Jsme zlý národ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
18.12.17 09:49
@sirikit píše:
"Dup, dup, jsme a jsme a jsme, a jestli neprestanes říkat, že nejsme, tak přijde můj tata a zmlati tě!! :cert: :cert: " :mrgreen:Tohle kydani do vlastního hnizda a utvrzovani se v tom, že jsme fujky blejky, je přesně cesta, jak se propadnout do takového toho příjemné dekadentniho nihilismu. ;)
Dobré mínění o sobě - základ duševního zdraví, Ti řekne každej psycholog.
Denně chodím z práce s přesvědčením, že jsou Češi báječní. :srdce:

No.. tatínka nemám, mínění mám o sobě dobré a vím proč to říkám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
18.12.17 10:14
@Malike píše:
No.. tatínka nemám, mínění mám o sobě dobré a vím proč to říkám. :mrgreen:

Mně lidi, kteří negativně zobecňují povahu českého národa připadají, že právě oni se řadí k těm, kteří jsou věčně nespokojení a zakabonění. Co svět světem stojí, lidi jsou různí, a to v jakémkoli národě. Stačí si přečíst něco z historie, klidně až z Antiky, v podstatě stále se ohledně mezilidských vztahů řeší to samé pořád dokola. Nevěřím ani tomu, jak tady někdo napsal, že sklon k tomu špatnému chování mají lidi s nižším vzděláním, zadlužení, v prácovní kariéře neúspěšní. Je to o povaze, o výchově, o tom, co má ten člověk zakódováno v sobě. Znám velmi úspěšného, nezadluženého a profesně uznávaného lékaře na primářské funkci a to bys koukala, s jakým gustem péruje každého, od kolegů přes prodavačky, úřednice na poště, mechanika v servisu… Je to přesně ten typ, co má pocit, že si všechno musí vyřvat a má na to právo a všichni musejí skákat, jak on píská, jinak běda. Na druhou stranu znám lidi, kterým krachlo podnikání, dostali se do těžkých finančních potíží, jsou z toho v permanentním stresu, postupně splácejí, co to jde a navzdory tomu jsou usměvaví, oblíbení. Obecně se ale sama v běžném životě s žádnými extrémními negativisty nesetkávám. Jasně, obas člověk narazí na nepříjemnou úřednici na finančnáku, utahanou a podrážděnou prodavačku, poštovní úřednici, která je v permanentním stresu a nezbývá jí energie na vysílání úsměvů… ale to je normální součást života. Ale opravdu to není tak, že Češi jsou negativisti a všechny jiné národy jsou lepší. Češi, Němci, Rakušani, Američani… všichni jsou především lidi, každý si táhne nějaký svůj balvan a každý se s tím nějak vyrovnává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 10:22

@Denisa56 no jsem bez dluhu, spokojená a hodně jsem cestovala a poznávala. Mám svůj byt, 4,5 letého chlapečka a nemám problém s českým státem.
A já nevím to máte takový problém respektovat co si prostě myslím aniž by tu probíhala Freudova analýza? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
18.12.17 10:30
@Malike píše:
Ale jo jsme..

Ale ne ne :hug:
Je to klišé, ale opravdu se ti vrací co vysíláš. Včera jsem byla s naší nejmenší v divadle na vánočním představení, krásná nálada která pokračovala procházkou po městě. Uż byla tma, všude světýlka, nadšené dítě ze sněhu, já se usmívala na všechny směry a lidi se usmívali na nás. Když jsem v autobuse pochválila řidiči hudbu, poslouchal rock, tak se usmíval potom taky, když mu malá řekla hlasitě zazpívala nashlédanoů tak jí zamával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
18.12.17 10:33

Myslim, že hodně lidí je závistivých, nepřejícných a pomlouvačných :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 10:36
@Anna766 píše:
Je to klišé, ale opravdu se ti vrací co vysíláš. Včera jsem byla s naší nejmenší v divadle na vánočním představení, krásná nálada která pokračovala procházkou po městě. Uż byla tma, všude světýlka, nadšené dítě ze sněhu, já se usmívala na všechny směry a lidi se usmívali na nás. Když jsem v autobuse pochválila řidiči hudbu, poslouchal rock, tak se usmíval potom taky, když mu malá řekla hlasitě zazpívala nashlédanoů tak jí zamával.

To je tak super..hned měním názor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
18.12.17 10:37
@Malike píše:
@Denisa56 no jsem bez dluhu, spokojená a hodně jsem cestovala a poznávala. Mám svůj byt, 4,5 letého chlapečka a nemám problém s českým státem.
A já nevím to máte takový problém respektovat co si prostě myslím aniž by tu probíhala Freudova analýza? :mrgreen:

Jaká analýza? Já jen napsala zase svůj názor a co a kdo na mě jakým způsobem působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
18.12.17 10:39
@Malike píše:
To je tak super..hned měním názor :mrgreen:

Však neměň. Mysli si co chceš. Třeba že ten zlý svět s těmi strašně zlými lidmi je všude kolem tebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 10:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.12.17 10:52
@Anna766 píše:
:palec: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
18.12.17 10:55
@Malike píše:
@Denisa56 @Anna766 díky :-))

Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlo :lol: hezké vánoční svátky přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41069
18.12.17 11:01
@Anna766 píše:
Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlo :lol: hezké vánoční svátky přeju.

Ještě, že jen skoro ;) ono strašně záleží, na tom „co“ člověk sám vysílá, takže pokud se někdo jen celý den mračí a na všechny hučí, tak je mi jasné, že ostatní odpovídají stejně. A dotyčný pak může mít pocit, že jsou všichni takový, a jsou a jsou a jsou! :mrgreen: za mě, pokud vystupuješ slušně, třeba se usměješ, něco prohodíš, většina lidí ti vrátí stejně…a ten zbytek ti za to rozčilování vážně nestojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 11:02
@Anna766 píše:
Není zač. Teď už věřím že ti napučení na celý svět dokážou zkazit náladu těm druhým. U mě se ti to teď skoro povedlo :lol: hezké vánoční svátky přeju.

Já nejsem napučena na svět, proboha když si myslím a ono to celkem i v průzkumech stojí plus vlastní zkušenosti ze zahraničí že jsme nejvíc rasistický, xenofobní stát tak to že mě nedělá automatického škarohlída.
Mě záleží na mé rodině, přátelích a ekonomice.Vse je v pohodě a jsem spokojená, přesto mám prostě názor. To je problém že kdo tu nepeje chválu, je hned napučený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
18.12.17 11:15

Nemám takový pocit. Já se setkávám ve většině případů se slušnými lidmi. Sama se chovám slušně, v krámu zdravím, pouštím před sebe lidi v krámu s pár věcmi, když já mám plný košík, děkuji řidičům, pokud mě pustí přes přechod, podržím dveře někomu jinému, cestou do školky zdravím všechny, které potkáme. A to samé se mi vrací od lidí kolem. Dnes mi jeden pán dal známku na ovci v Lidlu, slušně jsem se ho zeptala a nebyl problém. Těsně po porodu mladší dcery jsem musela na poštu. Malá řvala v kočáru, do toho kolem mě pobíhala starší. Já byla zpocená až na zadku. Přišel ke mně pán, dal mi svoje pořadové číslo s tím, že bude za chvíli na řadě, že vidí, že toho mám hodně a on nikam nespěchá 8o :srdce: 3× jsem mu děkovala, překvapilo mě to. Běžně mi lidé drží dveře, když jedu s kočárem. Nedávno jsem tlačila kočár do takového malého prudkého kopce, vedle jela starší na kole a málem jsem se nedostali nahoru. Viděl to pán, co šel za námi a hned mi běžel na pomoc. Takže mám spíš pocit, že kolem nás žijí hodní a slušní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148296
18.12.17 11:20

@kacka52 tuhle jsem pustila v kaufu na kase pána co měl jen vejce a nějaké švédské utěrky v sáčku nebo co.Taky děkoval dvakrát a tak nevěřícně :mrgreen: asi se mu to ještě nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová