Jsem vyčerpaná...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.18 11:18

@arada Myčku mám. Tam i tady. Nejvíc ji používá manžel, já zapínám, jen když je nás na oběd víc. Jsem trouba. :)

• Citovat
  • Upravit
280
26.3.18 11:27
@Anonymní píše:
A jak to tedy děláte vy, co zvládáte? Promiňte, že jsem tak zvědavá. Asi jsem v nějaké sociální bublině (poměrně introvertního založení) a venku vídám jen spokojené, pohodové maminky, nevím, jak to funguje u „cizích“ doma. Stíháte? Jak moc se věnujete dětem? Jste v pohodě, jak to je? J.

Ahojky :-) Já myslím, že všude je stejný zmatek :-) Taky vidím kolem sebe venku spokojené maminky(i já jsem venku spokojená :-D ) Ale jak se člověk s někým zapovídá tak zjistí, že všude je to stejné ;-) Taky se mi zdá, že nonstop uklízím a i výčitky mám, že si s dětmi nehraju. Minulý Týden jsem v sobě měla tak velký vnitřní boj všechno mi vadilo, uklízení, vaření, hraní, povídání prostě už toho bylo na mě moc až jsem myslela, že se zblázním a nakonec jsem začala brát magnesium a třeba to je blbost, ale cítím se klidňejší. Držím palce ať je brzy dobře ;-) :kytka: Simča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
26.3.18 11:32
@Anonymní píše:
@Aries6 Jdu gůglit. Hele, a fakt je to použitelné? Na mě byly tyhle knižní rady vždycky moc knížecí, ale ráda se dovzdělám, mám nejvyšší čas. :oops: J.

Mě takhle knížka dala hodně. V první řadě jsem pochopila dost sama sebe. A naučila jsem se trošku jinak mluvit s dětma. Nefunguje mi to 100%, často sklouznu k pobízení, křičení :oops: a dalšímu, co vím, že je špatně. Ale 3 děti a nejmenší 2,5 letá, je to někdy náročný :D
A ta knížka je podaná moc dobře, logicky.
Mám ještě Respektovat a být respektován (zaujalo mě, že je od českých autorů). Ale základ je úplně stejný, ale není tak dobře sestavená.
Přinejhorším ji prodáš dál :D Třeba najdeš bazarovou za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.3.18 11:37
@Anonymní píše:
A jak to tedy děláte vy, co zvládáte? Promiňte, že jsem tak zvědavá. Asi jsem v nějaké sociální bublině (poměrně introvertního založení) a venku vídám jen spokojené, pohodové maminky, nevím, jak to funguje u „cizích“ doma. Stíháte? Jak moc se věnujete dětem? Jste v pohodě, jak to je? J.
Řeknu příklad manželova kolegy, jeho žena vždycky na sociální sítě posílala dokonalé fotky, naklizený obývák, upravené dětičky, prostě reklama hadr. Pak jsme u nich byli na návštěvě. Naklizený byl ten jeden kout z fotek jinak zbytek bytu když ne vyloženě špinavý, tak neuklizený (a to jako majitel dvou psů mám na úklid a čistotu dost nízkou laťku). Děti (v té době kluci 5 a 2) systematicky ničily nábytek (houpání na dvířkách, míček hozený proti televizi…) ale co tu ženskou nejvíc trápilo nebylo to, že jí ze školky staršího poslali do poradny, ale že jí v poradně řekli, že kluk není hyperaktivní, ale jen nevychovaný a že nemá stanovené žádné mantinely. Pro mě to bylo veliké poučení, že i když to u jiných vypadá dokonale, tak my vidíme jenom to, co nám ukážou.

Já třeba zastávám názor na výchovu, že dítě se přiměřeně věku musí naučit žít ve světě dospělých, kde jsou i povinnosti (k mé hrůze má můj 2,5 letý stejné povinnosti jako leckterý školáček) a kde se všichni kvůli němu nepostaví na hlavu. Jsou samozřejmě situace, kdy mu v rámci zachování klidu ustoupím (třeba teď patlá plastelínu po celém konferenčním stolku v obýváku). Ale snažím se. Nejsem věčné usměvavá maminka, když je potřeba nebo když už nemůžu tak prostě bouchnu, křičím, případně plácnu přes zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.18 11:44

@Heivka Děkuju. O (a)sociálních sítích a rádoby dokonalých maminkách si myslím své. Vlastně to úplně nesnáším. Takové to předvádění se. Kvůli tomu ani nepoužívám FB. Jooo, asi jo, jsem v sociální izolaci. :) J.

• Citovat
  • Upravit
776
26.3.18 11:45

@Heivka A můžu se zeptat jaké má povinnosti? Mě to hrozně zajímá, protože třeba naše děti vyklízejí pribory z myčky (ale ne vždy) a musí uklízet své hračky a svůj bordel, jinak nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.3.18 11:57

@Anny2148 Musí po sobě uklidit nádobí (vždycky i když se mu nechce) uklízí si svoje hračky, uklízí hračky psům, když někde něco rozlije, rozsype, tak to musí uklidit (když pak zmizí z dohledu, tak dodělám co přehlédnul). Samozřejmostí je osobní hygiena (zuby i když potom dočišťuji), když se mu povede jít na záchod (zatím sporadicky) tsk musí spláchnout, umýt si ruce, zhasnout a uklidit stoličku.

Pro mě je ten základ, že musí i když nechce, jediné kdy má odpuštěno, je když je tak unavený, že usíná za pochodu.

Teď jsem chodila na kurz angličtiny a chodily tam holky 17-18 let a byly hrozně dotčené, že po nich rodiče chtějí aby umyly (v myčce) nádobí nebo po sobě očistily záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
26.3.18 13:22

@Heivka Děkuji za odpověď, ale tohle já považuji za naprostou samozřejmost. :) Já myslela že má povinnosti typu, zalévání květin, uklízení příborů z myčky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.3.18 13:44

@Anny2148 Kytky nemáme já jsem zahradník na baterky. Já to beru tak postupně, že co zvládá a ze začátku ho to baví se časem změní na povinnost. Já byla překvapená, kolik dětí ve věku 6-9 let neumí po sobě nic uklidit a třeba ani spláchnout záchod. Jinak syn by hrozně chtěl krmit psy, ale protože krmíme syrovým masem, tak mu to nedovoluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.3.18 15:17

Jste vyčerpaná, protože se bičujete svým perfekcionismem a neschopností relaxovat a regenerovat. Často za tím na pozadí bývají nějaké velké nejistoty a obavy - člověk si je nechce přiznat a tak se raději zaměstná.

dokud s tím nezačnete, budete se vyčerpávat víc a víc a dojde na zdravotní problémy, co vás do té postele připoutají.

Potřebujete změnit svoje vnitřní nastavení, naučit se umlčet vnitřního kritika, přijmout že vás ostatní milují i když jste nedokonalá i s vašimi slabinami a naučit se mít ráda sebe samu takovou jaká jste. A že tedy je potřeba se k sobě chovat vlídně, ne macešsky se bičovat perfekcionismem k vyčerpání.

docela efektivní na to bývá psychoterapie.

Jinak pokud chcete, aby vaše děti byly samy se sebou spokojenější, tak se to prostě musíte naučit sama. V tomto případě je naprosto jedno, co jim říkáte- dokáží se dostat jen na tu hladinu sebepřijetí, jakou mají jejich rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.18 18:09
@Anny2148 píše:
Holka radu nemám, jen ti chci říct že v tom nejsi sama. Já mám děti tři (4.5, 2,5 a 8 měsíců) a jsem na tom naprosto stejně. Přijde mi, že už ani neumím odpočívat. Jakmile si sednu tak všude vidím ten bordel co by potřeboval uklidit. Chatu máme taky a tam je to to samé. Jenže tam jezdíme málo a tak je tam té práce vždy fůra. Taky jsem úplně vyflusaná, mám pocit že nic nestíhám, že nedělám nic z toho co bych chtěla. Od rána do večera jedu (pomalu jak robot), makám makám a makám a při tom si říkám, že absolutně nechápu jak to dělají ty ostatní ženský. Navíc děti teď od ledna téměř nepřetržitě marodili, tak to bylo ještě víc na hlavu. Já se modlím aby se to už zlomilo a začalo být teplo nebo mě odvezou do blázince.

Potřebuješ trochu víc odpočívat. Děti dej třeba chvilku na hlídání, rodičům, nebo sourozencům. Já, kdybych neodpočíval, tak se zblázním. Mám sice jen jedno dítě, ale jsem na něho sám, žena před 7 měsíci zemřela.

• Citovat
  • Upravit
1108
26.3.18 20:01

Mne treba hrozne chybi cas pro sebe. Ale jako v ramci dne treba par minut. Nejsem nikdy sama. Rano vstavam brzy do prace, ale mala zacala vstavat se mnou, aby me pry videla. Pak bezim do prace, po praci vyzvednu deti, jsem s nimi doma. Vecer prijde manzel. Jdu se koupat a vsichni si vlezou ke mne a vsichni na me mluvi. Tak jsem to zacala delat tak, ze dam detem veceri, ale prijde aspon manzel a mluvi a mluvi, nebo na me saha, kdyz uz jsem v te vane, coz je sice pekne, ale ode me zrovna ne zadouci. Proste bych se chtela alespon vykoupat jako clovek, aniz by na me nekdo visel, sahal na me, jecel, mluvil, nebo vyluzoval zvuk. Ale to se mi uz nejakych par let nepodarilo.
A o tom, ze bych mela vubec nejaky cas pro sebe mimo, si muzu nechat tak max. zdat… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.18 20:17

@Luca82 Krasne jsi to napsala. To prave citim taky. Miluju je všechny a strašně rada je mazlim, ale poslední dobou, jak na me furt nekdo visi, vydava zvuky mi leze na nervy. Kolikrát jako bych mela, hnusne receno, alergii na jejich přítomnost a neni pred tim uniku. Proste zadny intimni prostor, porad pod nohama. Pritom byt bez nich vic nez jedno odpoledne, mluvim jen o nich. Blazen proste. J.

• Citovat
  • Upravit
776
26.3.18 21:02

Jo jo, to je fakt, pořád někdo něco chce. Já zase úplně nesnáším jak se ti dva starší pořád hádají, pořád jen soudcovat kdo co bude mít první, kdo bude mít jaký hrnek, kdo bude sedět vpravo a kdo vlevo. Starší syn pořád tu mladší popichuje aby s ním závodila, pak se hádají atd.. Manžel se mi pak diví že večer chci jen v klidu sedět a nic nedělat a hlavně že chci aby na mě nikdo nesahal. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.3.18 21:03

@Luca82 A řekla jste to manželovi? Můj muž když vidí, že toho mám dost, tak při první příležitosti sbalí kluka a aspoň na hodinu vypadnou a já si můžu udělat klidnou chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová