Jsem socka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
22.10.20 17:45
@PaníKadrnožková píše:
Ty se mas :palec:

Taky si to závidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14104
22.10.20 18:52
@Anonymní píše:
Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

Hm, mám tři děti, dvě kočky a tím tak hasnu. Byt v bytovce je manžela, nemáme ani žádnou chatu nebo zahradu. Auto ojeté. Tady se vždycky pousměju nad všemi těmi baráky a jdu dál. Asi stárnu, protože mě to přestalo zajímat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 19:25

Bydlíme ve velkoměstě, kde jsou ceny bytů závratné, auto naopak nepotřebujeme, protože je tu skvělá MHD nebo jezdíme na kole (a mnohdy je to nejrychlejší způsob dopravy), když někam chceme jet, půjčíme si ho. Bydlíme v malém bytě v nájmu, máme se rádi a jsme spokojení. Máme našetřeno, neutracime za blbosti, ale spíš koupíme kvalitní věc, co vydrží. Pro někoho jsem asi socka, já ale nepotřebuju k životu hromadění majetku, raději cpu peníze do vzdělání, kultury, cestování a zážitků :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5240
22.10.20 23:25

Bud v klidu, jestli socku definujes podle veku a nemovitosti, tak ja jsem socka na druhou. Jsem o par let starsi a bydlim v najmu ve velkomeste. Ale nijak si teda neberu, ze mi na krku nevisi hypoteka na dalsich x desitek lete. Naopak to povazuju za jistou svobodu. Muzu se klidne ze dne na den sbalit a odkracet vstric novym zitrkum v jine zemi. Nebo se nemusim obavat, ze prijdu o praci a hypoteku neutahnu. Penize jsem doted davala do cestovani, sportu a sebevzdelani, diky tomu mam slusny rozhled, umim nekolik jazyku a pracovne mam tak siroky zaber, ze me i vlna propousteni v nasi firme nechala v klidu. Takze neco za neco. Od rodicu jsem dostala slusne vychovani a vzdelani a to je vlastne nejvic, co mi mohli dat. Ze si pripadnou hypoteku poridim treba o 10-15 let pozdeji nez ostatni, me netrapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
23.10.20 06:53

Já osobně pod pojmem „socka“, chápu spíše osobu, která sama peníze nevydělává, nevyvíjí žádnou smysluplnou činnost, aby je vydělala, ale zároveň žije primitivně konzumním způsobem života. Takže třeba stará paní, která celý život dřela v zemědělství a teď v důchodu šetří každou korunu, pro mě rozhodně „socka“ není, protože nikdy nezila na úkor někoho jiného. Naproti tomu jedna moje klientka, jejíž manžel vydělává miliony dost podivným způsobem, stěhují se z velkých domů do ještě větších a nevkusnejších a ona odhazuje a prihazuje kusy těla při plastických operacích jak řezník kotlety, tak to je pro mě duševní a charakterová socka. Nevydela si ani na slanou vodu, žije jen nakupováním drahého nevkusu a peníze utrácí zásadně způsobem, který bych si dovolila nazvat neuvěřitelně pitomým. „Socka“ označuje spíše vztah k penězům a způsob výdělku, alespoň pro mě.

• Citovat
  • Upravit
6445
23.10.20 09:29

Hele klid. Nekdo keca, nekdo to fakt ma, ale nikdy nevis jaky je za tim pribeh. A vetsina? ta ma spis starosti jak vyjit s vyplatou.

V tvem veku jsem nemela nic, koncila jsem druhou VS a ano s manzelem stavela dum, ze ktereho jsem po rozvodu vylitla jak oskubana slepice. Dnes povazuju za uspech, ze mame byt bez hypoteky, druhy manzel nastesti drzi rodinu financne nad vodou, protoze ja jako zdravotnik mam dve vyhody: muzu byt furt v praci a beru smesny penize. A hlavne si preju at jsme vsichni zdravi. To je ted pro me jedine dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová