Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Protože ho miluji a on taky říká, ze me chce.Jeho kamarádka mi rekla, i před nim, ze me ma hodně moc rad a mám mu dat cas
Po třech měsících jste maximálně tak zamilovaná. To jestli někoho milujete zjistíte až po té, co vás zamilovanost přejde a uvidíte co tam zbude.
Ale pokud po třech měsících děláte žárlivé scény a detektivní manévry a usvědčujete přítele z toho, co považujete za lež, tak to pro vás vážně není moc lichotivé.
Jestli chcete, aby parter pro té, co ho přejde prvotní hormonální nával nezjistil, že jste zakompexovaná, nejistá žárlivka, co mu chce omezovat jeho dlouholeté známé a jiné základní kameny jeho života, tak si rychle začněte dělat v hlavě pořádek. Zejména dlouze meditujte nad tím, že nikoho nemůžete vlastnit, že nikomu nemůžete přikazovat koho má nebo nemá mít ve svém životě.
A že žárlivost je především problém toho kdo žárlí a projev jeho nejistoty. Nevyřeší to tím, že bude dělat čím dál tím horší scény, ale tím, že se naučí mít rád sám sebe a upevní se v nějaké základní sebejistotě.
Tohle je i na mě docela silný kafe. Myslím, že teď se musíš rozhodnout jestli mu věříš natolik, že je ona pro něj tabu. Z vlastní zkušenosti, i když s úplně jinými okolnostmi, vím, že když si s někým prakticky pořád, tak dřív nebo později se něco stane.
Být tebou, tak se s ním aspoň zkusím domluvit, jestli nejde, aby ty návštěvy omezil, třeba 3× týdně. Zase musíš pochopit, že on toho malého má rád. Třeba si ho můžete někdy vzít společně.
Hodně síly
@Ou vám by přišlo v pořádku kdyby přítel lhal a v podstatě žil s jinou ženou a jejím dítětem které by mu bylo „na prvním místě“?
mě se to tedy zdá dost přitažené za vlasy a snažila bych se to utnout hned z počátku. Připadalo by mi to jako by měl paralelní vztah… když je u nich kde asi spí, to jako jsou kamarádi, nebo tvoří nezávazný „páreček“? Mě se to tedy zdá fakt na hlavu a já osobně bych tedy tohle nesnesla. Vždyť ono se nedá zakázat dospělému člověku cokoliv, natož aby něco nedělal, nebo aby to utnul, když evidentně je do toho nějak emočně zapletený, kdo ví jestli nemiluje i kamarádku která ho třeba nechce. Neznám ho, takže můžu jen napsat podle své představy z popisu, musíš si rozmyslet sama jestli v takovém vztahu chceš být.
Nehledě na to že dost mužů už tenhle zachranitelský komplex přitáhl k „chudince“ a že by stejně čase mohl u nich zůstat že ho „moc potřebujeou“ a „kvuli klukovi“
@Ou Ale tady nejde primárně o žárlivost, ale o to, že je pro něj důležitější cizí dítě, než stávající partnerka
Já chlapovi toleruju ledacos, včetně přátelských objetí a polibků s kamarádkami a dnů s jeho rodinou, ale tohle by mi teda vadilo hodně silně ![]()
Chápu mimopartnerské vztahy a vazby, taky chápu že to nejde utnout ze dne na den, ale pokud tam chlap tráví dny a na mě by měl hodiny? Přespávat jinde, jiné ženské obrazně mýt nádobí a koupat dítě, a mě chodit akorát - no nechci být zbytečně vulgární…
Tohle je dost drsná situace… ![]()
Jo, fajn, počkat, nebo spíš dát čas se oklepat a přenastavit režim… což pokud „miluje“ cizí dítě, suď bůh jestli půjde
z ničeho nic za ním přestat chodit a vzít mu asi náhradního tátu ![]()
Ale prostě všechno má svoje meze. ![]()
Jiná otázka je, jestli je partnerka po třech měsících v pozici, aby si mohla něco na vztahu vydupávat ![]()
Zadavatelko, neporadím, sama bych z toho měla guláš, ale přeju moc síly a hlavně si stůj za svým… aspoň do nějaké míry, protože tohle jako základ vztahu je z jeho strany psycho a nevěřím, že takhle jde s chlapem žít trvale. ![]()
Já bych si tipla, že ten syn bude jeho. Taková péče u cizího kluka je divná… A rozhodně bych tohle nestrávila, aby ode mně odcházel k jiné, i kdyby to opravdu byla jen kamarádka..
Já přemýšlím jak byste to praktikovali do budoucnosti.. Mluvili jste o tom? Čisté teoreticky že mu věříš, oni jsou fakt jen přátelé… Co až budete mít vlastní rodinu? To pak taky bude každý den u cizího (jo má ho rád a vynahrazuje mu tátu což je krásný, ale i trochu divný) a ty budeš sama s prckem doma?
já si myslím že ho ta holka chce uhnat přes kluka… Vždyť co kdyby si někoho ona našla? Pochybuji že by pak u nich mohl
trávit tolik času… A to potom by ona sama sebrala klukovi „náhradního“ tátu a řekla teď máš na hraní jinyho tátu? Ta holka jde na to dobře… Nejdřív si s ním vytvořila fungující rodinu a to zamilovaní třeba přijde…
@Anonymní píše:
Já přemýšlím jak byste to praktikovali do budoucnosti.. Mluvili jste o tom? Čisté teoreticky že mu věříš, oni jsou fakt jen přátelé… Co až budete mít vlastní rodinu? To pak taky bude každý den u cizího (jo má ho rád a vynahrazuje mu tátu což je krásný, ale i trochu divný) a ty budeš sama s prckem doma?já si myslím že ho ta holka chce uhnat přes kluka… Vždyť co kdyby si někoho ona našla? Pochybuji že by pak u nich mohl
trávit tolik času… A to potom by ona sama sebrala klukovi „náhradního“ tátu a řekla teď máš na hraní jinyho tátu? Ta holka jde na to dobře… Nejdřív si s ním vytvořila fungující rodinu a to zamilovaní třeba přijde…
On se nabízí i sam. Nahrazuje si tím syna z předchozího vztahu, kterému se předtím nevěnoval. Říkal mi, ze tento malý mu nahrazuje mateřskou lásku. Pokud on sam by nechtěl, ta jeho dlouholetá kamarádka nic nezmůže.
Máme o tom mluvit ve středu.
Zazlívá mi, ze mi to vadí a ze zarlim.
Zakladatelka
@pannda píše:
Já bych si tipla, že ten syn bude jeho. Taková péče u cizího kluka je divná… A rozhodně bych tohle nestrávila, aby ode mně odcházel k jiné, i kdyby to opravdu byla jen kamarádka..
Syn určite není jeho.Vim to z podoby na jejího zemřelého manžela. Je divná pece, ale on to vidí jinak.
Chyba je podle nich na moji straně, ze mi to vadí.
Jestli mu kluk nahrazuje „mateřskou lásku“, má se věnovat tobě jako potencionální matce jeho dalšího dítěte…toto by pro mě nebylo. Nevěřím, že v tom nebyly, nejsou, či nebudou jednou city, ať už z jakékoliv strany.
@LAlezane on i jeho kamarádka to vnímají, ze je vše v pořádku a zbytečně zarlim, ze mi to nemá vadit.
Ve středu máme o tom mluvit.
@kve-tinka píše:
Jestli mu kluk nahrazuje „mateřskou lásku“, má se věnovat tobě jako potencionální matce jeho dalšího dítěte…toto by pro mě nebylo. Nevěřím, že v tom nebyly, nejsou, či nebudou jednou city, ať už z jakékoliv strany.
Tohle jsem mu říkala. Ty kamarádku neberes jako kamarádku, chovas se jinak. Chovas se jako kdybyste spolu měli vztah.Prej to tak není. Ještě mi zazlívá, ze mi to vadí.
@kristyn.g já tohle taky nemůžu snest, podle nich je chyba na moji straně, ze mi to vadí. Zazliva mi ze zarlim.
Dobrý večer, prosím o zachování anonymity-jde o citlivé téma.
Jsem s partnerem pres 3 mesice.
Partner ma z předchozího vztahu 14ti letého syna. Zároveň dlouholetou kamarádku, která je vdova a ma 7mi letého syna. U kamaradcineho syna si vynahrazuje materskou lásku.
Přítel pracuje na krátký a dlouhý týden. Většinu času tráví u jeho kamarádky s jejím synem. Vyzvedává ze školy, někdy píše úlohy, diva na televizi..
Dnes jsem přišla na to, ze mi lhal. Říkal, ze jde domu a místo toho šel k jeho kamarádce za synem. Zkrátim to.Byla jsem u ni i já a poznala, ze byl u ni od patku do neděle. Za mnou přišel v sobotu navečer od nich, byli jsme spolu do nedělního dopoledne. Řekl, ze jde domu a místo toho šel ke kamarádce za tím malým. Když jsem byla u ni v koupelně si umýt ruce, všimla jsem si sprch.gelu,o kterém mi říkal, ze je jeho oblíbený a doma ho používá. Zároveň jsem dnes zjistila, ze byl u nich od patku do dnes, krom te soboty ve kterou se stavil.
Zazlívá mi, ze mi vadí, ze tráví čas s jejím synem. Řekl mi, ze toho jejího syna miluje a dává najevo, ze ho ma na prvním místě.
Děkuji za vaše jakékoliv reakce.