Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsi unavena z počasí nebo z toho, ze jsi se musela vrátit do prace? Myslim, ze pokud uz chodis pul roku do prace po mateřský melo si to už davno sednout.
Vykašli se nějaké potravinové doplňky a koukej si poctivě odpočinout. Pořádně se vyspat, v rámci možností polenošit, nebýt za každou cenu stachanovec a dříč ani perfektní hospodyňka. Zjednoduš provoz domácnosti na minimum. A hlavně si řekni o aktivní pomoc svému muži a rodině, klidně rodičům. Kdo drží pusu a neozve se, prohraje.
Pred menstruaci a behem ni je unava normalni. Nemuzes v tehle dnech nejak zvolnit? Treba si, kdyz prijdes z prace dat slofika?
@Anonymní píše:
ale ted jak je zima a hnusně prostě když to mám dostat
@Burj Chalifa píše:
Vykašli se nějaké potravinové doplňky a koukej si poctivě odpočinout. Pořádně se vyspat, v rámci možností polenošit, nebýt za každou cenu stachanovec a dříč ani perfektní hospodyňka. Zjednoduš provoz domácnosti na minimum. A hlavně si řekni o aktivní pomoc svému muži a rodině, klidně rodičům. Kdo drží pusu a neozve se, prohraje.
Naprosty souhlas. Ja si klidne jdu na hodinku pres den zdrimnout, to dela naproste zazraky
Si lehni do vany a odpočívej
Nebo nějaká procházka, nějaká činnost mimo práci a domácnost, při který nebudeš na nic myslet. Kurz, sport, cokoliv
Hlavně se nechce došoupat tam, že to máš z nervů a dostaneš Neurol nebo něco podobnýho.
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosim o radu nastoupila jsem pře pul rokem do práce po mateřské…dokud jsem byla na mateřské byla jsem jakoby v poho ale ted jak je zima a hnusně prostě když to mám dostat tak jsem uplně vyřízená…bolí mě celé tělo svaly jsem naladová až hnusná…unavená…co dělat když jsem byla doma tak jsem to neřešila protože jsem neměla jinou povinnost než se starat o domacnost a malého…mohla jsem si kdykoliv odpočinout a ted jsem v prčicích…jsem vyčerpaná…mám zablokovaný krk blbě spím prostě zralá na rakev…pomozte nějakou radu…u doktorky krevní obraz v pořádku prý to jsou nervy…je pravda že se dost nervuju a všechno si moc beru ale že by mě to takhle vzalo…![]()
![]()
![]()
Ach jo, co poradit. Mně pomohla jóga a magnesium. Drz se ![]()
@LennaZS Rict si o pomoc, vikendy travit i sama, nebo jen s kamaradkou…zkusit si stanovit nejaka pravidla doma, musis mit i cas na sebe. ![]()
@Lada84 to bylo asi adresované zakladatelce, ne mně
každopádně dobrá rada ![]()
Mne pomáha odpočinok vo vani cca1-1,5 hodinu. Zapálim si sviečky a niekedy si pustím relaxačnú hudbu. Alebo len tak ležím a čítam si časopis, ale musím byť v miestnosti sama.
To jsem měla po návratu po mateřské taky.
Kluk pořád nemocnej, bývalej šéf mizera, ráno vstávat ve 4h.
Taky jsem skončila na neschopence na 2m se zablokovaným krkem.
A nervy v háji.
No, přešlo to samo od sebe.
Zkus relax, hořčík, klid, odpočinek.
No já jsem asi vystresovaná ale mám to v hlavě…dřív to byla volnost ted musim denně ráno vstát a jít už žádné povalování v letě mi to nepřišlo to bylo krásně ale ted když je tak hnusně se mi nechce nic…všechno bolí pořád jsem taková napnutá v celém těle…vystresovaná…
@Anonymní píše:
No já jsem asi vystresovaná ale mám to v hlavě…dřív to byla volnost ted musim denně ráno vstát a jít už žádné povalování v letě mi to nepřišlo to bylo krásně ale ted když je tak hnusně se mi nechce nic…všechno bolí pořád jsem taková napnutá v celém těle…vystresovaná…
tak ten neurol ![]()
@Burj Chalifa píše:
tak ten neurol
Kuš, na uvolnění napětí stačí lahvinka ![]()
Ahoj holky prosim o radu nastoupila jsem pře pul rokem do práce po mateřské…dokud jsem byla na mateřské byla jsem jakoby v poho ale ted jak je zima a hnusně prostě když to mám dostat tak jsem uplně vyřízená…bolí mě celé tělo svaly jsem naladová až hnusná…unavená…co dělat když jsem byla doma tak jsem to neřešila protože jsem neměla jinou povinnost než se starat o domacnost a malého…mohla jsem si kdykoliv odpočinout a ted jsem v prčicích…jsem vyčerpaná…mám zablokovaný krk blbě spím prostě zralá na rakev…pomozte nějakou radu…u doktorky krevní obraz v pořádku prý to jsou nervy…je pravda že se dost nervuju a všechno si moc beru ale že by mě to takhle vzalo…