Jsem rasista?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17872
26.10.19 06:59
@KaroliS píše:
Ano, je to tak s tim sarmem. Z tuctovky jsem se razem stala kraskou.-) S tou xenofobii na Slovensku nemuzu soudit, nezila jsem tam, ale verim, ona ta historie i trosku naznacuje, ale Madarsko je take hodne rekneme nacionalni.-) a Cechy bych rekla, ze take. Nadruhou stranu je zase dobry, ze neni spolecensky neprinosny o tom hovorit, jako treba jinde na zapade, ono se to nekdy odfiltruje par poznamkama a je klid - kdyz se to musi tutlat, muze z toho byt i strelba - moje soukr. teorie. Cestinu mas podle me uplne perfektni, v kazdem prispevku jsem zaregistrovala tak jedno dve slovenska slova ci obraty. Ja mam prave kamaradku Slovenku ( zijici trvale v cechach), co tez mluvi cesky a prave o tom mluvi podobne, ze je to respekt. Ja myslim taky, ze by to tak melo byt. Samozrejme v ramci rodiny je bezne, ze i pristehovalci mluvi svym rodnym jazykem, ale kdyz se obratim na domaciho, tak preci se aspon pokusim mluvit po jejich, no ne?:-) Vzdycky me dostane, kdyz na me Rus mluvi bezne v krame rusky, treba i chce poradit a mysli si automaticky, ze mu rozumim. To je slozity opravdu:-( Ukrajinec toto treba neudela. Snazi se tam davat ceska slova, i kdyz treba mluvi blbe. Njn, uvidime, co bude… A ty tedy zijes v Cechach? Nebo nekde u more. Me to prave tez vzdy tahlo k mori, nakonec jsem si vzala cizince, ale zijeme zde, tedy chystame presun, ale neni zatim jasne kam.-) Kdybys chtela nekdy popsat, napis zpravu.-)

Neziju v Cechach, ani v Europe, v Europe jsem zila par let ve Francii, navic manzel je cizinec.

Vis, co se tyce rasizmu na Slovensku, nejde mi o to, aby se nemohlo o problemech migrace mluvit, ale o tom, jakej strach a nenavist mame my Slovaci k lidem jine barvy. Ja to sama na Slovensku zazila, po ulici sel cernoch a idioti po nem vykrikovali, ze je cerna opice, at tahne domu. S kamaradkou jsme byly v bare, prisli tam dva cizinci tmavsi barvy, muzeli vypadnout… anebo jsem byla v autobuse, byl tam muz s pritelkyni, vypadal jak Arab a musel utikat z autobusu…a vechny ty medializovane utoky a vrazdy, vzdyt je to hrozny…nikde v zapadni Europe jsem se nepotkala s takovou koncentraci strachu a nenavisti vuci cernochum.
Kdyz kouknes na slovenske fora, lidi veri stereotypu, ze co cernoch, to parazit, kterej nepracuje.

Iraciionalni strach je nejhorsi strach, protoze nemuzes proti nemu bojovat argumenty. A vystrasenej clovek ani nerozumi moc argumentaci, protoze jde o emoce, ne o racio.

Navic si myslim, ze jsou v te nenavisti a strachu taky primichane nezmyslne komplexy maleho naroda. Jsme male, ekonomicky bezvyznamne Slovensko a najednou se muze i Slovak citit jako neco vic, protoze alepson ti barevni jsou niz od nej… Fakt, kdyz porovnam zapadni Europu a Slovensko, jsme o moc vic xenofobnejsi a rasistictejsi, prestoze na rozdil od zapadu cizince u nas nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
26.10.19 07:15

:) A co se tyce vychodoeuropanek, jj, zapadniari byvaji okouzleni nasim sarmem a to nemyslim ve vulgarnim zmyslu. Vnimaji nas jako hezke, puvabne a navic umime skloubit zamestanni a postarat o rodinu bez zastupu aupairek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.10.19 09:08
@My Melody píše:
Neziju v Cechach, ani v Europe, v Europe jsem zila par let ve Francii, navic manzel je cizinec.

Vis, co se tyce rasizmu na Slovensku, nejde mi o to, aby se nemohlo o problemech migrace mluvit, ale o tom, jakej strach a nenavist mame my Slovaci k lidem jine barvy. Ja to sama na Slovensku zazila, po ulici sel cernoch a idioti po nem vykrikovali, ze je cerna opice, at tahne domu. S kamaradkou jsme byly v bare, prisli tam dva cizinci tmavsi barvy, muzeli vypadnout… anebo jsem byla v autobuse, byl tam muz s pritelkyni, vypadal jak Arab a musel utikat z autobusu…a vechny ty medializovane utoky a vrazdy, vzdyt je to hrozny…nikde v zapadni Europe jsem se nepotkala s takovou koncentraci strachu a nenavisti vuci cernochum.
Kdyz kouknes na slovenske fora, lidi veri stereotypu, ze co cernoch, to parazit, kterej nepracuje.

Iraciionalni strach je nejhorsi strach, protoze nemuzes proti nemu bojovat argumenty. A vystrasenej clovek ani nerozumi moc argumentaci, protoze jde o emoce, ne o racio.

Navic si myslim, ze jsou v te nenavisti a strachu taky primichane nezmyslne komplexy maleho naroda. Jsme male, ekonomicky bezvyznamne Slovensko a najednou se muze i Slovak citit jako neco vic, protoze alepson ti barevni jsou niz od nej… Fakt, kdyz porovnam zapadni Europu a Slovensko, jsme o moc vic xenofobnejsi a rasistictejsi, prestoze na rozdil od zapadu cizince u nas nemame.

Hm, chapu. No ta vrazda novinare a jeho pritelkyne je sila. To si orpavdu myslim, ze by se tu v cr asi stat nemohlo. Aje pravda, ze jsem se nesetkala, ze by tu nekdo nejak resil cernochy - jakoze osobni vyprovozeni z baru. Ale co se imigrantu tyce, kdyz zacala valka v Syrii a do Evropy utikali miliony lidi, tak jsem se nestacila divit. Plny facebook hoaxu, slusny inteligentni lidi to sdileli a komentoval uplne nesmyslne, ja byla v ty dobe tehotna s dcerou, manzel imigrant ( jakoze odjinud, no ale naplava s tmavsi pleti, tzn. predpoklad, ze dcerka take bude snedsi, coz je), pulka me rodiny imigranti ve svete, ja sama jsem stravila pulku detstvi coby imigrant, ja nemohla jit ani na internet - tehdy jsem zrusila facebook na dobro. Dodneska kdyz zabrousim do jakekoliv anonymni diskuze pod clankem, najdes tam hromadu xenofobie. Ja nemam nic proti faktum, ale kdyz se siri nesmysly, je to akorat zneuzivani hlouposti lidi. Tady se dost mluvi o ruskych agenturach, ktere tyto diskuze podporuji, aby lide smysleli vice prorusky ( jakoze rusko nas zachrani pred zlym zapadem, co nam sem nasadil teroristy a uprchliky). Dokonce je i prokazany, ze spoustu ceskych serveru, ktere se tvari jakoze radikalni vlastenecke noviny, ktere pisou cesi, jsou ve vlastnictvi ruskehi obcana. A lidi to ctou. Clovek musi byt uplny blbecek, kdyz na neco takoveho nalitne. A to me nejvic desi, ta ochota nechat se zmanipulovat - viz fasismus. Ale tak clovek musi myslet optimisticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
2.10.23 08:54

Jestli dělají ty jiné národnosti bordel, tak je ok, že Ti to vadí. Poslední roky nesnáším to sebemrskačství. Jako by člověku nemohl být nesympatický jiný člověk jiné barvy pleti nebo národnosti, protože to toho druhého uráží.
Jinak rasismus je od slova rasa. Rumuni, Ukrajinci nejsou jiné rasy, ale jiné národnosti. Ukrajinci jsou Slované jako my, myslím. Ale dnes se rasismem nazývá spousta věcí, které rasismem nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
2.10.23 09:13
@Dana066 píše:
Jestli dělají ty jiné národnosti bordel, tak je ok, že Ti to vadí. Poslední roky nesnáším to sebemrskačství. Jako by člověku nemohl být nesympatický jiný člověk jiné barvy pleti nebo národnosti, protože to toho druhého uráží.
Jinak rasismus je od slova rasa. Rumuni, Ukrajinci nejsou jiné rasy, ale jiné národnosti. Ukrajinci jsou Slované jako my, myslím. Ale dnes se rasismem nazývá spousta věcí, které rasismem nejsou.

Myslíš, že jeho/její příspěvek nezavani rasismen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
2.10.23 09:27
@Nigger69 píše:
@stock jsem si jist že jsem nejlepší komunista na světě máš něco proti tomu tak jdi do plynu ty žide :pocitac: :cert: :dance:

Být komunista a napsat rasistický příspěvek se nevylučuje. A hlupák, autor dalsiho rasistické prispevku, to jenom potvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
2.10.23 09:31

@stock Plete národnostidohromady s rasou. Vietnamci jsou jiné rasy než např. Rumuni. Cigáni jsou jako my Indoevropané. Podle mě, kdybychom Cigánům přenechali malou část našeho území, ať si tam žijou po svém, uděláme nejlíp. Nikdy se nepřizpůsobí, tak jak bychom chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
2.10.23 10:28
@Dana066 píše:
@stock Plete národnostidohromady s rasou. Vietnamci jsou jiné rasy než např. Rumuni. Cigáni jsou jako my Indoevropané. Podle mě, kdybychom Cigánům přenechali malou část našeho území, ať si tam žijou po svém, uděláme nejlíp. Nikdy se nepřizpůsobí, tak jak bychom chtěli.

1. Romové
2.Moderní věda ukázala, že nyní na Zemi existuje pouze jeden druh člověka, ve formě Homo sapiens, a že koncept rasy z taxonomického hlediska nemá žádný význam. V rámci antropologie existuje shoda, že neexistují žádné lidské rasy, a má se za to, že pokusy identifikovat rasové rozdíly mezi lidmi jsou čistě nevědecké.
3. Copak nevidíš, že je to dítě, které si že školy odskocilo domů pro zapomenutou svacinu, a narychlo ublinklo do pocitace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová