Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Timinka zadarmo sice nejsou, ale důvodem k nepřijetí není to, že máš na účtě jen pětistovku, všechno je na individuální domluvě a práci. Azyláky mívají i krizová lůžka, třeba na týden a mezitím se hledají alternativy.
@Jenver to je šílená situace…bohužel jsme z opačného konce republiky, takže posílám jen morální podporu a doufám, že pro začátek to vyjde s azylákem. Jinak je tady diskuze - věnujeme maminkám v nouzi, tak tam klidně napiš, až budeš mít nějakou adresu, můžem něco poslat ![]()
A zkus zajít na městský úřad a požádat o mimořádnou dávku, nevim, jestli je to v rámci hmotné nouze nebo jak, ale vím, že oni můžou dát takhle jednorázově aspoň nějak peníz, než vyřešíš alimenty, přídavky a pod.
Zkus kamarádku požádat o strpení aspoň pár dní, než vyřešíš situaci s tím, kde složit hlavu - přece tě nepošle na mráz. Zatím bych zkusila s prckem být co nejvíc venku nebo někde mimo domov té kamarádky, aby se situace dál nehrotila - i když, pokud dítěti přibyde sourozenec, tak se to taky musí nějak řešit, to si kluci nedají říct??
Obvolej ty azyláky, třeba nebudou mít místo přímo oni, ale možná budou mít info o dalších možnostech…
@Jenver nezvládly byste s kamarádkou spíš nějak umravnit ty děti?
Že bys měla pak víc času…máš jen jedno? To přece musíte zvládnout… ![]()
@Jenver a nemají krizová lůžka? Ty jsou pro akutní „případy“.
Zavolala bych sem:
Linka důvěry Liberec je k dispozici na telefonních číslech:
485 177 177 v NONSTOP ANONYMNÍM PROVOZU
485 106 464 v NONSTOP ANONYMNÍM PROVOZU
606 450 044 v NONSTOP ANONYMNÍM PROVOZU
No tak kamarádka je pěkná kravka, pokud tě v takové situaci chce vyhodit na mráz, místo aby se snažila aspon na pár dní najít nějaké východisko. Je vidět že to kamarádka nebude.Jsem zdaleka tak ti taky asi nepomůžu:(Ale zkusila bych všude volat a volat, přece tě nenechají v mrazu na ulici…nevím jak to máš s ex, ale nemůže on odejít z bytu abys měla kde být ty?
@micelinka i krizova luzka a mista na azylaku jsou vetsinou na mesice dopredu plne.
@Jenver ja vim ze to zni desive, ale co klokanek? deti budou v bezpeci a ty se muzes dat dokupy… kazdy den s nimi muzes byt
Zakladatelko a nepřipadá v úvahu ještě někdo z příbuzných? Teta, prarodiče…a co rodiče expřítele? Jak vycházíš s nimi? Stýkají se s vnoučetem? Přece někdo z rodiny by se našel ne?
V opačném případě mě ještě napadá nějaká jiná kamarádka, kamarád. To vážně nikdo není? Alespoň na přechodnou dobu, než se uvolní místo v azylovém domě.
Je to hrozná situace, ale nedokážu si představit, že bych v okruhu svých známých, přátel, rodiny, nenašla nikoho, kdo by mě nenechal na pár nocí přespat s dítětem. Vím, že by mi určitě někteří pomohli. A pokud by nemohli, alespoň by mi dali na ubytovnu.
Jezis to je situace, tak ted jedine vybrat to petikilo a pokud te kamoska vyhodi, tak najit nejakou levnou ubytovnu aspon na dve noci? a snazit se najit neco jineho…S ex asi neni domluva, ze? v nejhorsim pripade k nemu no
seber deti a bez do toho azylaku, prece te nemuzou nechat na mrazu ![]()