leckde, nikdy jsem se nesetkala s ustrky. Paradoxne se me nejvic dotykalo, ze dle -ova se usuzovalo, ze jsem krasna Ruska. Mimochodem za cely svuj zivot jsem nepotkala normalniho Rusa Rusku ( co v Rusku vyrostl), vzdy nejaky mindrak - ono jako rasismus xenofobie je spatne samozrejme, le zase delat, ze kukturni prostredi v nemz clovek vyrostl nedela cloveka, to tez nelze - ano je par jedincu, kteri se povznesou - ale to casto vyzaduje vysokou inteligenci a jak vime dle gausovi krivky, kolik takovyhc lidi je a to musis jeste vyloucit vsechny oportunisty…:-) Me se zda ze mame asi podobny nazory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17853
25.10.19 01:55
@KaroliS píše:
Tady nejde o nejakou divokou migraci z poslednich let. Ja zila treba v 90tych letech v Brooklynu, chodila jsem tam na stredni, supr zazitek, doporucuju kazdemu:-) Vubec nemluvim o muslimech. To jsem ani nechtela nacinat:-( To je jeste jinej level. Navic to tema kazdej zneuziva ke svejm zajmum. Vetsina lidi mpc nepremysli, takze je to snadny. Jinak zcela uprimne, Slovaku je v Cechach take hromada a ja to uplne nechapu. Zeme jsou na tom dost podobne, ja ch treba zkusila podnikat nez utict par set kilometru na zapad. Nehlede na to, ze ty treba pises cesky, smekam, 99% slovaku mluvi a pise slovensky, preztoze jim casto mnoho cechu ani nerozumi. Ja prispevky ve slovenstine na emiminu ani nectu, spatne tomu rozumim. Bydlet na slovensku, naucim se slovensky, z respektu a vdeku, ze tam mohu zit. Ted je pracovni poptavka, hromada volnych mist, takze neni problem, ale az ta volna a nebudou, slovaci budou brat praci cechum. Ale tak to holt je. Do zahranici odchazeji hlavne ti dravi, schopni, co si chteji polepsit za kazdou cenu, tudiz proste maji lepsi schopnosti, drive se prosadit. Jak rikam, tez jsem zila leckde, nikdy jsem se nesetkala s ustrky. Paradoxne se me nejvic dotykalo, ze dle -ova se usuzovalo, ze jsem krasna Ruska. Mimochodem za cely svuj zivot jsem nepotkala normalniho Rusa Rusku ( co v Rusku vyrostl), vzdy nejaky mindrak - ono jako rasismus xenofobie je spatne samozrejme, le zase delat, ze kukturni prostredi v nemz clovek vyrostl nedela cloveka, to tez nelze - ano je par jedincu, kteri se povznesou - ale to casto vyzaduje vysokou inteligenci a jak vime dle gausovi krivky, kolik takovyhc lidi je a to musis jeste vyloucit vsechny oportunisty…:-) Me se zda ze mame asi podobny nazory…

Diky za tu cestinu, jsi mila :kytka:
Ja si zas nekdy vycitam, ze moje ceskoslovenstina a hrubky trhaji usi, ale zase na druhe strane si myslim, ze na ceskem foru je slusnost psat cesky a navic se takhle bezpracne klabosenim na foru ucim cestinu :).

Ja odesla ven studovat a pak, protoze jsem vzdy touzila zit pri mori, v teple, jsem uz venku zustala…uz bych se asi na Slovensko nevratila, i kdyz porad mam pro nasi krajinu slabost a Slovensko mam rada…a tim, ze cestuju po svete, jsem si uvedomila, ze nejsme o nic horsi, ani lepsi, ze vsude je neco, ne my Slovaci nemame byt proc zamindrakovani, ze jsme pracoviti, sikovni…na druhe strane, jak jsem napsala, s takovovou mirou xenofobie a rasizmu jsem se potkala jenom na Slovensku, to je asi specifikum vychodni Europy.

S Rusy zkusenosti nemam, ale jak rikas, venku nas dle akcentu povazuji casto za Rusy, a nas mekky prizvuk cizinci vnimaji vetsinou jako prijemnej… a vychodoeuropske zeny maji pro cizince sarm, nemysleno nijak vulgarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
25.10.19 08:45

Sancta simplicitas

@My Melody píše:
na druhe strane, jak jsem napsala, s takovovou mirou xenofobie a rasizmu jsem se potkala jenom na Slovensku, to je asi specifikum vychodni Europy.
:potlesk: vtip vlákna. Nebo spíš neuvěřitelně naivistické bláboly.

Vy svět vůbec neznáte, a udílíte tady moudra. Rasismus je pevnou součástí mnoha kultur. Většina Asie jsou ti největší rasisti, jaké si ve svých fantaziích vůbec dokážete představit. Pošlete syna požádat o ruku místní východoevropské naturalizované vietnamky a uvidíte. To samé většina Afriky, vyražte si sama na obhlídku Kapského města. A uvidíte, jak jsou lidé všude stejní a úplně nerasističtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.10.19 16:23
@My Melody píše:
Diky za tu cestinu, jsi mila :kytka:
Ja si zas nekdy vycitam, ze moje ceskoslovenstina a hrubky trhaji usi, ale zase na druhe strane si myslim, ze na ceskem foru je slusnost psat cesky a navic se takhle bezpracne klabosenim na foru ucim cestinu :).

Ja odesla ven studovat a pak, protoze jsem vzdy touzila zit pri mori, v teple, jsem uz venku zustala…uz bych se asi na Slovensko nevratila, i kdyz porad mam pro nasi krajinu slabost a Slovensko mam rada…a tim, ze cestuju po svete, jsem si uvedomila, ze nejsme o nic horsi, ani lepsi, ze vsude je neco, ne my Slovaci nemame byt proc zamindrakovani, ze jsme pracoviti, sikovni…na druhe strane, jak jsem napsala, s takovovou mirou xenofobie a rasizmu jsem se potkala jenom na Slovensku, to je asi specifikum vychodni Europy.

S Rusy zkusenosti nemam, ale jak rikas, venku nas dle akcentu povazuji casto za Rusy, a nas mekky prizvuk cizinci vnimaji vetsinou jako prijemnej… a vychodoeuropske zeny maji pro cizince sarm, nemysleno nijak vulgarne.

Ano, je to tak s tim sarmem. Z tuctovky jsem se razem stala kraskou.-) S tou xenofobii na Slovensku nemuzu soudit, nezila jsem tam, ale verim, ona ta historie i trosku naznacuje, ale Madarsko je take hodne rekneme nacionalni.-) a Cechy bych rekla, ze take. Nadruhou stranu je zase dobry, ze neni spolecensky neprinosny o tom hovorit, jako treba jinde na zapade, ono se to nekdy odfiltruje par poznamkama a je klid - kdyz se to musi tutlat, muze z toho byt i strelba - moje soukr. teorie. Cestinu mas podle me uplne perfektni, v kazdem prispevku jsem zaregistrovala tak jedno dve slovenska slova ci obraty. Ja mam prave kamaradku Slovenku ( zijici trvale v cechach), co tez mluvi cesky a prave o tom mluvi podobne, ze je to respekt. Ja myslim taky, ze by to tak melo byt. Samozrejme v ramci rodiny je bezne, ze i pristehovalci mluvi svym rodnym jazykem, ale kdyz se obratim na domaciho, tak preci se aspon pokusim mluvit po jejich, no ne?:-) Vzdycky me dostane, kdyz na me Rus mluvi bezne v krame rusky, treba i chce poradit a mysli si automaticky, ze mu rozumim. To je slozity opravdu:-( Ukrajinec toto treba neudela. Snazi se tam davat ceska slova, i kdyz treba mluvi blbe. Njn, uvidime, co bude… A ty tedy zijes v Cechach? Nebo nekde u more. Me to prave tez vzdy tahlo k mori, nakonec jsem si vzala cizince, ale zijeme zde, tedy chystame presun, ale neni zatim jasne kam.-) Kdybys chtela nekdy popsat, napis zpravu.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
25.10.19 16:26
@badaboom píše: :potlesk: vtip vlákna. Nebo spíš neuvěřitelně naivistické bláboly.Vy svět vůbec neznáte, a udílíte tady moudra. Rasismus je pevnou součástí mnoha kultur. Většina Asie jsou ti největší rasisti, jaké si ve svých fantaziích vůbec dokážete představit. Pošlete syna požádat o ruku místní východoevropské naturalizované vietnamky a uvidíte. To samé většina Afriky, vyražte si sama na obhlídku Kapského města. A uvidíte, jak jsou lidé všude stejní a úplně nerasističtí.

No tak melody asi nezila v Japonsku ci v JAR… Zadne moudra tu nikdo neudili, prkste diskuze, strc hlavu do lednicky na chvilku a bude lepe :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová