Jsme zlý národ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148296
18.12.17 07:16
@berďana píše:
Kde to zijes :think:. Stát, kde se lidi stale usmivaji…napada me :think: skřítci :think: :pankac:

Amerika :think: tam prý mají lidi z toho věčného nekonečného úsměvu křeče v tváři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 07:23

@pavlinka77 no myslím že jsme s povahou na tom hůř než jiné státy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.12.17 07:31

No ony se ty vzorce chovani velice rychle siri jako infekcni choroba, staci jedna nastvana osoba, ktera si otevre hubu na dve jine a uz mame lavinovy efekt. Navic je znamo, ze lidi se chovaji podle nasehoi ocekavani. Pokud jdu na urad a predem predpokladam, ze urednice na nas bude protivna, tak 1) budu jeji normalni vystupovani vnimat jako protivne 2) ona opravdu protivna zacne byt, protoze ji k tomu donutime svou reakci na jeji domnelou neprijemnost.
Vetsina lidi je slusna, hodna a ochotna.
A i kdyby to pravda nebyla, tak je treba si to myslet a podle toho se chovat, protoze podobny lavinovy efekt muze fungovat i v opacnem smyslu, i dobra nalada se muze sirit.

Ja mam casto pciut, ze lidi jenom nadavaji, ale pak se me neco dotkne osobne a uz jedu taky… on to clovek nekdy potrebuje, aby si ulevil. Meli bychom si na to davat pozor a hlavne ve svem nastvani nesetrvat, ale na zaver si uvedomit, ze v tom je i nase chyba, ze to oprikou toho druheho mohlo vypadat uplne jinak, ze ten druhy mohl miít sve vlastni problemy atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
18.12.17 07:38
@Malike píše:
@pavlinka77 no myslím že jsme s povahou na tom hůř než jiné státy.

Ale nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.12.17 07:45

@berďana @Anna766 : Australie, jestli to nutne potrebujete vedet :mrgreen: Jejich neoficialni statni slogan je „No worries“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 08:00
@Anna766 píše:
Ale nejsme.

Ale jo jsme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
18.12.17 08:04

Jak už tady bylo řečeno, myslím, že záleží hodně na tom, jak člověk okolí vnímá a co sám do okolí vysílá. Marně vzpomínám, kdy jsem naposledy potkala zlého člověka, nebo hulváta. Asi někdy jo, ale zakroutím nad nimi hlavou a „nenechám si rušit kruhy“.
Druhá věc je taková tak obecná nálada ve společnosti, asi opravdu máme stěžování jako národní sport a spousta lidí se neumí bavit o ničem jiném. Nebo aspoň já na to narážím, protože si nestěžuju, máme se jako rodina opravdu dobře, a dost často to utne konverzaci.
Vzpomínám si, jak jsem se po pouhých dvou měsících v Londýně vrátila do Prahy a týden jsem z toho měla depresi. Tady z lidí opravdu vyzařovala nepohoda, nepřátelství a uzavřenost. Opravdu jsem vnímala rozdíl v atmosféře společnosti. Ale za nějakou dobu si člověk zase zvykne.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
18.12.17 08:06

Obecně si myslím, že lidi nejsou zlí, jen nevidí to dobré ve všem. A pak tedy působí jako zlí.
Mám kolem sebe pár vysloveně zlých lidí, vyeliminovala jsem, co se dalo a těch, kterých se zbavit nemůžu, se snažím moc si nevšímat.
Nemůžu potřít zlo kolem sebe, ale jsem pozitivní a tím si do svého okolí ty negativní nepouštím. Nebo si je udržuju tak daleko, jak to jen jde. A ráda zjišťuju, že těch dobrých je pořád víc a víc :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
30556
18.12.17 08:13

Myslim, ze je to dáno tvoji práci…jsou to často neúspěšní, frustrovani, méně vzdělani lidé dluhy, takže ve velkém stresu s pocitem křivdy, takže usmívat se asi nebudou…

Já se často usmívam jen Tak, kolikrát si lidi asi mysli, že mi hrabe, ale funguje to jako zrcadlo ;)
Ale taky se někdy vzbudim pr.eli napřed a vrcim na všechny okolo

Ale souhlasím, že Češi jsou nespokojeny a chladni lidé…zila jsem chvíli jinde a když jsem se musela vrátit, Tak jsem to obracela, uz na letištní kontrole to bylo jak nebe a dudy…ale vše ma své pro a proti ;) pokud se lidi vzpamatuji a nenechají CR spadnout do nějaké new totality, tak se odsud nehnu ;),mám to tu ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 08:19
@catherine100 píše:
Myslim, ze je to dáno tvoji práci…jsou to často neúspěšní, frustrovani, méně vzdělani lidé dluhy, takže ve velkém stresu s pocitem křivdy, takže usmívat se asi nebudou…

Já se často usmívam jen Tak, kolikrát si lidi asi mysli, že mi hrabe, ale funguje to jako zrcadlo ;)
Ale taky se někdy vzbudim pr.eli napřed a vrcim na všechny okolo

Ale souhlasím, že Češi jsou nespokojeny a chladni lidé…zila jsem chvíli jinde a když jsem se musela vrátit, Tak jsem to obracela, uz na letištní kontrole to bylo jak nebe a dudy…ale vše ma své pro a proti ;) pokud se lidi vzpamatuji a nenechají CR spadnout do nějaké new totality, tak se odsud nehnu ;),mám to tu ráda

Souhlasím se vším..naše země moc vstřícná není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12564
18.12.17 08:41
@pavlinka77 píše:
Asi se tohle téma přes Vánocemi moc nehodí ale možná právě, že jsou ty Vánoce mě to napadlo.

Myslite si, že je většina lidí zlá?
Každou chvíli potkávám lidí, co řvou na prodavačky, nadávají má řidiče v MHD, nadávají na úřadech Apod.

Dělám v zaměstnání s lidmi co mají dluhy, insolvence, exekuci Apod. Většina jen řve, hádá se, lže Apod. :zed:

Když vidím malou do školky, polovina rodičů nepozdravi natož děti.
Na hřišti jsou děti, které berou ostatní bábovky, neposlouchají atd.

Manžel mě utěšuje, že je to tím co dělám a vidím jen ty špatně příklad, že většina je hodná a slušná.

Ale já mám pocit, že hodně lidí si zvyklo věci si vyřvat.

Asi jsem vážně pesimista, ani nevím proč se ptám zde, ale zajímal by mě názor ostatní.

Máte pocit, že je více dobrých lidí nebo naopak?

Souhlasím, stačí mi názory lidí na různé články, hnusné vulgární komentáře, když má někdo jiný názor, chtějí posílat lidi, které neznají do plynu, vraždit, mučit..dostala mě diskuse na fb, kde psychicky nemocná pní zanedbávala péči o psa že zemřel, ano je to smutné, ale ty nenávistně hnusné komentáře o mučení vraždní likvidaci té paní..ani jeden člověk nenapsal, že také potřebuje pomoc, ne jen ten pes…lidé přes netovou anonymitu jsou schopné té největší žumpy, ale nahrávají tomu i pořady v televizi, ty děsné výměny manželek, žím větší humus a žumpa, tím více jsou lidé nadšení…když posloucháte mladé slečny s hezkými tvářičkami jak vypouštějí z pusy výrazy, že by se červenal i dlaždič..chovají se lacině, nevím jak to popsat, kam zmizela slušnost, atd.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.12.17 08:46
@pavlinka77 píše:

…Dělám v zaměstnání s lidmi co mají dluhy, insolvence, exekuci…

Když se stýkáš většinu pracovního dne s lidmi, kteří mají takové problémy, tak není divu, že máš pocit, že většina lidí jsou nevychovaní zmetci.
Stýkám se při práci s lidmi, kteří zjevně nepotřebují půjčky a nedělají dluhy - vystačí s i s tím, co vydělají, takže v mém okolí se lidé chovají slušně a civilizovaně.
Z cca 40 rodičů spolužáků mých dětí opakovaně nezdraví (občas ani neodpovídá na pozdrav) pouze jeden. A kdy jsem viděla nějakého hulváta řvoucího na prodavačku si snad ani nevzpomenu. Občas se nějaký objeví, ale je to rozhodně výjimka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75530
18.12.17 09:40
@Malike píše:
Ale jo jsme..

"Dup, dup, jsme a jsme a jsme, a jestli neprestanes říkat, že nejsme, tak přijde můj tata a zmlati tě!! :cert: :cert::mrgreen:

Tohle kydani do vlastního hnizda a utvrzovani se v tom, že jsme fujky blejky, je přesně cesta, jak se propadnout do takového toho příjemné dekadentniho nihilismu. ;)
Dobré mínění o sobě - základ duševního zdraví, Ti řekne každej psycholog.
Denně chodím z práce s přesvědčením, že jsou Češi báječní. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75530
18.12.17 09:42
@alifie píše:
Když se stýkáš většinu pracovního dne s lidmi, kteří mají takové problémy, tak není divu, že máš pocit, že většina lidí jsou nevychovaní zmetci.
Stýkám se při práci s lidmi, kteří zjevně nepotřebují půjčky a nedělají dluhy - vystačí s i s tím, co vydělají, takže v mém okolí se lidé chovají slušně a civilizovaně.
Z cca 40 rodičů spolužáků mých dětí opakovaně nezdraví (občas ani neodpovídá na pozdrav) pouze jeden. A kdy jsem viděla nějakého hulváta řvoucího na prodavačku si snad ani nevzpomenu. Občas se nějaký objeví, ale je to rozhodně výjimka. :nevim:

Právě právě. Evidentně bydlíme v tom samém státě.  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.12.17 09:42

Měla bych poznámku k té vstřícnosti a usměvavosti lidí v jiných zemích, nikde jsem dlouhodobě nežila (pak by třeba můj pohled byl trochu jiný) tak třeba v Paříži a Londýně se skoro každý usmíval, ale nepotkala jsem tam lidi u kterých by ten úsměv a dobrá nálada byly upřímné, cítila jsem z nich strach co si o nich někdo pomyslí kdyby se tak nechovali. Taky jsem se bavila s Američanem co mě učil angličtinu, žije tu třetí rok a po roce prý přestal brát antidepresiva protože se nemusel neustále tvářit šťastně a spokojeně ale podle toho jak se opravdu cítil. Vím, že to není moc statisticky relevantní pozorování, ale za mě radši pravdivě se tvářící se Češi (nebo Slované, na Slovensku a v Rusku je to podobné jako tady) než falešně se usmívající jiné národy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová