Jsem socka

Anonymní
22.10.20 13:03

Jsem socka

Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jolka86
22.10.20 13:06

Ono, tam jsou většinou dva. Jestli jsi sama, máš vlastní byt, tak nemáš málo.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.10.20 13:08

Jestli máš ten pocit, tak zaber. Jsi mladá, plná síly, kdy jindy když ne teď? V důchodu s revmatem to asi nevytrhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
22.10.20 13:10

Prosimte klid, kazdy ve 28 urcite nema vlastní domeček a 2 byty pro potomky :mrgreen: to je tady takovy fenomen, bud se ozývají jenom socky na statni podpore, nebo tech par, co teda nejaky majetek maji, ale tam bych to spis videla na dědictví ci bohatého manzela 8) fakt neznam zadnou holku pod 30 (vlastne ani nad), co by mela 3 nemovistosti, nebyla zatížena hypotékou a na vsechno si vydelala jenom pilnou praci. Asi nekdo takovy existuje, ale na světě jich bude co bys na rukach spocitala :think: socka nejsi, pokud se nevalis doma a nekoumas, jak co nejvic odrbat stat o socialni davky :palec: mas muze, nebo jsi na vse sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
22.10.20 13:10

Tak většina něco podědila po babičkách a dědečcích, případně se činili rodiče nebo partner. To je pak jinej start do života. Ti, co mají holou p.del jsou radi, ze do 30 nasetri zaklad hypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 13:11
@Anonymní píše:
Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

Taky si připadám jako socka s mým příjmem 18 tis. hrubého. Určitě nemá většina diskutujicich domeček a dva byty. Jde o to, jak dlouho pracuješ, co děláš za práci, jak bydlíš… Možná že jsi měla nasetreno víc než většina v tvém okolí…

• Citovat
  • Upravit
74217
22.10.20 13:12

Neboj taky se posunes.
Aby mela nase rodina barak, tak mame uver, ktery budeme kolem 30r. splacet.
Oba pracujeme. Nic neni zdarma a nic nespadne do klina samo. Tak se bezne mlada rodina dostane k bydleni. Proste splaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.20 13:18

No - takhle úplně pozdní kapitalismus nefunguje. Čím více se budeš snažit dostát nerealistickým obrazům a budeš roztáčet kolečko křeččího zápasu, tím dřív vyhoříš.

A varianta že se pak propadneš do ženských kruhů Bohyně kněžky nebo podobných volovin je dost vysoké.

Cesta ven je nejdřív cesta k sobě, k tomu kdo jsi, k přijetí vlastních limitů, ke zbavení se neurotických představ o tom co bys měla mít či být, abys byla konečně šťastná.

Ona i ta představa chronického štěstí, které je dosažitelé tím, že se človk bude víc snažit a to že se to nedaří je jen věc že je člověk špatný, je ve své podstatě neurotický blud. Ale jede na tom celý ten byznys s ezo-osobnostním rozvojem, který slibuje čtyřhodinové tělo, milionové impérium a nebo změnu v chodící orgasmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
22.10.20 13:21
@Anonymní píše:
Holky je mi úplně do pláče. Když čtu tady ty diskuze, jak většina z vás má domeček, do toho 2 byty pro děti. Vsechno jste zvládly poměrně brzo. Mně je 28 a teprve teď nasetrila něco málo, aby mi vůbec dali hypotéku na byt. Nepřijde ze bych vydelavala nějak málo, ale asi bych si měla najít i nějakou brigádu. Vždycky sem si připadala jako typická střední trida, ale teď vím, ze musím asi ještě zabrat. :nevim:

Ahoj,
takhle to ale nemůžeš vůbec brát. Majetek neříká nic o bohatství života.
Já třeba nemám problém přiznat, že kdyby nebylo pomoci rodičů, tak jsem na první vlastní bydlení nedosáhl. A od toho jsem se pak vlastně, co se týká bytové otázky, odrazil.
Pokud máš na to slušně bydlet, slušně jíst a obléct se a občas si dopřát něco pro radost, pak socka nejsi.
A peníze, ty získáš vždy za něco. Za utahání se, za čas, za riziko odhalení, pokud vykrade banku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 13:21

Máme barák, ale normálně ho splácíme :nevim: Máme ještě nějaké nemovitosti, ale těma se rozhodně neoháníme, ani nechlubíme, protože to je dědictví a píle našich rodičů a my v tom jenom pokračujeme. Splácíme barák, který zase jednou dostanou naše děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.20 13:22

My máme domeček, rekonstrujeme, do toho nové auto a doma samé nové spotřebiče. Na první pohled se taky může zdát, že se máme fajn, ale nikdo už nevidí, že také šetřím každou korunu, oblečení si koupím nějaké tak jednou za čtvrt roku a navíc až teď půjdu na mateřskou, tak budem rádi, že zaplatíme hypotéku, splátku na auto a budeme mít co jíst :(

• Citovat
  • Upravit
22470
22.10.20 13:25

Teda to je super. Je ti 28 a uz mas zaklad na hypoteku? :palec:. Nam je 35+a mame jen byt, ktery budeme jeste leta splacet a jako socka si neprijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
22.10.20 13:33
@Anonymní píše:

Tohle mě pobavilo. Mně je přes 40, na krku ještě dlouho hypotéku na byt v paneláku, dvě pubertální děti, našetřeno pár platů pro případ nouze, auto z bazaru. Nežiju si ale přesto s dětmi špatně a nepřipadám si jako socka. Jsme zdraví a víceméně spokojení. I když peněz není nazbyt a musím si hlídat rozpočet. Občas je mi líto, že dětem nemůžu dopřát třeba týden na lyžích v zahraničí, ale asi nikdo nemá všechno.

Příspěvek upraven 22.10.20 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.10.20 13:34

Nejsi socka. :hug: Kdyby manžel nezdedil částečně dům, a zbytek nevyplatil majitele, tak taky máme kulový. Navíc je to starej barák a je nutná rekonstrukce… :) Buď v klidu, jsi ještě mladá. ;)

• Citovat
  • Upravit
16189
22.10.20 13:35

Jedna moje kamarádka má dům, potom vlastní a pronajímají s manželem další 3 byty a k tomu asi 5milionů na účtu z prodeje domu. A víš proč? Během asi tří pitomých let jim zemřely 2 babičky, 1 teta a oboje rodiče (prarodiče jejich dětí). Oba jsou s manželem jedináčci, tak to všechno podědili. Dvou ze tří jejich dětí se jejich rodiče nedožili, a tím, že nemají ani sourozence, tak spousta běžných situací je pro ně opravdu hodně těžká. Přesto se najdou hyeny, které komentují to, jak jsou „nechutně zazobaní“.

Socka je pro mě člověk, který vlastní leností odmítá převzít zodpovědnost za svůj život, nemyslí na zadní vrátka, nemá v sobě touhu zabezpečit sebe a svoje potomky, a neumí počítat. Nic z toho nejsi. I kdyby někdo počítal s drobákama, jestli může koupit housku, nebo jen chleba, tak to není socka, pokud je to výsledek uvědomělého chování, díky kterému ten člověk nestojí ve frontě s nataženou rukou, ale stará se o sebe a svoji rodinu sám.
A naopak, pokud někdo 14 dní kupuje humry a drahé víno a jezdí taxíkama, a pak si jde stoupnout do té fronty s nataženou rukou, tak to socka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová