Jsme zlý národ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41127
18.12.17 12:01
@Detsa píše:
@sirikit No tak to si měla štěstí 8o. Já zas znám milióny příběhu, kde už svoji zapomenutou věc nikdy neuvidíš :lol:. Ale osobně sem nikdy neměl jak to říct touhu si vzít něco zapomenutýho. Vždycky jsem vracel nebo ponechal na místě, asi nejsem správný čech :nevim:.
Naposled jsem našel ve vlaku zapomenutou peněženku :think:.No snad ji zaměstnanec ČD neštípnul, když jsem mu ji předal, že si to tady zapomněl :roll:.

Teď jsme řešili případ, kdy security zaměstnanec jednoho většího řetězce, poté co mu peněženku odevzdali poctiví nálezci, peněženku sbalil a odešel s ní 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
18.12.17 12:01

@pavlinka77
Ja si myslim, ze je mezi lidma hlavne zavist. Je to dano i zcasti historii, lidi meli malo, atmosfera a rezim nahravaly a podporovaly udavacstvi, kdo mel vic, tak byl vetsinou spatny, nakradl si nebo to tak bylo ve spolecnosti vnimano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:02

@sirikit to byl nějaký hodný člověk jako byl můj taťka. Ten našel jednou peněženku, prohlídl jí a našel v ní útržek složenky se zpáteční adresou, mimo jiných papírů, útržků a taky peněz žejo. Dal si tu práci a našel tu adresu, tam byla maminka té co tu peněženku ztratila. Nevěděla radostí co by, taťkovi snesla co měla, udělala kafe a že musí!!! nutně počkat až dcera přijde. Ta když přišla, chtěla tátovi dát nějaký peníz, ten jí řekl že když v té peněžence viděl její výplatní pásku, tak by se styděl něco vzít :D no pozvaly ho na oběd. Táta z toho měl radost dlouho sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:05
@Keyllah píše:
Teď jsme řešili případ, kdy security zaměstnanec jednoho většího řetězce, poté co mu peněženku odevzdali poctiví nálezci, peněženku sbalil a odešel s ní 8o

Tak to byl hajzlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75552
18.12.17 12:07
@Anna766 píše:
@sirikit to byl nějaký hodný člověk jako byl můj taťka. Ten našel jednou peněženku, prohlídl jí a našel v ní útržek složenky se zpáteční adresou, mimo jiných papírů, útržků a taky peněz žejo. Dal si tu práci a našel tu adresu, tam byla maminka té co tu peněženku ztratila. Nevěděla radostí co by, taťkovi snesla co měla, udělala kafe a že musí!!! nutně počkat až dcera přijde. Ta když přišla, chtěla tátovi dát nějaký peníz, ten jí řekl že když v té peněžence viděl její výplatní pásku, tak by se styděl něco vzít :D no pozvaly ho na oběd. Táta z toho měl radost dlouho sám.

Ale víš co.. jak to bylo v tu chvíli pekelný leknutí, dalo mi to hodně.
Já na toho cizího člověka pořád občas myslím. S takovou něhou, porozuměním. Člověčina, jo.
Třeba si ho energie tý myšlenky nějak v dobrým najde, co já vím. :nevim:
Jasně, že asi jsou i blbý zážitky - i když teď si na žádnej nevzpomenu. :think:
Prostě upřímně věřím v to dobrý v lidech - a oni možná vycítí tu naivitu a nechtějí mi ji podělat. :mrgreen: Žije se s tím fajn. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:08
@axlpol píše: …Tak to by se ti měla líbit tahle písnička https://www.youtube.com/watch?…
(shodou okolností je to můj vzdálený příbuzný)ale je ta píseň zázrak :lol: nemá totiž negativní komentáře, což je dneska fakt zázrak :lol:

Znám :kytka: na Blaníku jí hrajou často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
18.12.17 12:09
@Anna766 píše:
Tak to byl hajzlík.

jjj a u soudu se hájí, jak on pracuje v těch službách pro lidi, nikdy by si nic nevzal atd. rejstřík na dvě strany, ale je to vyloženě justiční omyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:10
@Detsa píše:
Mhmm :think:. Tak jsem nakonec asi neudělal dobrý skutek :zed: :mrgreen:. Ale i tak bych si to nikdy nevzal sám, na to se mám eště rád :hug:.

Ty jsi dobrý skutek udělal. Jak se zachová ten druhý neovlivníš, to je na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
18.12.17 12:10
@Detsa píše:
Mhmm :think:. Tak jsem nakonec asi neudělal dobrý skutek :zed: :mrgreen:. Ale i tak bych si to nikdy nevzal sám, na to se mám eště rád :hug:.

Hele, snad jo ;) nicméně poučena pro příště, vše přímo na informace a počkat, až o tom udělají zápis. Žádné do ručky nějakému pochybnému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:12
@sirikit píše:
Ale víš co.. jak to bylo v tu chvíli pekelný leknutí, dalo mi to hodně.
Já na toho cizího člověka pořád občas myslím. S takovou něhou, porozuměním. Člověčina, jo.
Třeba si ho energie tý myšlenky nějak v dobrým najde, co já vím. :nevim:
Jasně, že asi jsou i blbý zážitky - i když teď si na žádnej nevzpomenu. :think:
Prostě upřímně věřím v to dobrý v lidech - a oni možná vycítí tu naivitu a nechtějí mi ji podělat. :mrgreen: Žije se s tím fajn. :kytka:

Rozumím. Taťka už tady s námi není :andel: možná si i ta paní se ztracenou peněženkou na něj někdy vzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
18.12.17 12:16
@Detsa píše:
On tam měl i občanku a další doklady, peníze ani nevím, tuším, že jsem se ani nepodíval :think:. No ono je to už pár let, tak jsem asi naivně doufal, že to zaměstnankyně vyřídí dál. Teda možná vyřídila, kdo ví :nevim:.
Řekla bych že jo ;) nemyslím si, že je možné aby u drah pracovala osmkrát trestaná osoba, jako v mém případě ;) mě kdysi vrátil peněženku řidič autobusu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
18.12.17 12:31
@beruska9 píše:
@berďana @Anna766 : Australie, jestli to nutne potrebujete vedet :mrgreen: Jejich neoficialni statni slogan je „No worries“ :mrgreen:

Ach to jooo, tam jsou ti klokani :zed: :nevim:
Jinak zdravim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
18.12.17 12:32
@Anna766 píše:
Amerika :think: tam prý mají lidi z toho věčného nekonečného úsměvu křeče v tváři :mrgreen:

Priznavam, tvuj je lepší :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:41
@Detsa píše:
Mi připomíná vtipnou historku. Můžete se zas pobavit na můj účet :nevim: :nevim: :zed:.
Tenkrát jsem přišel z hospody domu, protože byla nějaká akce a klasicky se začnu osahávat… no počkejte, ne osahávat z toho důvodu ale z důvodu, jestli mám vše, co člověk má mít :think:. A jak sahám a sahám, nenasahal jsem peněženku 8o :zed:. Já v tom nosím klasicky veškeré doklady, takže začínal být průšvih. Volal jsem do podniku, jestli to nenašli zkoumal několik hodin zpáteční cestu po mých stopách. No prostě nic… vyřízený člověk bez dokladů :zed:.
No a po dnu, kdy už jsem byl smířen se ztrátou ke mě přisla vysmátá máma od ucha k uchu, ať s ní jdu na balkón. No a koukám, peněženka odložená v květináči s kytkou :lol: :mrgreen:. Prostě mě nenapadlo nic jinýho, když jsem přišel domu z flámu si jít pověsit prádlo z pračky :jazyk:. No tak hurá, udržel jsem si 100% bilanci, že jsem nikdy nic neztratil :dance: :dance:.

Muž se takhle vrátil z hospody bez snubáku :roll: všichni tam v šoku že se oženil, prsten šel z ruky do ruky a on opit spolustolovníky jaksi zapomněl že ten prsten vypustil do prostoru a odebral se domů bez něj :zed:
No už jsem mu to odpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148390
18.12.17 12:42
@berďana píše:
Priznavam, tvuj je lepší :potlesk: :mavam:

Co přesně myslíš? :mrgreen: úsměv nebo bonmot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová