Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžete bratrovi 100% věřit že to nevnímá jinak? Oni někteří puberťáci budou každému tvrdit jak po nich rodiče ječí jen tak, bez důvodu. Ale oni ty důvody mohou mít. Co když mu vyčítá třeba to že doma nepomáhá? Důvodů může být spousta.
Absolutně nemusí. On každý puboš si myslí, že je v právu a ti druzí ho týrají.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, ale je to citlivé… Chci se zeptat mam nevlastního bratraja jsem starší a žijí jinde… Bratr žije sám s matkou. Bratr se svěřil že s matkou je to fajn ale z ničeho nic začne řvát a je někdy i agresivní… Prý ho ponižuje nadává mu že nic neumí… Mam tedy otázku jedná nebo nejedná se o týrání? Já mám strach ze jo ale jen psychické ale nwm… Dekuji
Už jsi sem psala viĎ?
Toto opravdu nejde posoudit podle jedné věty. Jestli jde o shnilého puboše, tak se pak nelze divit, když matce občas rupnou nervy a seřve ho jak Alíka. Ano, je rodič, měla by se krotit, ale ruku na srdce, jestli žije sama s dítětem, musí se starat o jeho obživu i výchovu, je možné, že je toho na ni někdy moc. Co bych určitě udělala, tak bych se o situaci v klidu s mámou i bratrem pobavila, ty je znáš taky mnohem lépe, než my tady a můžeš posoudit chování obou.
Já teda byla v pubertě týraná děsně. Pořád jsem musela být doma a bud něco dělat nebo se učit. Na zábavu ani omylem, a to všichni kolemmohli pořád a já jednou za týden. A doma vsechno dělat a ostatní nic nedělali, no typicky týraný puberťák!
A ještě jsem musela nosit příšerný hadry do skoly, ani mi slušné oblečení z tuzexu nekoupili!
Tam je to asi složitější. V minulé diskusi psala, že matka je psychicky nemocná, pokud si dobře pamatuju. Hledat to ale nebudu.
@inkakřivák
No jestli tě nutili chodit v tesilové sukni, tak teda to je na sociálku. ![]()
@Uslava píše:
Tam je to asi složitější. V minulé diskusi psala, že matka je psychicky nemocná, pokud si dobře pamatuju. Hledat to ale nebudu.
Z těchto důvodů existují různé poradny pro rodiny, kde je možné takové situace řešit. Tvrzení, že je někdo psychicky nemocný, se ještě nemusí zakládat na pravdě, pokud si to prostě jen někdo myslí. ![]()
@Tiger-lily píše:
Z těchto důvodů existují různé poradny pro rodiny, kde je možné takové situace řešit. Tvrzení, že je někdo psychicky nemocný, se ještě nemusí zakládat na pravdě, pokud si to prostě jen někdo myslí.
Třeba si tvou radu zakladatelka přečte. Mě osobně je k ničemu.
Zakladatelko, to je strašně málo informací, které uvádíš. Kolik je bráchovi? Při jaké příležitosti ty výčitky vznikají? Jaký je brácha? Má matka psychické problémy? Pak se dá vymyslet, co dál. Toto by bylo vaření z vody.
@Tiger-lily No nutili. Ony jiné nebyly. Leda pak bavlna a nebo ten tuzex.
@Uslava píše:
Třeba si tvou radu zakladatelka přečte. Mě osobně je k ničemu.
Je škoda, že zakladatelka nic dál nepíše. A proč myslíš, že k ničemu? Jak teda chceš jinak řešit rodinu, kde asi je nejméně problém v komunikaci, případně i nějaká duševní porucha? ![]()
Předem se omlouvám za anonymitu, ale je to citlivé… Chci se zeptat mam nevlastního bratraja jsem starší a žijí jinde… Bratr žije sám s matkou. Bratr se svěřil že s matkou je to fajn ale z ničeho nic začne řvát a je někdy i agresivní… Prý ho ponižuje nadává mu že nic neumí… Mam tedy otázku jedná nebo nejedná se o týrání? Já mám strach ze jo ale jen psychické ale nwm… Dekuji