Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
joo tak to mi připomíná moje otěhotnění, když jsem asi za 14 dní, přišla s //, byla jsem hrozně vyplesklá že je to tak brzo a můj manžel mi řekl cituji- a co si čekala, když jsem takovej hřebec.-D
Říká se, že to naopak miminko udrží, tak se toho neboj, doktor ti řekne víc. A určitě se nestresuj.
zuzi, chlapi v tom mají jasno… ten můj se taky cítí jako nadsamec… i když v našem věku už jsou to asi poslední záchvěvy ![]()
Renatko, díky za podporu… jsem z toho vyjukaná jako puboška a to jsem stará baba ![]()
Ahoj mishelko,
já teda nevím, ale příznaky by i nasvědčovaly tomu, že bys těhotná být mohla… vím, že si občas člověk ty příznaky i namlouvá a často i vsugeruje, ale můj osobní názor je, že těhotná být klidně můžeš. Moje kamarádka takhle přesně otěhotněla, každé tělo je jiné, někdo opravdu otěhotní hned po vysazení HA a někomu to trvá potom i měsíce a jsou samozřejmě i případy, kdy se otěhotní i při HA.
Když mi naposledy teď po porodu psal doktor HA, tak mi říkal že stačí vynechat i jeden den a už mi nikdo nezaručí, že nepřijdu do jiného stavu nebo to může snížit i alkohol, prášky atd… A v dnešní době už čekat po vysazení tři měsíce nemusíš, teda aspoň můj doktor mi to tvrdí, že už je ta HA mnohem citlivější a tudíž s tím není problém. Ještě ale před třemi lety mi to taky tvrdil, že bych měla tři měsíce čekat. Ale každý doktor má jiný názor.
Nicméně si myslím, že těhu test by Ti teď každopádně vyšel ještě negativně, já si ho musela takhle dělat asi 3× než se mi tam ukázala slabě i druhá čárka a na jednom se mi dokonce ukázala jedna čárka, ale pak mi došlo že je to ta druhá správná, prostě špatný test. Zkus si test udělat zase tak za týden, i když Ti to možná nedá nebo si kup nějaký hodně citlivý.
Pokud si mimi přeješ, tak držím palce. ![]()
Myslím, že z toho může být cokoliv ![]()
Ty příznaky můžou souviset i s vysazením antikoncepce, protože předpokládám, že už ani nevíš, jak se tělo chová u blížící se MS bez prášků (já po 10 letech užívání jsem vysadila prášky a před každou MS mě najednou bolely prsa, i bolest břicha a intenzita byla jiná) - nehledě na to, že se změní i délka cyklu - s prášky je to 28 dní přesně, po vysazení jsem měla cykly těch 35 dnů. Tzn. v tomto případě asi moc nehraje roli zpoždění oproti „prášky kontrolovaně vyvolávané 28dnové MS“
Testovat obecně vychází až 10.-15. den po ovulaci, jenže tu nevíš, kdy máš. Takže k otěhotnění klidně mohlo dojít i toho 20.4. (i když se udává průměr 14 dnů od MS, já měla běžně ovulaci 26. den cyklu) ![]()
Držím palečky - třeba to vyšlo !
![]()
Berdo, Žižo, děkuju za povzbuzení. Zkusím ještě počkat. Bříško pobolívá. Prsa už ne. Kdybych měla jen tyto příznaky, tak bych to určo přičítala PMS, ale zaráží mě, že je mi blbě od žaludku. S krátkýma přestávkama celý den. Ne nějak extrémně a nezvracím, ale žaludek na vodě a občasné zvednutí kufru tam je. Nikdy jsem se žaludkem problémy neměla a při prvním těhotenství (pubíkovi je už 16) jsem taky nevolnostmi netrpěla. Vlastně vůbec ničím. Neměla jsem ani jeden příznak. Ale to mi taky bylo dvacet, že ![]()
Tak snad to klapne… dneska mám teprve 27 den cyklu, takže snad je na // ještě brzo. Držte mi palce. Fakt bych si to moc přála… děkuju holky ![]()
Ahojky Mišo,
27. den cyklu je opravdu i na testík brzy. Ještě tomu dej tak 3-4 dny.
Dr. ti vyvolávačku nedá, pokud není zpoždění v řádu týdnů. I mně to tak řekl, když jsem se ho ptala, měla jsem vždy 30 dní a pak jednou 56 - jen mi řekl, abych si udělala test a pokud bude negativní a nedostanu to do 60. dne, ať přijdu na injekci. Určtě by neriskoval dát ti injekci (protože údajně může vyvolat potrat - ale to jsem jen slyšela) když si nebude jist, že nejsi těhulka.
Jinak Ti přeju moc a moc ať se Ti splní to co si přeješ (asi to miminko, viď
)
Jane, díky moc… jasně že bych si přála mimi… počkám ještě… snad to klapne. i když to bříško pořád pobolívá. snad tu potvoru červenou následujících 9 měs. neuvidím
Tak to ti tedy z celého srdce přeju!!
Já jsem po IVF, těhu prokázané zatím jen tt, ale bříško pobolívá pořád. Prá to je jak se zahnízďuje embryjko, pak jak se zvětšuje děloha… takže bolesti můžeš mít, to vůbec o ničem nevypovídá.
jane, držím úplně nejvíc palečky, ať ti to dobře dopadne a más krásnýho mimíska…
já už jsem z toho psycho… asi se moc pozoruju, ale mám dojem, že mám zvýšenou produkci poševního sekretu. Lidově řečeno mám pořád mokro. Zkoumala jsem to samnozřejmě podrobně a pod světlem a je to čirý „výtok“. ale pokaždé když jdu na malou a to chodím velmi často, mám vlhko na intimce. to normálně nemívám. tak snad to není předzvěst začínající MS… ach jo
Děkuju moc ![]()
Tak to ti moc neporadím, ja jsem po IVF, tak beru progesteron, který zavádím, takže mám taky pořád vlhko ![]()
Ani nevíš jak moc bych Ti přála aby ti to vyšlo ![]()
aha, no tak to jo… viš, já už asi vidím ve všem příznaky… možni to znáš taky.
a moc díky za držení palečků… kdyby se dal tak posunout čas dopředu, abych už věděla na čem jsem…
Miši, jsme na tom podobně, taky jsem to měla dostat v pondělí a nic. test negativní. tak snad se nám ještě zpozitivní. držím tobě i mně palec ![]()
holky já úplně vím jak se cítíte, když jsme my těhotněly tak jsem si udělala asi 5 testů který vyšly negativně, když jsem se šla asi za pět minut podívat co vyšlo úplně strašně mi bušilo srdce že by mi úplně vyskočilo z těla, a pak zklamání, no a pak jsem si ho dělala po šestý, lupla jsem ho na pračku a šla jsem nakoupit s tím že tam stejně nic nebude, no a když jsem se vrátila šla jsem do kolen, asi 10× jsem řekla ty vole ![]()
pak jsem to ukázala manželovi a ten šel rovnou pro slivovici:-)