Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozhodně to neshazuj na hormony. Neříkám, že nemají vliv, ale příčina bude někde hloubš. Dokážeš pojmenovat, co ti vadí? Víš přesně, co tě rozčiluje? Dokážeš to a okolím probrat? Tušíš třeba sama nějaký problém z minulosti, který by mohl být příčinou? Já bych se nestyděla obrátit se na psychologa, pokud chceš na tom pracovat.
A co přesně ti vadí, že se pořád vztekáš?
A jestli jsi jen přetažená, zkus víc odpočívat, najdi si čas na relax. ![]()
Nechala bych si zkontrolovat stitnou zlazu, suplementovala bych horcik a vapnik a zacala víc odpočívat.
Musíš přijít na příčinu toho, proč se tak chováš. Já to mám většinou v ty dny, kdy děti nadměrně zlobí, nestíhám, co jsem naplánovala a manžel nechce fungovat. Pak jsem hnusná na všechny okolo. Člověk si musí uvědomit, že se to všechno nepo…,kdyz to nebude podle jeho představ
Ja doporucuji drobnost; pravidelne dej neco do pusy, ja kolikrat nedam pul dne nic do pusy, ze vlastne vubec nestiham a pak jsem jak sedmihlava san…
@Anonymní píše:
Nazev asi mluvi za vse. Od te doby co mame dite jsem vecne podrazdena na manzela, nekdy i na malou. Porad mi neco vadi, porad jsem vztekla.. Hrozne mi to vadi a nevim co s tim mam delat, trapi me toNechci byt takova a rozhodne by se mi nelibilo, kdyby se tak nekdo choval ke mne.. O tom, ze nechci takovy vzor pro sve dite ani nemluvim.. Mate nejake tipy jak to zmenit?
Jak staré máš dítě a kolik toho naspíš? Ono se to nezdá, ale dlouhodobá spánková deprivace dokáže s psychikpu a náladami nehezké věci. Ne nadarmo se používá jako mučící metoda. Takže v první řadě bych doporučila pořádně se vyspat a zařídit si čas na relax a oddech.
Je moc fajn, že si své chování uvědomuješ. Rada je odpočinek, hodně procházek na čerstvém vzduchu, jóga, relaxace.. a kup si něco pěkného na sebe, ať si připomeneš, jaká jsi pěkná a hodná žena ![]()
Jak spíš? Mně stačí blbě spát a hned to na sobě poznám. A taky je důležité správné a pravidelné jídlo - hypoglykemie je cesta do pekel.
Jinak hořčík, B6, sport (nejlépe něco dynamického, v čem se vybiješ).
@Anonymní píše:
Nazev asi mluvi za vse. Od te doby co mame dite jsem vecne podrazdena na manzela, nekdy i na malou. Porad mi neco vadi, porad jsem vztekla.. Hrozne mi to vadi a nevim co s tim mam delat, trapi me toNechci byt takova a rozhodne by se mi nelibilo, kdyby se tak nekdo choval ke mne.. O tom, ze nechci takovy vzor pro sve dite ani nemluvim.. Mate nejake tipy jak to zmenit?
Dotaz: jak starý je dítě? Já byla naprosto to samý. Absolutně jsem se se porodu změnila k horšímu.
Celou dobu jsrm si myslela, že to je nevyspanim a hormonama, a naštěstí jsem měla pravdu! Okolo roka dítěte, kdy zaclalo spat celou noc a ja se konečně vyspala, mě to přešlo. Třeba budeš ten stejný případ.
@Anonymní píše:
Dotaz: jak starý je dítě? Já byla naprosto to samý. Absolutně jsem se se porodu změnila k horšímu.
Celou dobu jsrm si myslela, že to je nevyspanim a hormonama, a naštěstí jsem měla pravdu! Okolo roka dítěte, kdy zaclalo spat celou noc a ja se konečně vyspala, mě to přešlo. Třeba budeš ten stejný případ.
@Anonymní píše:
Doporucuji se odstehovat na samotu. Take jsem mel problem ze jsem byl podrazdeny a bez nalady. Zjistil jsem, ze mne to zpusobuji lidi. Bez jejich pritomnosti jsem spokojeny od rana. Lidi si davkuji dle potreby.
Nazev asi mluvi za vse. Od te doby co mame dite jsem vecne podrazdena na manzela, nekdy i na malou. Porad mi neco vadi, porad jsem vztekla.. Hrozne mi to vadi a nevim co s tim mam delat, trapi me to
Nechci byt takova a rozhodne by se mi nelibilo, kdyby se tak nekdo choval ke mne.. O tom, ze nechci takovy vzor pro sve dite ani nemluvim.. Mate nejake tipy jak to zmenit?