Jsem těhotná a v zaměstnání mi neprodlouží smlouvu

Anonymní
2.1.19 09:53

Jsem těhotná a v zaměstnání mi neprodlouží smlouvu

Ahoj, prosím o radu. S přítelem čekáme miminko(zatím potvrzené pouze testem) a já se právě dozvěděla, že mi neprodlouží smlouvu, protože se ruší prodejna. Do toho studuji dálkově vysokou školu a mám tento rok státnice, aby toho nebylo málo. :( Smlouvu mám až do konce února a nějak nevím, co potom? Nejhorší je, že pracuji na zkrácený úvazek kvůli škole a ten se těžko shání. Nebyla jste některá z vás v podobné situaci? Děkuji předem za rady.. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
2.1.19 09:58
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu. S přítelem čekáme miminko(zatím potvrzené pouze testem) a já se právě dozvěděla, že mi neprodlouží smlouvu, protože se ruší prodejna. Do toho studuji dálkově vysokou školu a mám tento rok státnice, aby toho nebylo málo. :( Smlouvu mám až do konce února a nějak nevím, co potom? Nejhorší je, že pracuji na zkrácený úvazek kvůli škole a ten se těžko shání. Nebyla jste některá z vás v podobné situaci? Děkuji předem za rady.. :)

A ve škole máš klasicky denní ?? Pokud ano, tak by ses nemusela hlásit na ÚP kvůli placení zdravotního.
A nebo si najdeš od února další práci. Možná je i neschopenka, kdyby ti nebylo dobře. Na tu ale musíš nastoupit ještě v zaměstnání a nebo v lhůtě 7 dní po skončení zaměstnání . Jenže ze zkráceného úvazku asi moc peněz mít nebudeš a navíc budeš omezená vycházkami.

Jinak se bude muset postarat otec dítěte.

Příspěvek upraven 02.01.19 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 09:58

Jen ještě doplním, že pracovat chci jít, jen nevím jakou práci zvolit na to krátké období, nerada bych někomu udělala nepříjemnost, že mě přijme a já chvilku na to půjdu na mateřskou. A nevím jestli bych z toho akorát já neměla problém, že nastoupím těhotná aniž bych to zaměstnavateli řekla?

• Citovat
  • Upravit
21091
2.1.19 10:04
@Anonymní píše:
Jen ještě doplním, že pracovat chci jít, jen nevím jakou práci zvolit na to krátké období, nerada bych někomu udělala nepříjemnost, že mě přijme a já chvilku na to půjdu na mateřskou. A nevím jestli bych z toho akorát já neměla problém, že nastoupím těhotná aniž bych to zaměstnavateli řekla?

A mšá dost odparcováno na PPM ?? Jinak pokud nastoupíš do práce, kde tě třeba vyhodí kvůli těhotenství, pak je ochranná lhůta dlouhá jen jako poslední zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.1.19 10:08
@P4ja píše:
A mšá dost odparcováno na PPM ?? Jinak pokud nastoupíš do práce, kde tě třeba vyhodí kvůli těhotenství, pak je ochranná lhůta dlouhá jen jako poslední zaměstnání.

Ochranná lhůta poběží i z tohoto zaměstnání, pokud teda dělá na pracovní smlouvu (u dohod je to složitější). Nástupem do nového zaměstnání by se přerušila a po jeho skončení, by běžela nevyčerpaná lhůta z prvního + lhůta z nového do max. 180 dní. Jen výše PPM by se počítala pouze z posledního zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 10:09
@P4ja píše:
A ve škole máš klasicky denní ?? Pokud ano, tak by ses nemusela hlásit na ÚP kvůli placení zdravotního.
A nebo si najdeš od února další práci. Možná je i neschopenka, kdyby ti nebylo dobře. Na tu ale musíš nastoupit ještě v zaměstnání a nebo v lhůtě 7 dní po skončení zaměstnání . Jenže ze zkráceného úvazku asi moc peněz mít nebudeš a navíc budeš omezená vycházkami.

Jinak se bude muset postarat otec dítěte.

Příspěvek upraven 02.01.19 v 10:02

Právěže mám školu jako dálkové studium, což mi celé komplikuje. Otec dítěte se postará rád, ale každá koruna dobrá. :) A chtěla bych právě radši to zaměstnání, ale nevím jaké zvolit abych zvládla dodělat tu školu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9793
2.1.19 10:09
@Anonymní píše:
Jen ještě doplním, že pracovat chci jít, jen nevím jakou práci zvolit na to krátké období, nerada bych někomu udělala nepříjemnost, že mě přijme a já chvilku na to půjdu na mateřskou. A nevím jestli bych z toho akorát já neměla problém, že nastoupím těhotná aniž bych to zaměstnavateli řekla?

Nemáš povinnost oznamovat zaměstnavateli těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 10:14
@Lendeš píše:
Ochranná lhůta poběží i z tohoto zaměstnání, pokud teda dělá na pracovní smlouvu (u dohod je to složitější). Nástupem do nového zaměstnání by se přerušila a po jeho skončení, by běžela nevyčerpaná lhůta z prvního + lhůta z nového do max. 180 dní. Jen výše PPM by se počítala pouze z posledního zaměstnání.

Děkuji za info, pracuji na pracovní smlouvu, jen mám zkrácené hodiny. Jakože by se PPM nepočítala z posledního roku, ale jen z toho posledního zaměstnání? Omlouvám se jestli tomu špatně rozumím, ale je to pro mě nové.

• Citovat
  • Upravit
21091
2.1.19 10:15
@Anonymní píše:
Právěže mám školu jako dálkové studium, což mi celé komplikuje. Otec dítěte se postará rád, ale každá koruna dobrá. :) A chtěla bych právě radši to zaměstnání, ale nevím jaké zvolit abych zvládla dodělat tu školu. :nevim:

No ono, pokud chceš dodělávat školu těhotná, pak si myslím, že budeš mít, co dělat sama se sebou natož ještě práci k tomu. A nešlo by dělat něco z domu. Případně, jestli umíš jazyky nebo tak, tak si třeba přivydělávat nějaký doučováním.

A nebo se poohlédnout po nějaké výpomoci, úklidu, ale to ti asi zase bude k ničemu vzhledem k té mateřské :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.1.19 10:18
@Anonymní píše:
Děkuji za info, pracuji na pracovní smlouvu, jen mám zkrácené hodiny. Jakože by se PPM nepočítala z posledního roku, ale jen z toho posledního zaměstnání? Omlouvám se jestli tomu špatně rozumím, ale je to pro mě nové.

Jj, počítala by se ti z posleního zaměstnání…Takže pro tebe by asi bylo lepší spočítat, jestli by ti ochranná lhůta z toho, co teď máš, vyšla do nástupu na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 10:18
@P4ja píše:
No ono, pokud chceš dodělávat školu těhotná, pak si myslím, že budeš mít, co dělat sama se sebou natož ještě práci k tomu. A nešlo by dělat něco z domu. Případně, jestli umíš jazyky nebo tak, tak si třeba přivydělávat nějaký doučováním.A nebo se poohlédnout po nějaké výpomoci, úklidu, ale to ti asi zase bude k ničemu vzhledem k té mateřské :(

Souhlasím, už teď mám co dělat.. Jazyky umím, jen ne asi na tak dobré úrovní. Kdyby nerušili prodejnu, tak tohle nemusím vůbec řešit, protože tu mám klid a můžu se učit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21091
2.1.19 10:20
@Anonymní píše:
Souhlasím, už teď mám co dělat.. Jazyky umím, jen ne asi na tak dobré úrovní. Kdyby nerušili prodejnu, tak tohle nemusím vůbec řešit, protože tu mám klid a můžu se učit :nevim:

Tak spočítej, jeslti ti ochranná lhůta vyjde do nástupu na PPM, což by asi měla a nikam se nehoň. A jinak doučování a nebo se třeba domluvit s nějakou maminkou od vás, že jí vyzvedneš děti ze školy, pohlídáš třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
2.1.19 10:23
@Anonymní píše:

Tak, ať se o tebe postará přítel a ty můžeš v klidu dostudovat. Nebo mu to je zatěžko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 10:27
@Enmamma píše:
Tak, ať se o tebe postará přítel a ty můžeš v klidu dostudovat. Nebo mu to je zatěžko?

Není mu to za těžko, ale je přeci škoda přijít o mateřskou, když pracuji několik let a mám na ni nárok..

• Citovat
  • Upravit
21091
2.1.19 10:31
@Anonymní píše:
Není mu to za těžko, ale je přeci škoda přijít o mateřskou, když pracuji několik let a mám na ni nárok..

Tak, jak jsem psala, jestli ti ochranná lhůta 180 dní vyjde, což by měla, tak bych se do další práce nehrnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat