Jsme zlý národ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68941
18.12.17 00:12

No, já taky řvu, třeba když se z pošty snažím vytlouct balík, který se tam týden válí. Ale jinak umím i chválit a dělám to ráda. Obecně se mi většinou osvědčilo, že pokud se k protistraně chovám jako člověk a jsem milá, jdou věci tak nějak snáz a i druzí se mi snaží mnohem snáz vyjít vstříc (mimo tu poštu, tam je to beznadějné :mrgreen: ). Spíš mě mrzí, když udělám nějaký fakt velký nadstandard, čistě z dobré vůle, a jediné, co by mi stačilo, je normální slušné - děkuji - a místo toho se v lepším případě dočkám vnímání, že to byla samozřejmost, v horším rýpnutí ve stylu - ale já to chtěla ještě líp!
Takže bych neřekla, že jsme zlý národ, ale pravda, naučila jsem se nad hulvátama spíš zavrtět hlavou a pomyslet si cosi o tom, že maj s takovýmhle přístupem asi fakt těžký život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
18.12.17 00:13

Cidím to stejně jako ty. Jen bych nepoužila to slovo zlý. Spíš odrzlý, vzteklý, frustrovaní, bez respektu k lidem jako takovým. Pro mne je tahle doba hodně divná. Lidé mají pocit, že si ten svůj „škopíček hnusu“ můžou vylít na cizím člověku. A přitom, když si to vezmu kolem a kolem, tak se jako národ máme vcelku dobře. Lidi jsou prostě sebestřední a bezohlední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
18.12.17 00:14
@Heivka píše:
Ne, nejsme zlý národ, jen ti špatní jsou víc vidět.

Já bych řekla, že jsi trefila hřebíček na hlavičku :palec: A když už někdo něco dobrého udělá, tak za to bude „po zásluze potrestán.“ Tak to vidím já. „Nechováš se tak, jak se líbí mě, jsi špatný. To, že moje chování je špatné, to nevidím.“ Atd.
A když už je člověk ochotný a snaží se, tak mu za chvilku utrhají ruce. Já miluju tu vesnickou soudržnost, ale stačí jeden hňup a je to celý v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
18.12.17 00:19

@sediza To by me zajimalo, koho si volila ty :think: Je to jen recnicka otazka, ale ve volbach neni zrovna co vybirat. Jeden horsi nez druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
18.12.17 00:27

Nemám takový pocit a ani takové lidi kolem sebe nemám. Samozřejmě, občas potkám nebo zažiju něco nepříjemného, ale je to tak z 1%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
18.12.17 00:29

Ne, já si to nemyslím, nepotkávám takové lidi, jak popisuješ, aspoň ne denně, ne v takové míře, aby mě to donutilo si myslet, že je takových většina. Částečně si myslím, že to ovlivňuje i to, jakými lidmi se obklopíš a jaké si k sobě „přitáhneš“, co vysíláš do svého okolí :kytka: A věřím, že při práci, kterou děláš, si můžeš připadat více tomu „zlu“ vystavená, chce to asi ve větší míře nějakou duševní očistu a relax :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
18.12.17 00:30

Ja jsem tedy potkala i zle ale i moc hodne lidi. Myslim si, ze zlost pochazi z nespokojenosti a neuspechu. Ale zase…i neuspesny clovek vam pomuze, kdyz to nejmin cekate. Ono je to opravdu tezke hned lidi soudit a delit na zle a hodne. Kazdy den se za necim honime, neco nestihame, mame stres a kolikrat rodinne problemy…tudiz bych nesoudila v zadnem pripade jen lidi, spise tu uspechanou dobu v ktere zijeme.
Ja treba zazila taxikare. Moje dcerka kdyz byla malinka, mela v noci hrozne horecky tak jsem musela zavolat taxi a jet s ni do nemocnice. Pan, co nas vezl, si nevzal ani korunu a jeste cekal z darma pred nemocnici az budem hotove aby nas odvezl domu. Jeste me zavezl do lekarny a sam do ni sel i s receptem, abych nemusela v te tme vystupovat s malou z auta. Do dnes jsem na toho pana nezapomela :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75628
18.12.17 00:38

Říká se „jakej šel, takovou našel“ a myslím, že to platí i obecně.
Potkávám skoro výhradně skvělý lidi, nepříjemní jsou vyjímka.
Ale pravda je, že já se z principu usmívám. Usmívám se, když pouštím chodce přes přechod, když někomu uhýbám v uličce vozíkem, omluvim se za každou blbinu včetně toho, že jsem do někoho nešikovně šťouchla u pokladny.
Zdravím, děkuju, prohodím pár slov, mám lidi ráda.
A vrací se mi to vytrvale zpátky. Takový to puštění před sebe ve frontě, protože já nesu jen pytlík rohlíků, tuhle za mnou přišel pán, když jsem si dávala nákup do auta u Penny, protože já si ty body na medvídky vzala a on je nechce, tak mi je nese, protože já je asi sbírám 8o :srdce: Spousta takových příkladů „jen tak“, které zahřejí.
Dělám práci, kde je komunikativnost a dobré vycházení s lidmi základním předpokladem a možná už se mi to dostalo pod kůži, ale fakt to funguje.
Co vysíláš, to se Ti vrací.
Takže bacha na vysílače. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
18.12.17 00:42
@sirikit píše: Říká se „jakej šel, takovou našel“ a myslím, že to platí i obecně.
Ale pravda je, že já se z principu usmívám. Usmívám se, když pouštím chodce přes přechod, když někomu uhýbám v uličce vozíkem, omluvim se za každou blbinu včetně toho, že jsem do někoho nešikovně šťouchla u pokladny.
A vrací se mi to vytrvale zpátky. Takový to puštění před sebe ve frontě, protože já nesu jen pytlík rohlíků, tuhle za mnou přišel pán, když jsem si dávala nákup do auta u Penny, protože já si ty body na medvídky vzala a on je nechce, tak mi je nese, protože já je asi sbírám 8o :srdce: Spousta takových příkladů „jen tak“, které zahřejí.
Dělám práci, kde je komunikativnost a dobré vycházení s lidmi základním předpokladem a možná už se mi to dostalo pod kůži, ale fakt to funguje.
Takže bacha na vysílače. ;)

Presne tak to je. To jsi napsala moc krasně. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75628
18.12.17 00:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
18.12.17 04:19

Pokud se budes zamerovat na zlo, jen to zlo prikrmujes.
Pred rd jsem 8 let pracovala v pohledavkach, a nikdy jsem nemyslela jak ty.
Roky nekoukam na tel. noviny, nesleduji politiku, jen velmi omezene. V tel. novinach resi jen zlo. Proc ho siri umyslne mezi lidi, fakt nevim, to je smutny. Ale pak vznika ta iluze zleho naroda.
Zijem na vetsi vesnici, kdyz jdu pro syna do skolky, usmivam se, zdravim ostatni lidi, krom jedne, pozdravi vzdy kazdy a opetuje usmev. Sousedy mame v pohode, slusne, postacky jsou skvele.
V kazdem je asi kus zleho, je potreba s tim pracovat.
Neznas knihu Tajemstvi? Ne? Tak precist.

• Citovat
  • Upravit
26856
18.12.17 05:16

@pavlinka77 Kdyz mam spatny den a spatnou naladu, vnimam to podobne jako ty. Vetsinou se ale probouzim s usmevem na rtech a vidim, ze svet neni zly. A lide, se kterymi se stykam taky ne.

Mas nevdecnou praci v nevdecnem prostredi (manzel pracuje v necem podobnem), takze chapu tvuj prispevek. Prace vyznamne ovlivnuje vnimani sveta kolem nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.12.17 05:31

Myslis narod, nebo lidi obecne? Ziju uz par let v zahranici a byl to pro me sok, najednou se ocitnout v zemi, kde se lidi usmivaji, zdravi, nabizi pomoc a vubec jsou strasne v pohode…jako nerikam, ze jsou vsichni svati, to ne, zmetci se samozrejme najdou…ale celkove je toto uplne jina atmosfera. Nevim, jestli to je uplne o to, kdo je „dobry“ a kdo „zly,“ ale nejak mi prijde, ze mame opravdu tu „blbouto naladu“ jako narodni sport.
Ale pri poslednich par navstevach jsem mela pocit, ze se to taky zlepsuje…ono nekdy clovek holt musi zacit sam, usmat se a pozdravit a treba udelat nejaky drobny dobry skutek, a dost casto se mu dostane neco podobneho zpet a ten svet je takovy nejaky prijemnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
18.12.17 06:36
@sirikit píše: Říká se „jakej šel, takovou našel“ a myslím, že to platí i obecně.
Takže bacha na vysílače. ;)

Naprosto přesné, souhlasím. Mám to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
18.12.17 06:56
@beruska9 píše:
Myslis narod, nebo lidi obecne? Ziju uz par let v zahranici a byl to pro me sok, najednou se ocitnout v zemi, kde se lidi usmivaji, zdravi, nabizi pomoc a vubec jsou strasne v pohode…jako nerikam, ze jsou vsichni svati, to ne, zmetci se samozrejme najdou…ale celkove je toto uplne jina atmosfera. Nevim, jestli to je uplne o to, kdo je „dobry“ a kdo „zly,“ ale nejak mi prijde, ze mame opravdu tu „blbouto naladu“ jako narodni sport.
Ale pri poslednich par navstevach jsem mela pocit, ze se to taky zlepsuje…ono nekdy clovek holt musi zacit sam, usmat se a pozdravit a treba udelat nejaky drobny dobry skutek, a dost casto se mu dostane neco podobneho zpet a ten svet je takovy nejaky prijemnejsi.

Kde to zijes :think:. Stát, kde se lidi stale usmivaji…napada me :think: skřítci :think: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová