Jsem sobec já nebo bratr?

Anonymní
27.3.20 14:22

Jsem sobec já nebo bratr?

Ahoj, holky, ráda bych znala názor i vás ostatních, na situaci, kterou nyní řeším..
Jsem těhotná, miminko očekáváme v červnu. S manželem už máme 2 děti ve věku 2 a 5 let - než se miminko narodí, tak chceme provést doma rekonstrukci, začínáme 1.dubna, do půlky května by vše mělo být hotové..
Protože se bude jednat o větší zásahy, budou se předělávat celkem 3 pokoje, bude se u toho bourat jedna příčka, sekat do zdí (nová elektřina) apod., domluvila jsem se s rodiči, že bych s dětmi a našimi psy byla po těch 6 týdnů u nich na chalupě - jednak se tady bude dost prášit, budou tady řemeslníci, ale hlavně ve zbývajících pokojích bude nakládán veškerý nábytek z těch pokojů, co se budou předělávat - takže pro pobyt s 2 malými dětmi a 2 psy absolutně nevhodné.. S rodiči jsem se domlouvala už na podzim, jestli by jim to nevadilo, že by to bylo od toho dubna do půlky května - se vším souhlasili, řekli, že chalupu potřebují mít prázdnou od června, kdy tam mají naplánované nějaké oslavy, jinak je jim to jedno - to jsem řekla, že už tam určitě nebudeme, protože potřebuji být doma, poblíž porodnici a nejpozději koncem května se potřebuji vrátit domů..
Nyní se však situace změnila - před týdnem se na chalupě usadil bratr se svou partnerkou, protože teď mají vlivem pandemie home office a je jim tam lépe než v pražském bytě.. Ptala jsem se mamky, jestli počítají s tou naší rekonstrukcí a říkala, že tam jsou jen na týden, a že se nemusím bát, že od dubna to bude volné.. A dnes mi řekla, že jim to prodloužila do neděle příštího týdne, že si tu rekonstrukci máme o týden odložit… Že je přece nenechá chudáky uzavřené v bytě, že nemám být sobec a myslet jen na sebe..
Ale tady nejde jen o mě, na příští středu už máme objednaný kontejner na suť, jsme domluveni s řemeslníky, že nastoupí a teď to mám všem zrušit a říct jim, ať přijdou o týden později? Přijde mi to jako nekorektní jednání vůči lidem, kteří s tou prací počítají, navíc to nechci moc posouvat, aby se vše stihlo včas a byla jsem aspoň pár týdnů před porodem doma.. Navíc uvést jako důvod, že bratr se chce déle rekreovat a nechce zpátky do bytu? Ještě jsme nic nezrušili, takže ani nevím, zda poté ti řemeslníci nemají domluvené další zakázky po nás, které by se tímto musely posouvat také..
Mamka mi řekla, že je nouzový stav, tak se podmínky mění, ale tady mi to přijde jako nefér jednání, obzvláště když se to dotýká dalších 7 lidí.. I manžel si od příští středy nebral žádné zakázky, aby se do toho mohl naplno pustit a teď by měl jen sedět doma a nic nedělat? Ještě jen doplním, že mně bratr ani jeho partnerka nevadí, na chalupě máme každý vlastní pokoj, takže by mi nevadilo, kdyby tam od té středy do neděle byli s námi (nebo my s nimi), ale to je pro ně nepřípustné, neměli by dost soukromí.. takže to vypadá, že nakonec vše poběží podle termínu a my tady s dětmi budeme muset těch pár dnů přežít v kritických podmínkách..
K mým rodičům na tu dobu jít taky nemůžeme, protože mají agresivního psa, který napadá ty naše a hlavně jde i po dětech, takže k nim chodíme vyloženě jen na návštěvu na odpoledne, kdy ho rodiče zavřou, na několik dnů by to nebylo, byl by to stres pro všechny..
Budu ráda za názor ostatních..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
27.3.20 14:26

A proč to řešíš přes mámu a nedomluvíš se rovnou s bratrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.20 14:29

Jako kdyby tahle situace nastala u nás, tak bych prostě sebrala děti a odjela tam, protože ta chalupa je tvých rodičů, ne? A ty jsi s nima byla domluvená, takže bych se tam nakvartýrovala, i když bych tam bratra měla a fakt by mě nezajímalo, že chtějí mít svůj klid. Jako jestli chtějí mít svůj klid, tak ať se vrátí k sobě domů, vždyť je tam nikdo nedrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 14:30

Chalupa je od rodičů, oni rozhodují o tom, kdo tam bude.. S bratrem jsem mluvila před pár dny, říkal, že se domluvil s rodiči, že tam budou déle, tak jsem mu řekla, že od 1.4. budeme u nás dělat tu rekonstrukci, a že tam máme jet, on tam byl už zkraje března a o situaci věděl… tak na to neříkal nic a dnes mi mamka řekla, že tam mají být oni, aby nemuseli být v té Praze..
Jinak to není tak, že bychom zabrali celou chalupu a nikoho tam nepustili, naopak, chceme jen jeden pokoj (jsou tam celkem 4) a nikdo z rodiny nám tam nijak nevadí..

• Citovat
  • Upravit
34473
27.3.20 14:30

Tak nesoudní jsou hlavně rodiče, když vám to slíbí a pak tam nechají bráchu. A bratr tedy sobec je, jednak jste to měli domluvené a druhak pokud se tam vejdete obě rodiny, tak bych se ho neptala a na chalupu prostě odjela. Že on s dámou se potřebuje rekreovat, tak ty těhotná s dětmi a psy budeš bydlet na staveništi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.20 14:31
@Anonymní píše:
Chalupa je od rodičů, oni rozhodují o tom, kdo tam bude.. S bratrem jsem mluvila před pár dny, říkal, že se domluvil s rodiči, že tam budou déle, tak jsem mu řekla, že od 1.4. budeme u nás dělat tu rekonstrukci, a že tam máme jet, on tam byl už zkraje března a o situaci věděl… tak na to neříkal nic a dnes mi mamka řekla, že tam mají být oni, aby nemuseli být v té Praze..
Jinak to není tak, že bychom zabrali celou chalupu a nikoho tam nepustili, naopak, chceme jen jeden pokoj (jsou tam celkem 4) a nikdo z rodiny nám tam nijak nevadí..

Tak tam prostě odjeďte, vůbec bych nekoukala na to, že bratříček s partnerkou chtějí mít své soukromí, to není tvůj problém, ale jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 14:33
@Zoe1 píše:
Jako kdyby tahle situace nastala u nás, tak bych prostě sebrala děti a odjela tam, protože ta chalupa je tvých rodičů, ne? A ty jsi s nima byla domluvená, takže bych se tam nakvartýrovala, i když bych tam bratra měla a fakt by mě nezajímalo, že chtějí mít svůj klid. Jako jestli chtějí mít svůj klid, tak ať se vrátí k sobě domů, vždyť je tam nikdo nedrží.

Tohle taky zvažuji, klíče mám, tak když to nepůjde jinak, že bychom tam asi jeli, kdyby to u nás doma bylo neúnosné…ale nechci dělat v rodině peklo… bratr by si pak asi hned koupil lístky na vlak a odjeli by, mamka by byla naštvaná… a nyní by kvůli zdraví měla být v klidu…ale dost mě to vnitřně štve… mamka se diví, že spolu s bratrem nemáme harmonické vztahy, ale já tohle beru osobně jako podrazy

• Citovat
  • Upravit
517
27.3.20 14:35

Já si myslím, že za tuto situaci mohou rodiče. Nemají syna tak trochu radši? Nicméně pokud by byl tvůj bratr fér, tak by mu těch pár dní společného přebývání neměl vadit. Pokud se chtějí rekreovat.. nebo pracovat?… HO předpokládám, že se jedná o práci u PC. Takže stejně bude v dosahu wifi a pak ať si jde třeba do lesa.
Možná bych začala spíše vyjednávat s bratrem, je to od něj sviňárna (dělat ze sebe chudáčka) a rodičům bych to taky asi jen tak neodpustila, že vás do této situace dostali a dělají tak vlastně „zle“ mezi tebou a bratrem.
Nevím, jak daleko stavíte, ale co třeba jít bydlet tedy k bratrovi? :mrgreen:

Ještě vidím, že píšeš, že máma se diví, že nemáte harmonický vztah s bratrem, ale to podloží pro to peklíčko dělá právě ona… :think: a to je dost hnusné o rodičů.

Příspěvek upraven 27.03.20 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688

A partnerovo rodiče tam nemůžete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@terien píše:
Tak nesoudní jsou hlavně rodiče, když vám to slíbí a pak tam nechají bráchu. A bratr tedy sobec je, jednak jste to měli domluvené a druhak pokud se tam vejdete obě rodiny, tak bych se ho neptala a na chalupu prostě odjela. Že on s dámou se potřebuje rekreovat, tak ty těhotná s dětmi a psy budeš bydlet na staveništi?

No, oni se právě ani moc nerekreují… co jsem s ním teď mluvila, tak říkal, že jsou celý den na PC, že ani procházky nestíhají, jak je ta práce přes home office náročná, takže jsou stejně celý den zavřeni u PC… ale to by jim asi vadily ty děti, přece jen s nimi člověk n práci nemá úplný klid a ony si celkem o pozornost říkají

• Citovat
  • Upravit
4545
@Anonymní píše:

Tak co řešíš. Tak tam normálně odjed a je to. Nebo ti máma řekla, že když tam je brácha, tak ty tam nesmíš? Nebo když tam dojedeš, tak tě tam brácha nepustí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
27.3.20 14:36
@Anonymní píše:
Tohle taky zvažuji, klíče mám, tak když to nepůjde jinak, že bychom tam asi jeli, kdyby to u nás doma bylo neúnosné…ale nechci dělat v rodině peklo… bratr by si pak asi hned koupil lístky na vlak a odjeli by, mamka by byla naštvaná… a nyní by kvůli zdraví měla být v klidu…ale dost mě to vnitřně štve… mamka se diví, že spolu s bratrem nemáme harmonické vztahy, ale já tohle beru osobně jako podrazy

Ty jo, proč by byla naštvaná, vždyť seš taky její dítě. U nás by k tomuto nikdy nedošlo, protože moje máma by upřednostnila nás, když by nám to slíbila. Jako nevím no, navíc když tobě by nevadilo, kdyby tam oni byli, tak nechápu, kde je problém. To je přece jejich problém, že by jim to vadilo, že tam jste taky, vždyť chalupa je rodičů, ne tvého bratra, máte úplně stejnej nárok tam být jako oni a ještě když vám to rodiče slíbili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
27.3.20 14:36

Tak se domluv s bratrem, ze tam budete spolecne. A vasim řekni, ze jste se domluvili, ze tam budete dle potreby spolu, ze rekonstrukci posunout nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
27.3.20 14:37

No byla bych naštvaná, měla si to domluvené dost dopředu. Chápu, že je nouzový stav, ale to nic nemění na tom, že bratr může být klidně u sebe doma. A ty máš dělat co? Máma si myslí, že jde jen tak posunout řemeslníky? Vůbec bych neřešila jejich soukromí, řekla bych, že prostě v neděli přijedeme a jestli se jim to nelíbí, ať odjedou oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 14:38
@ka2ka píše:
A partnerovo rodiče tam nemůžete?

Jeho rodiče bydlí v bytě ve 3. patře bez výtahu, to by už náš starší pejsek nedal, má teď problémy s kyčlemi, tak je rád, že může jen přes den ležet na zahradě a na noc se přesune domů, ale bydlíme v RD, takže žádné schody..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová