Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malike píše:
Já nejsem napučena na svět, proboha když si myslím a ono to celkem i v průzkumech stojí plus vlastní zkušenosti ze zahraničí že jsme nejvíc rasistický, xenofobní stát tak to že mě nedělá automatického škarohlída.
Mě záleží na mé rodině, přátelích a ekonomice.Vse je v pohodě a jsem spokojená, přesto mám prostě názor. To je problém že kdo tu nepeje chválu, je hned napučený?
Jojo, tak abysme nebyli rasisti a xenofobové, tak bychom si sem měli dobrovolně natahat všechny ty africké imigranty, jako to udělaly ty vyspělé a nerasistické země, a pak se tady potýkat stejně jako oni s no go zónami, zvýšenou kriminalitou a hrozbou teroristických útoků. Vláda by nám to posvětila výjimečným stavem jako ve Francii. Všechny ty průzkumy totiž směřují přesně k tomuhle - vzbudit v lidech pocit, že jsou špatní, označit někoho za rasistu je dneska hodně módní a hodně účinné, že… Viš co, nejsme ani rasisti ani xenofobové, bydlím v Praze, deně potkávám lidi všech možných ras a kultur včetně zahalených žen v šátcích. Kdybychom byli rasisti, tak by tihle lidi snad strachy ani nemohli vylézt na ulici. A oni si po té ulici normálně jdou a nikdo po nich nepokřikuje ani jim nikdo neubližuje. Tak je to s tím všeobecným rasismem u nás? Jistěže jednotlivci rasisti být můžou, ale ti jsou i v jiných zemích.
@Anna766 Já to dělám běžně a stalo se mi to i naopak. Fakt mám nějaké štěstí na lidi.
Projekt JEŽÍŠKOVA VNOUČATA mi ukázal, že to není až tak hrozné…
@Denisa56 a je to přesně tam kde jsem být nechtěla a do čeho jsem se vůbec pouštět nechtěla. Hadat se a dohadovat se tu na téma islám opravdu nemíním. Mluvila jsem především o vlastních zkušenostech celkem..
Což odmítám rozebírat ale fakt se mi příčí aby jste automaticky tomu kdo nemává státní vlajkou a není na svou zem hrdý jako Američan na tu svou, že je škarohlíd a pesimista.
Já tím končím diskuzi.
@Malike píše:
@Denisa56 no jsem bez dluhu, spokojená a hodně jsem cestovala a poznávala. Mám svůj byt, 4,5 letého chlapečka a nemám problém s českým státem.
A já nevím to máte takový problém respektovat co si prostě myslím aniž by tu probíhala Freudova analýza?
Jsem sociolog, dělám v průzkumech veřejného mínění a během roku se pracovně setkám se stovkami lidí ze všech společnských vrstev, kteří na mě ne vždycky mají náladu. Přesto jsem se s hrubým odmítnutím setkala za svoji 15ti letou kariéru snad 2×, zato jsem pravidelně prolívána kafem, krmena dle sezóny velikonočním mazancem, švestkovým koláčem s drobenkou až po součásné vánoční cukrov ještě teplé z plechu. ![]()
Příběhy a člověčina.
Na naše lidi nenechám sáhnout.
Takže - respektuju Tvůj názor, ale nesouhlasím s ním. ![]()
@Keyllah píše:
Ještě, že jen skoroono strašně záleží, na tom „co“ člověk sám vysílá, takže pokud se někdo jen celý den mračí a na všechny hučí, tak je mi jasné, že ostatní odpovídají stejně. A dotyčný pak může mít pocit, že jsou všichni takový, a jsou a jsou a jsou!
za mě, pokud vystupuješ slušně, třeba se usměješ, něco prohodíš, většina lidí ti vrátí stejně…a ten zbytek ti za to rozčilování vážně nestojí
Jen skoro
já jsem asi ten protopól co se furt směje a usmívá, možná těm neusměvavým lezu na nervy tou blbou veselou náladou ![]()
@Anna766 píše:
Jen skorojá jsem asi ten protopól co se furt směje a usmívá, možná těm neusměvavým lezu na nervy tou blbou veselou náladou
Mě ti s veselou náladou, vždy zvedají tu mou
takže by jsi měla vypnout pc a vyrazit mezi lidi, ať je venku víc smíchu a úsměvů ![]()
@Eule píše:
Projekt JEŽÍŠKOVA VNOUČATA mi ukázal, že to není až tak hrozné…
no vidíš to a mi se ten projekt absolutně nelíbí
@Keyllah píše:
Mě ti s veselou náladou, vždy zvedají tu moutakže by jsi měla vypnout pc a vyrazit mezi lidi, ať je venku víc smíchu a úsměvů
Já vyrazím odpoledne, jdeme na vystoupení naší nejmenší, to zase bude nadšení ![]()
@Detsa píše:
Vzpomenu si na tebe, až pojedu zas v pražských kolonách autem, jak jsou super.
Teď jsem to pochopila
jsem tak veselá páč nebydlím v Praze a nevlastním řidičák. ![]()
@Anna766 píše:…vidíš a přede mě se vecpala ženská, že má jenom filety, že pujde přede mě. No což, pouštím lidi často, než to všechno vyložím na pás, mám čas, ale takhle?
@kacka52 tuhle jsem pustila v kaufu na kase pána co měl jen vejce a nějaké švédské utěrky v sáčku nebo co.Taky děkoval dvakrát a tak nevěřícněasi se mu to ještě nestalo.
@Anna766 píše:
@sirikit máme podobnou náturu nejspíš.
Omlouvám se za příběh, který moji víru v lidi třikrát tlustě červeně podtrhl.
Před časem jsem pracovala na předem domluvených rozhovorech, vlastně série posezení v kavárnách, krásná práce.
![]()
Poslední schůzka byla na přání respondenta v kavárně Tesca a mně už se nechtělo s pracovním noťasem vracet zpět do auta, potřebovala jsem jenom pár věcí. Takže košík, noťas v brašně v ruce, kabelka…jenomže já sebou ten notebook normálně nakupovat nenosím, takže jsem ho samozřejmě opřela hned u pečiva a nechala ho tam. ![]()
Nonšalantně jsem procourala celý Tesco, donakupovala, zaplatila… v autě vždycky zběžně zkontroluju, jestli mi někdo nevyškrábnul noťas nebo tablety, většinou mívám téhle techniky víc - a šmarjá, kde je notebook!?!?
![]()
Věděla jsem okamžitě, prolítla celej krám až dozadu k tomu pečivu, jasně, že tam nebyl.
Málem jsem bulela, ježiši, já jsem taková krááva!
![]()
Bodejť by tam byl! Lehoučkej asus, fakt „dělo“, dotykáč, samozřejmě firemní, mám za něj hmotku. V něm soukromého úplně všecko + neodeslané denní práce.
![]()
Na mašli. Poslední naděje, doběhla jsem na informace - „Prosím Vás, nepřinesl vám sem někdo notebook v brašně?
"
Paní se na mě pobaveně zahleděla a "no to já vám ho ale nemůžu jen takhle dát! Musíte mi říct, co to bylo za značku, firmu a třeba co bylo dál v té brašně, ať víme, že je opravdu váš..“
Ty jo, složila jsem se tam na předloktí na ty vyrovnaný letáky na pultíku, tlak neměřitelný, hercinfarkt se volizoval v koutě…
, ženský, oni ho tam fakt měli!
![]()
Zapomněla jsem se v tom šoku zeptat, jestli ho tam donesl někdo z obsluhy nebo zákazník, ale ty jo, někdo uviděl v anonymním davu v bludišti nákupáku odložený bezprizorní počítač, vzal ho a odnesl na informace.
![]()
Nešahejte mi prosim Vás na tenhle národ, ano?
Děkuji. ![]()
@Detsa píše:
Vzpomenu si na tebe, až pojedu zas v pražských kolonách autem, jak jsou super.
Nesmíš si to tak brát. Na silnicích jsem furt. Člověk si na semaforech a v kolonách obtáhne make-up, pokecá s kámošema (teď jsem dostala handsfree, ať mi pořád nestrhávají ty body na telefonování
), přečte, co nového na emiminu, nasvačí se… všecko je jen o přístupu. ![]()
Příspěvek upraven 18.12.17 v 11:54
@Anna766 píše:…Tak to by se ti měla líbit tahle písnička https://www.youtube.com/watch?…
Jen skorojá jsem asi ten protopól co se furt směje a usmívá, možná těm neusměvavým lezu na nervy tou blbou veselou náladou