Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše:
"Dup, dup, jsme a jsme a jsme, a jestli neprestanes říkat, že nejsme, tak přijde můj tata a zmlati tě!!![]()
"
Tohle kydani do vlastního hnizda a utvrzovani se v tom, že jsme fujky blejky, je přesně cesta, jak se propadnout do takového toho příjemné dekadentniho nihilismu.
Dobré mínění o sobě - základ duševního zdraví, Ti řekne každej psycholog.
Denně chodím z práce s přesvědčením, že jsou Češi báječní.
No.. tatínka nemám, mínění mám o sobě dobré a vím proč to říkám. ![]()
@Malike píše:
No.. tatínka nemám, mínění mám o sobě dobré a vím proč to říkám.
Mně lidi, kteří negativně zobecňují povahu českého národa připadají, že právě oni se řadí k těm, kteří jsou věčně nespokojení a zakabonění. Co svět světem stojí, lidi jsou různí, a to v jakémkoli národě. Stačí si přečíst něco z historie, klidně až z Antiky, v podstatě stále se ohledně mezilidských vztahů řeší to samé pořád dokola. Nevěřím ani tomu, jak tady někdo napsal, že sklon k tomu špatnému chování mají lidi s nižším vzděláním, zadlužení, v prácovní kariéře neúspěšní. Je to o povaze, o výchově, o tom, co má ten člověk zakódováno v sobě. Znám velmi úspěšného, nezadluženého a profesně uznávaného lékaře na primářské funkci a to bys koukala, s jakým gustem péruje každého, od kolegů přes prodavačky, úřednice na poště, mechanika v servisu… Je to přesně ten typ, co má pocit, že si všechno musí vyřvat a má na to právo a všichni musejí skákat, jak on píská, jinak běda. Na druhou stranu znám lidi, kterým krachlo podnikání, dostali se do těžkých finančních potíží, jsou z toho v permanentním stresu, postupně splácejí, co to jde a navzdory tomu jsou usměvaví, oblíbení. Obecně se ale sama v běžném životě s žádnými extrémními negativisty nesetkávám. Jasně, obas člověk narazí na nepříjemnou úřednici na finančnáku, utahanou a podrážděnou prodavačku, poštovní úřednici, která je v permanentním stresu a nezbývá jí energie na vysílání úsměvů… ale to je normální součást života. Ale opravdu to není tak, že Češi jsou negativisti a všechny jiné národy jsou lepší. Češi, Němci, Rakušani, Američani… všichni jsou především lidi, každý si táhne nějaký svůj balvan a každý se s tím nějak vyrovnává.
@Denisa56 no jsem bez dluhu, spokojená a hodně jsem cestovala a poznávala. Mám svůj byt, 4,5 letého chlapečka a nemám problém s českým státem.
A já nevím to máte takový problém respektovat co si prostě myslím aniž by tu probíhala Freudova analýza? ![]()
@Malike píše:
Ale jo jsme..
Ale ne ne ![]()
Je to klišé, ale opravdu se ti vrací co vysíláš. Včera jsem byla s naší nejmenší v divadle na vánočním představení, krásná nálada která pokračovala procházkou po městě. Uż byla tma, všude světýlka, nadšené dítě ze sněhu, já se usmívala na všechny směry a lidi se usmívali na nás. Když jsem v autobuse pochválila řidiči hudbu, poslouchal rock, tak se usmíval potom taky, když mu malá řekla hlasitě zazpívala nashlédanoů tak jí zamával.
Myslim, že hodně lidí je závistivých, nepřejícných a pomlouvačných ![]()
@Anna766 píše:
Ale ne ne
Je to klišé, ale opravdu se ti vrací co vysíláš. Včera jsem byla s naší nejmenší v divadle na vánočním představení, krásná nálada která pokračovala procházkou po městě. Uż byla tma, všude světýlka, nadšené dítě ze sněhu, já se usmívala na všechny směry a lidi se usmívali na nás. Když jsem v autobuse pochválila řidiči hudbu, poslouchal rock, tak se usmíval potom taky, když mu malá řekla hlasitě zazpívala nashlédanoů tak jí zamával.
To je tak super..hned měním názor ![]()
@Malike píše:
@Denisa56 no jsem bez dluhu, spokojená a hodně jsem cestovala a poznávala. Mám svůj byt, 4,5 letého chlapečka a nemám problém s českým státem.
A já nevím to máte takový problém respektovat co si prostě myslím aniž by tu probíhala Freudova analýza?
Jaká analýza? Já jen napsala zase svůj názor a co a kdo na mě jakým způsobem působí.
@Malike píše:
To je tak super..hned měním názor
Však neměň. Mysli si co chceš. Třeba že ten zlý svět s těmi strašně zlými lidmi je všude kolem tebe ![]()
@Anna766 píše:
Ale ne ne
@Malike píše:
@Denisa56 @Anna766 díky
Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlo
hezké vánoční svátky přeju.
@Anna766 píše:
Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlohezké vánoční svátky přeju.
Ještě, že jen skoro
ono strašně záleží, na tom „co“ člověk sám vysílá, takže pokud se někdo jen celý den mračí a na všechny hučí, tak je mi jasné, že ostatní odpovídají stejně. A dotyčný pak může mít pocit, že jsou všichni takový, a jsou a jsou a jsou!
za mě, pokud vystupuješ slušně, třeba se usměješ, něco prohodíš, většina lidí ti vrátí stejně…a ten zbytek ti za to rozčilování vážně nestojí ![]()
@Anna766 píše:
Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlohezké vánoční svátky přeju.
Já nejsem napučena na svět, proboha když si myslím a ono to celkem i v průzkumech stojí plus vlastní zkušenosti ze zahraničí že jsme nejvíc rasistický, xenofobní stát tak to že mě nedělá automatického škarohlída.
Mě záleží na mé rodině, přátelích a ekonomice.Vse je v pohodě a jsem spokojená, přesto mám prostě názor. To je problém že kdo tu nepeje chválu, je hned napučený?
Nemám takový pocit. Já se setkávám ve většině případů se slušnými lidmi. Sama se chovám slušně, v krámu zdravím, pouštím před sebe lidi v krámu s pár věcmi, když já mám plný košík, děkuji řidičům, pokud mě pustí přes přechod, podržím dveře někomu jinému, cestou do školky zdravím všechny, které potkáme. A to samé se mi vrací od lidí kolem. Dnes mi jeden pán dal známku na ovci v Lidlu, slušně jsem se ho zeptala a nebyl problém. Těsně po porodu mladší dcery jsem musela na poštu. Malá řvala v kočáru, do toho kolem mě pobíhala starší. Já byla zpocená až na zadku. Přišel ke mně pán, dal mi svoje pořadové číslo s tím, že bude za chvíli na řadě, že vidí, že toho mám hodně a on nikam nespěchá
3× jsem mu děkovala, překvapilo mě to. Běžně mi lidé drží dveře, když jedu s kočárem. Nedávno jsem tlačila kočár do takového malého prudkého kopce, vedle jela starší na kole a málem jsem se nedostali nahoru. Viděl to pán, co šel za námi a hned mi běžel na pomoc. Takže mám spíš pocit, že kolem nás žijí hodní a slušní lidé.
@kacka52 tuhle jsem pustila v kaufu na kase pána co měl jen vejce a nějaké švédské utěrky v sáčku nebo co.Taky děkoval dvakrát a tak nevěřícně
asi se mu to ještě nestalo.