Jsem sobec já nebo bratr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32215
27.3.20 17:25

@prokr No bude muset zakladatelka přitvrdit, protože bratr se evidentně již déle chová jako de.bil a ona se bojí cokoliv říct, aby náhodou nerozhádala rodinu. Já bych se prostě sebrala a jela tam, on ať si dělá co chce, neohlížela bych se na něj, ona je mu taky ukradená. Maximálně kdyby něco, tak bych to řekla tátovi, ať si ho srovná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
27.3.20 17:26
@Monchichik píše:
@zrcadlo Tak to máš asi hodně malou fantazii, když si to neumíš představit ;). Vsaď se, že právě to udělá…ale mě by to nezastavilo, já bych tam prostě jela…

Pak to ale není rozumný dospělý, ale deb. l, a jako k deb.lovi bych se k němu začala chovat. Normálně bych tam jela, tátovi bych oznámila, aby v případě, že brácha začne mámu citově vydírat, zakročil a srovnal ho do latě.

Edit: Tak koukám, že to vidíme stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4660
27.3.20 17:48

S mámou bych nic neřešila, protože očividně vymýšlí kraviny, jenom aby si to se synáčkem nerozházela (po tobě šlapat může, protože zatím jsi jim na všechny ty jejich kraviny přistoupila). Sbalila bych rodinu, s tátou bych po telefonu přátelsky pohovořila o tom, jak jste zahájili rekonstrukci a že odjíždíte na tu chatu, o bratrovi a mámě ani slovo. Bratrovi bych před odjezdem napsala sms, že vyrážíte. A uvidíš, co se bude dít. Hlavně si nenech namluvit, že děláš problémy - kecy, problémy dělá bratr, pokud nerespektuje domluvu. Řemeslníky v žádném případě neodsouvej. Ono možná o měsíc později vám to už nebude mít kdo zrekonstruovat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3924
27.3.20 17:54

Bratr se chová jako sebestredne ho ado a sama vidíš, že pěstovat s ním dobré vztahy tak, že budeš pořád ustupovat, je k ničemu. Napsala bych mu sms „rekonstrukce přesunout nejde, přijedeme v neděli“ a přijela. Mamce bych ani nedávala vědět. Předpokládám, že on ji pak bude vysirat s tím, jaktoze nezabráila vašemu příjezdu, ale to je holt život, nejsi zodpovědná za to, jak si tvoje máma nastavila vztah k tvému bratrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.3.20 18:02
@Zoe1 píše:
Jako kdyby tahle situace nastala u nás, tak bych prostě sebrala děti a odjela tam, protože ta chalupa je tvých rodičů, ne? A ty jsi s nima byla domluvená, takže bych se tam nakvartýrovala, i když bych tam bratra měla a fakt by mě nezajímalo, že chtějí mít svůj klid. Jako jestli chtějí mít svůj klid, tak ať se vrátí k sobě domů, vždyť je tam nikdo nedrží.

Asi tak, trefne napsano, jen bych se opakovala :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.20 18:10
@Everyone píše:
Me take ceka rekonstrukce a pronajala jsem si na mesic s deckem jiny byt. A to z duvodu, abych neřešila, kde budu s prominutím zaclanet.
Vam bych doporučila to same.
Kdyz uz jste oba s bratrem nesamostatni, tak holt nezbyde nic jiného, nez bydlet na chalupe i s bratrem.Je to chalupa rodicu, takze pokud to bratrovi vadi, jeho pech.
Tohle bych mamce oznamila, ze to presunout nejde, a na chalupu bych se přesunula.Příspěvek upraven 27.03.20 v 16:35

Nemyslím si, že bychom byli nesamostatni.. Když vím, že rodiče mají k dispozici nemovitost, kde je možné celoroční ubytování, a kam všichni běžně jezdíme, přišlo mi zbytečné si hned zajišťovat jiné ubytování.. Nejdříve jsem se jich samozřejmě zeptala, a kdyby jim to vadilo, nebo třeba řekli, že tam můžeme jen na 2 týdny, tak si na zbývající dobu najdeme jiné řešení.. Ale tím, že řekli, že to problém není, a ať to tam klidně využijeme, tak jsme nic jiného neřešili.. Chtějí to mít volné jen v červnu, což je samozřejmé.. Kdyby se tam nyní neusidlil bratr, tak by žádný problém nevznikl.. Rodiče by tam kdykoliv mohli přijet na víkend nebo třeba na Velikonoce, a ještě by byli rádi, že tam mají vnučky

• Citovat
  • Upravit
2778
27.3.20 18:12

Tvoje maminka se chová jako blázen a tvůj bratr jako největší ignorant a sobec pod sluncem. Opravdu jim oběma přijde v pořádku, že 10 lidí odloží svou práci a domluvené plány, aby se on mohl o týden déle rekreovat? O týden později to bude v Praze bezpečnější? Jediná jeho nevýhoda je, že bude muset být jako obvykle ve svém bytě? Nešálí mne zrak? Pokud má home office, tak je stejně v bezpečí v Praze jako na Moravě, ne? Žije nás tu milion (včetně mne) a nikdo se nehroutí, jsme tu dobrovolně a na svoje chaty ani nejezdíme.
Ovšem co poradit nevím, když je na tom maminka tak zle. S bráchou bych ale už kamarád nebyla, pro mne je toto scifi, jak mezi sourozenci, tak mezi rodiči. Mám štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
27.3.20 18:16

Dá se říci, že takový vychcánek, co si myslí, že všichni si z něho sednou na zadek je v každé rodině. Viděla jsem to u mámy. Snažila se, nakupovala, obstarávala apod. a stejně vždy byla ta špatná v očích babičky. Za to její sestra, která na babi z vysoka kašlala a chodila jen vyžírat a žebrat o peníze byla prostě ta nejlepší a chudák, který pořád potřebuje pomoc…
Obávám se, že to je také tvůj případ, i kdyby ses přetrhla, tak budeš vždy ta druhá, co se musí přizpůsobit, protože tvůj bratr to umí dobře zahrát a vždy mu dá za pravdu, jaký je to chudák a jak je určitě více v právu.
No problémy neděláš ty, ale on - i když ti i máma vlastně podsouvá opak.
Ale postav se tomu čelem… teď už nejde jen o tebe, teď už vlastně obětuješ i děti, raději je necháš v prachu? aby si vykutálený bratříček válel prdel, beztak to dělá jen naschvál, protože o vaší rekonstrukci ví. Určitě závidí, tobě se daří a on má chudák „jen“ byt. Však vy můžete být možná pod stanem na zahradě… (ironie) 8o :jazyk:
Bojuj za svou rodinu, už nejde jen o tebe. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 18:18

On si bratr moc servítky nebere.. Před pár lety jsme byly s mamkou na chalupě, táta jel s kamarády na lyže a bratr jel na víkend k rodičům domů a vzal si tam s sebou nějakou slečnu.. Táta se měl vrátit v neděli odpoledne, jenže jeho kamarádi se nakonec rozhodli, že pojedou už v sobotu, po lyžování, a tím, že tam byli jedním autem, tak otec neměl na výběr a musel jet s nimi o den dřív.. Večer to zavolal mamce, že je už v ČR, a že bude za 3 hodiny doma, ať to dá vědět bratrovi, sám se mu to bál zavolat, že jede k sobě domů o den dřív.. Mamka mu to zavolala a pěkně si to od něj schytala, ten tenkrát hodně nadával, co si to otec dovoluje, že mu slečna chystá večeři, a že chtěli mít pěkný večer.. Takze rodiče se mu raději vždy snaží vyjít vstříc, aby měli klid

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.20 18:20
@safina píše:
Tvoje maminka se chová jako blázen a tvůj bratr jako největší ignorant a sobec pod sluncem. Opravdu jim oběma přijde v pořádku, že 10 lidí odloží svou práci a domluvené plány, aby se on mohl o týden déle rekreovat? O týden později to bude v Praze bezpečnější? Jediná jeho nevýhoda je, že bude muset být jako obvykle ve svém bytě? Nešálí mne zrak? Pokud má home office, tak je stejně v bezpečí v Praze jako na Moravě, ne? Žije nás tu milion (včetně mne) a nikdo se nehroutí, jsme tu dobrovolně a na svoje chaty ani nejezdíme.
Ovšem co poradit nevím, když je na tom maminka tak zle. S bráchou bych ale už kamarád nebyla, pro mne je toto scifi, jak mezi sourozenci, tak mezi rodiči. Mám štěstí.

Nejde ani o týden, ale de facto o 4 dny..

• Citovat
  • Upravit
25897
27.3.20 18:30
@Anonymní píše:

Já bych s malými dětmi v rozkopaném bytě nebyla. Zažila jsem jednou a stačilo. Koukám, že si z bratra sedne na perdel celá rodina. A co tvůj muž, ten neumí švagra poslat do patřičných mezí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.20 18:34
@divine woman píše:
Já bych s malými dětmi v rozkopaném bytě nebyla. Zažila jsem jednou a stačilo. Koukám, že si z bratra sedne na perdel celá rodina. A co tvůj muž, ten neumí švagra poslat do patřičných mezí?

Manžel je takový diplomat, nechce si to s nikým rozhazet.. To spíš já řeknu přímo, co si Myslím.. Dnes jsem mamce vše Řekla, ale bylo to marné, pořád jen říkala, že má 2 děti a musí být spravedlivá.. Ze já tam pak budu několik týdnů a on má právo si tam taky pár týdnů užít, a že snad není problém rekonstrukci o pár dní odložit, že je nouzovy stav apod.. Že teď v této situaci prostě původní Domluvy neplatí..

• Citovat
  • Upravit
13197
27.3.20 18:35
@Anonymní píše:

autorko, trochu mimo misu, nejste ta rodina, co se pred vanoci bala rici otci, ze mamka nechce na vanoce svoji tchyni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4660
27.3.20 18:37

Zakladatelko, doporučuju s bratrem nediskutovat, mámě nic nevysvětlovat a na její výčitky, že bratr tohleto a támhle to, odpovídat „Aby se nepos.al…“ :roll: Čeká vás ještě hodně bojů, protože u vás v rodině očividně platí, že ten, kdo víc řve, tomu se musí vždy vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4660
27.3.20 18:41

Bratr má taky rozkopaný byt? To jen aby to bylo spravedlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová