Jak lépe skladovat větší množství ovoce?

8514
22.10.20 11:56

Mísa na ovoce nestačí

Ahoj,

Mám otázku. Máme ovoce na stole v míse. Ale když ji přeplním, tak mi dole začne ovoce plesnivět. Navíc se mi do mísy ani všechno ovoce nevejde.

Máme tam jablka, hrušky, mango a kaki na dozrání, banány, mandarinky, pomeranče etc.

Ovoce jinde, než na jídelním stole mít nechci.

Poradíte, jak (esteticky) lépe skladovat větší množství ovoce na jídelním stole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.10.20 11:59

Spíš bych se zaměřila na konzumaci, pac za den to neshnije.. My máme ovoce ve spajzu a tahame, co jime :think: beru to jako potravinu, ne ozdobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
22.10.20 12:01

Nekupovala bych vic nez stihnu snist :nevim: ze vam to hnije neni problem velke misky, ale toho, ze toho koupis moc a nestihnes to snist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.10.20 12:03
@Limi123 píše:
Ahoj,

Mám otázku. Máme ovoce na stole v míse. Ale když ji přeplním, tak mi dole začne ovoce plesnivět. Navíc se mi do mísy ani všechno ovoce nevejde.

Máme tam jablka, hrušky, mango a kaki na dozrání, banány, mandarinky, pomeranče etc.

Poradíte, jak (esteticky) lépe skladovat větší množství ovoce na jídelním stole?

Velké množství ovoce nekupuju. Víc máme jen jablek ze zahrady. Citrusy nekupuju vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
22.10.20 12:04

Tak jsou takové téměř ploché mísy s velkou plochou, co zaberou asi tři metry čtvereční. A jsou i mísy větrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.20 12:04

Nekupuj co nespotřebuješ, vzdej se představy že nejlepší místo na skladování ovoce je na stole.

tvůj problém by vyřešil třeba nějaký drátěný závěsný systém, byť v pokojové teplotě to stejně není na dlouhodobé skladováni, ale když to musí být v míse na stole, tak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.10.20 12:07

Hnít ti to začne i když to budeš mít na stole vyskládané v řadě. Musíš toho zkrátka kupovat jen tolik, co do tří dnů sníte :nevim: Při pokojové teplotě ti citrusy nebo kaki začnou hnít během dvou dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
22.10.20 12:08
@Limi123 píše:
Ahoj,

Poradíte, jak (esteticky) lépe skladovat větší množství ovoce na jídelním stole?

Nijak.

Mísy na ovoce vypadají skvěle, ale pouze nastylizované v časopisech nebo ve filmech. V praxi neexistuje způsob, jak skladovat ovoce na stole v pokojové teplotě tak, aby neshnilo a zároveň bylo esteticky naaranžované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.10.20 12:11

Holky, ale já když to skladuji naskládané vedle sebe na stole, tak to nehnije, jen to vypadá jako bordel.

My máme docela spotřebu, míň toho kupovat nechci.

Prosím pouze o radu, pokud něco někoho napadne ohledně nádoby, ve které to skladovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
22.10.20 12:13
@unuděná píše:
Hnít ti to začne i když to budeš mít na stole vyskládané v řadě. Musíš toho zkrátka kupovat jen tolik, co do tří dnů sníte :nevim: Při pokojové teplotě ti citrusy nebo kaki začnou hnít během dvou dnů.

Mně teda kaki dozraje při pokojové teplotě tak za dva týdny, za dva dny mi fakt neshnije :D.
Zakladatelko, já kupuji ovoce vždy na týden, za týden na stole mi neshnije nikdy. Taky ho dávám na stůl, aby bylo vidět a kolemjdoucího zlákalo a tím se i dříve snědlo. To se mi spíš zkazí ve špajzu, kde se na něj zapomene. Tvůj problém bude asi opravdu v tom, že kupuješ víc, než zvládnete sníst.

• Citovat
  • Upravit
37136
22.10.20 12:14

@Limi123 a nemuzes to skladovat nekde ve spizi, kde je chladno? V pokojove teplote to rychle podlehne zkaze. Na stole si nechat jen par kousku jako dekoraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.10.20 12:14

Ono když člověk koupi 10 mandarinek, 6 jablek, 4 hrušky, 2 manga, Pomelo, 2 kaki a 10 banánů, tak se to ve 4 lidech za 3 dny v pohodě sní, ale narvat to do mísy je nemožné (nehledě na to, že se člověk pak blbě prohrabávat v míse k tomu nejstaršímu ovoci je otrava)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.10.20 12:15

@Kolicek95 nekupuji viz. příspěvek výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
22.10.20 12:16
@Limi123 píše:
Holky, ale já když to skladuji naskládané vedle sebe na stole, tak to nehnije, jen to vypadá jako bordel.

Prosím pouze o radu, pokud něco někoho napadne ohledně nádoby, ve které to skladovat.

Tak leda vícepatrové drátěné koše (etažér na ovoce - něco jako toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
22.10.20 12:16
@Limi123 píše:

To je přesně to, co jsem psala výše - snažíš se skloubit nemožné.

Když to vyskládáš vedle sebe, tak to o chvilku déle nehnije (protože se to vzájemně nedotýká) - ovšem nevypadá to esteticky.

Když to naskládáš do nádoby, bude to sice vypadat esteticky, ovšem začne to do 2-3 dnů hnít. A můžeš zvolit úplně jakoukoli nádobu, to je jedno - protože problémem není ta nádoba, ale nevhodná (pokojová) teplota.

Příspěvek upraven 22.10.20 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová