Jsem rasista?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Za mne ano na psychologa, my se prestehovali do regionu, kde je spoustu romu,
a jsou uplne normalni, makaj, deti maji vychovany, sice trosku volne, ale jsou
ok, akorat jsou hlucni, ale to ja taky nekdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Možná sis tu rasovou nesnášenlivost jen celou dobu nepřiznala a byla tu
vždycky. Nebo došlo k něčemu, co to vyvolalo a máš z nich strach, nebo ti jen vadí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Strach určitě ne, jen vidím někoho ‚jineho‘ a ve mě se to hrozně
pere, nevim co to je za celý život jsem se a tím nesetkala, já vím že
spousta romů žije normální slušnej život, to samí vietnamci, atd.,ale
trvá to asi měsíc kdy nemůžu na procházky nic, jen abych byla vnitřně
v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Proč na psychologa? To by tam musela jít půlka republiky. To je období…přejde to
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, schovám se za anonym.
Mám sama se sebou problém, poslední dobou mi vadí lidi odlišné národnosti (vietnamci, romove, rumuni..) nikdy jsem s tímhle problém neměla, naopak každý jsme nějaký, a vždycky jsem to tak brala ale poslední dobou ani nechci chodit ven abych nepotkala nekoho -odlisneho-vůbec nevim co se semnou stalo, při tom jsem řekla bych mírumilovná osoba. Je to na psychologa?
A mas nejake vysvetleni? Me to treba obtezuje, co bydlime na sidlisti, kde jsou „bily“ cesi vlastne v mensine. Driv jsem byla otevrena a tolerantni. Naopak jsem tenhle styl uvazovani nesnasela. Dneska jsem stejna. Nejvic je tu ukrajincu, dalsich narodnosti byvaleho sssr, vietnamcu, mongolu, a romu. Vadi me, ze na detskem hristi neslysim cestinu, vadi mi, ze v nakupaku pulka lidi mluvi rusky nebo ukrajinsky. Pritom konkretne ukrajinci i mongolove jsou prijemni lide a mam s nima dobre zkusenosti, ale proste me to obtezuje. Ale snazim se si rict, ze tak to holt je. Tez jsme zili v emigraci a tez by to nekomu mohlo vadit a nikdy mi to nikdo nedal pocitit. Nemuzu po lidech chtit, aby se svyma detma ci v ramci rodiny bavili cesky, kdyz to neni jejich rodny jazyk, ze jk. A bohuzel lide z chudsich zemi migruji do tech bohatsich, tak to je. Ale jako treba predstava, ze dcera chodi dk mistni ZS, kdyz vidim ty pubertaky, co postavaj na ulicich a o cem se bavi, jako fakt doufam, ze to jsou proste jenom nejaci pitomci v ramci sve narodnosti a nejsou vsichni takovy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Strach určitě ne, jen vidím někoho ‚jineho‘ a ve mě se to hrozně pere, nevim co to je za celý život jsem se a tím nesetkala, já vím že spousta romů žije normální slušnej život, to samí vietnamci, atd.,ale trvá to asi měsíc kdy nemůžu na procházky nic, jen abych byla vnitřně v klidu.
Možná je to tím, že nejsi v životě a sama se sebou spokojená. Spokojený člověk takové veci neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
A omezuje tě to v něčem natolik, abys to musela řešit? Každý má nějaký názor, to je normální. Já jsem třeba docela velký homofob a nemám ráda cikány. To ale neznamená, že jim nadávám nebo nějak ubližuju. Spíš je ignoruju a pohrdám jima.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Mám sama se sebou problém, poslední dobou mi vadí lidi odlišné národnosti (vietnamci, romove, rumuni..) nikdy jsem s tímhle problém neměla, naopak každý jsme nějaký, a vždycky jsem to tak brala ale poslední dobou ani nechci chodit ven abych nepotkala nekoho -odlisneho-vůbec nevim co se semnou stalo, při tom jsem řekla bych mírumilovná osoba. Je to na psychologa?
Říká se tomu prozření.
Teď vážně - rasismus je zcela přirozený biologický mechanismus, který
zajišťuje ochranu a prosazení vlastní genetické linie před konkurenty.
Není na něm nic špatného. Jen zdegenerovaná západní kultura ve vleku
vlastních zločinů rezignovala na označování věcí pravými jmény.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Petula306 píše:
A omezuje tě to v něčem natolik, abys to musela řešit? Každý má nějaký názor, to je normální. Já jsem třeba docela velký homofob a nemám ráda cikány. To ale neznamená, že jim nadávám nebo nějak ubližuju. Spíš je ignoruju a pohrdám jima.
Mam to stejne…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
No, tak k první otázce. Jo, asi jsi vážně rasista. Ale s tím se dá něco dělat, všichni se můžeme posunout.
Máš nějakou negativní zkušenost, ublížil ti osobně nějaký cizinec? Jestli jo, chápu, že z toho člověk může mít trauma.
Ale jinak… přece se s cizinci nemusíš kamarádit, pokud nechceš. A že někde v okolí lidi mluví jinak, než česky, nebo mají nějaký jiný zvyky… No a co? Dokud ti tím nějak neubližují, tak si přece nemusíte nijak překážet a může ti to být fuk, ne? Chce to trochu nadhledu.
Taky se můžeš s nějakými těmi cizinci zkusit seznámit. A nakonec
zjistíš, že kromě jazyka a nějakých kulturních zvyklostí jsou lidi
všude na světě vesměs dost podobní, řeší podobný věci - většina se
chce mít prostě dobře, mít spokojenou rodinu a nějak smysluplný život. Ve
všech zemích najdeš jak normální lidi, tak úplný idioty. S národností
to nemá co dělat. Tak co si z toho prostě vzít to, co je na tom zajímavý
a přínosný pro tebe? Ono co si budeme povídat - Češi taky nejsou úplně
výkvět ctnosti a spousta našich národních zvyků je ve světě spíš pro
ostudu. Každej jsme holt nějakej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@badaboom píše: Říká se tomu prozření.Říká se tomu náckovství…ochrana a prosazování vlastní genetické linie před konkurenty bez ohledu na schopnosti jednotlivých lidí není přirozený biologický mechanismus, ale blbost, která vede pod vedením prosazovatelů k bídě a do hromadných hrobů, jak nám v nedávné historií předvedli němečtí nacisté a sovětští komunisté…skutečně nevím, proč upřednostňovat pitomce z vlastního národa před dobrým a schopným člověkem z jiného národa…
Teď vážně - rasismus je zcela přirozený biologický mechanismus, který zajišťuje ochranu a prosazení vlastní genetické linie před konkurenty. Není na něm nic špatného. Jen zdegenerovaná západní kultura ve vleku vlastních zločinů rezignovala na označování věcí pravými jmény.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@ontar píše: Říká se tomu náckovství…ochrana a prosazování vlastní genetické linie před konkurenty bez ohledu na schopnosti jednotlivých lidí není přirozený biologický mechanismus, ale blbost, která vede pod vedením prosazovatelů k bídě a do hromadných hrobů, jak nám v nedávné historií předvedli němečtí nacisté a sovětští komunisté…skutečně nevím, proč upřednostňovat pitomce z vlastního národa před dobrým a schopným člověkem z jiného národa…
Nevím, co si představujete pod pojmem „schopný člověk“. Ale evoluce
upřednostňuje ty, co jsou schopni přežít a rozmnožit se. Není
názornější demonstrace schopnosti, než eliminace svého konkurenta.
Jestli si myslíte, že schopný je ten rychlejší nebo chytřejší nebo
krásnější, tak se hluboce ale opravdu hluboce mýlíte.
Zkuste v zoo hodit svého psa do výběhu vlků a uvidíte, co je a není přirozené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@badaboom píše:
@ontarNevím, co si představujete pod pojmem „schopný člověk“. Ale evoluce upřednostňuje ty, co jsou schopni přežít a rozmnožit se. Není názornější demonstrace schopnosti, než eliminace svého konkurenta.
Zkuste v zoo hodit svého psa do výběhu vlků a uvidíte, co je a není přirozené.
Jestli si myslíte, že schopný je ten rychlejší nebo chytřejší nebo krásnější, tak se hluboce ale opravdu hluboce mýlíte.
To bych musel být blbej, jako nějakej nácek, nebo skín, ale já jsem chytřejší…nejdříve vlky vystřílím, nebo otrávím a pak tam hodím svého psa…ostatně, proč bych to dělal? Vlci jsou hloupí a proto jsou na pokraji vyhubení a nebo zavření v ZOO, stejně jako skíni blafajicí „nic než národ“ jsou pro srandu králíkům…přežil a rozmnožil se chytřejší a schopnější člověk…třeba řvoucí a silný lev je rád, že je rád v nějakých rezervacích a chráněných národních parcích…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Petula306 píše:
A ted si predstav, ze tebou jako vychodoeuroskou zberbou pohrda nejakej vymetenej, vypatlanej, zamindrakovanej Anglan, Nemec, Francouz a povazuje te za zaostalou opici z vychodu. Ja se citis?
Proc pohrdas lidmi, kteri za to, ze jsou homosexualove, anebo cigani nemuzou? Aplikujes na lidi kolektivni vinu, ktera je jedna z nejhanebnejsi zhovadilosti lidstva!
Vis o tom, ze homosexualita je vrozena? A cigani? Kdyby ses ocitla jako bile dite v ciganske osade, byla by dnes z tebe podobne zaostala bila ciganka, zijici ve spine, bez vzdelani a delala bys presne to, co oni.
Vis proc nimi pohrdas? Protoze si prazdnotu v sobe platas hrdosti nad tim,
o co jsi se nijak nezaslouzila a co jsi dostala nahodou, na tvou bilou pokozku
a ceskou narodnost.Tim, ze je stavis niz jak sebe, si vytvaris fikci, ze ty jsi
vys.
Homofob a rasita muzes byt taky proto, protoze necestujes po svete…pak bys
videla, ze vsude zijou lide, kteri resi podobne problemy jak ty, podobne se
tesi, trapi a ti hloupejsi a xenofofnejsi se na tebe, jako na Cesku koukaji se
stejnou neduverou a odsouzenim, presto, ze jsi se nicim neprevinila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ahoj, schovám se za anonym.
vůbec nevim co se semnou stalo, při tom jsem
řekla bych mírumilovná osoba. Je to na psychologa?
Mám sama se sebou problém, poslední dobou mi vadí lidi odlišné národnosti (vietnamci, romove, rumuni..) nikdy jsem s tímhle problém neměla, naopak každý jsme nějaký, a vždycky jsem to tak brala ale poslední dobou ani nechci chodit ven abych nepotkala nekoho -odlisneho-