Jsem socka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
22.10.20 13:38

Ve 40 letech panelákový byt na sídlišti s ne úplně dobrou pověstí a na hypotéku, ve 47 ojeté auto…

2 děti vlastní, jedno nevlastní, žádné jiné dluhy, občasná dovolená.

Taky nevím, zda jsem socka (do práce jezdím MHD), nebo střední třída…?

Kašlu na to, po zkušenostech s životem na ubytovně (záchod pro 2 byty, 1 sprcha pro 4 byty) si říkám „je to dobrý“ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
22.10.20 13:38

Ve 28 jsem mela hypoteku. Ve 38 mam porad jeste tu hypoteku :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
22.10.20 13:51

Buď na sebe pyšná co jsi vybudovala sama :hug:, stát s nataženou rukou umí každý, ale máknout a něco vybudovat už ne. Jinak jsem stará jak ty, máme nádherný vztah s naší bankou na dalších ještě 29let :), auto s bazaru. Být jsme jakž takž hlavně naší silou dali dohromady, na to jsme s manželem moc pyšní. A taky máme 2(skoro 3) děti, které mají kde co :), obléct si máme co, a jíst taky. Někdy mi přijde že jsme neskutečně rozmazlení :)

• Citovat
  • Upravit
2349
22.10.20 13:53

Je mi 28 let, bydlím v nájmu, mám nové auto a asi bych dala dohromady základ pro hypotéku. Možná jsem pro ostatní socka, ale fakt spokojená. Než do domečků, bytečků a chat totiž peníze investuji radši do cestování, sportu a zážitků, zkrátka do věcí, které pro mě osobně mají větší hodnotu. A upřímně, na smrtelný posteli budu radši vzpomínat, jak jsem v mládí sjížděla na lyžích Elbus, než že jsme měli nový kachle v koupelně a velkoplošnou televizi. Tož tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.10.20 14:04

Hlavně bych si tipla že dost z nich kecá a další poměrná část má na vše hypotéku tudíž to taky není žádná výhra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
22.10.20 14:04
@Anonymní píše:
Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

Běž se projít do lesa a neřeš blbosti. Každý to tady fakt takhle nemá, řada lidí má majetek v poměru aktiva/pasiva nulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.10.20 14:07

Rozhodně nejsi žádná socka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.20 14:15

Socka je clovek, ktery se cilene vyhyba praci, fetuje, chlasta a podobne hruzy, neuvazuje nad svoji budoucnosti, nedela si zadni vratka. Neuvazuje, ze jednou bude stary a ten najem nemusi utahnout. Pripadne parazituje na druhych. Viz. vcerejsi fetak ve vymene manzelek.
To je socka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
22.10.20 14:46

To potom by byl socka tady každý druhý :mrgreen: my sice máme rodinný dům, ale na hypotéku, což vlastně není naše, máme děti, našetřené tak jen dvě výplaty, takže jsem socka taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 15:30
@Anonymní píše:
Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

víš on člověk napíše. Máme to a to, ale už nepíše, tvrdě jsme makali, dědili jsme, máme velkou hromadu hypoték. Nikdy nevíš jak člověk k tomu přišel, ale jestli nekradl a přišel k tomu díky sobě příp. tedy podědil tak socka není…Socka je ten kdo má pořád málo, žebrá a i to co má, má získano kdoví jak

Sestřenice se má třeba ve 20 letech líp než já v 28 letech. Ale ona má rodiče, kteří mají platy o dost větší, než měli mojí. Je svým způsobem jedináček, takže jednou dostane rodinný dům, do toho má spoření, kde má spoustu peněz, teď dostala k narozeninám auto, každým rokem nový mobil je samozřejmost. Má vše, ale neví co je to práce a vydělaní vlastních peněz, když má dát polovinu např. na nový mobil, tak nedá a tedy rodiče kupují vše za svoje. To je dle mě hnus…
Ale zase jedna holčina od nás z obce. Má polovinu rodinného domů a své vlastní auto. Je ji teprve jen 19 let. A jestli někdo do budoucna, nějaká hyena řekne ta má vše a je zazobaná. Tak už, ale nebudou vědět, že je to jen díky tomu že holčina přišla v 17 letech o mamku

• Citovat
  • Upravit
22.10.20 15:38
@Anonymní píše:

A víš, že tímhle můžeš urážet všechny ostatní, kteří mají méně než ty? Píšeš, že je ti do pláče, ale proč? Vážně potřebuješ mít barák, aby sis zvýšila sebevědomí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
22.10.20 15:40

Já bych řekla, že je blbost se už takhle ze začátku srovnávat s ostatními. Každý totiž vyrůstáme v jiné rodině, každý jsme z toho rodinného hnízda vyletěli v jiném věku.

Znám lidi, co jim nebylo ani 30 a dostali dům po babičce, jiní dostali jako svatební dar pozemek ke stavbě. Někdo má zase bohaté rodiče, kteří mu za maturity koupili nové auto a po dokončení VŠ mu dali nový byt. Někdo se odstěhuje od rodičů ve 20, takže pak má těch peněz méně, protože se o sebe musí postarat se vším všudy. Někdo zase bydlí u rodičů pomalu až do 30 (někdy i s partnerem), takže si všechny peníze z práce šetří, rodičům platí jen „minimum“ a tadá, pak najednou má mnohem více peněz.

Nesrovnávejte se s nikým. Zamyslete se, jak si teď žijete. Dobře? Jste spokojená? Super, tak buďte šťastná. Máte se špatně? Jste nešťastná? Tak to zkuste zlepšit, ale nekoukejte u toho na vedlejší zahrádku. Bude totiž vždycky zelenější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
22.10.20 16:42
@PaníKadrnožková píše:
Ve 28 jsem mela hypoteku. Ve 38 mam porad jeste tu hypoteku :lol:

Ja ji mam jeste v 45 :mrgreen: ale uz bude koncit, po 18 letech placeni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
22.10.20 16:45
@Arboretka píše:
Ja ji mam jeste v 45 :mrgreen: ale uz bude koncit, po 18 letech placeni :mrgreen: :mrgreen:

Ty se mas :palec:

• Citovat
  • Upravit
9066
22.10.20 17:24

Každý má priority jinde. My máme dům, skoro splacený, ale jsme na to 2 a máme prioritu mít bydlení a zahradu pro děti. Na dovolenou jezdíme po Čechách „dobrodružně“, nebo do Slovenských hor. Ve volném čase běháme po lesích. A bundu z druhé ruky pro dítě považuji za standard (prodává se tolik skoro nových věcí, že by mi ruka upadla za to dát víc :oops: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová