Jsem zvrácený? Není mi líto lidí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.4.26 14:29

Jsem zvracený?

Zdravím, chci se zeptat na názor ostatních..
Předem něco málo o mně..
Je mi 18 let, jsem kluk a studuji obor zahradnictví, mám mega moc rád ekologii a přírodu.. dělám různé dobrovolnické práce, pomoc v záchranné stanici a píšu magazíny o přírodě.. Dále beru antidepresiva na úzkostné poruchy a stavy

Poslední roky, co se ve světě dějí zvrácené a nelidské věci.. střelby na školách, války a ohavné činy lidí se sám z sebe považuji za zvráceného člověka.
Totiž když se něco takového stane, vůbec ale vůbec mi ti není líto člověka či dítěte nebo seniora. Vždycky si řeknu, lidí je na světě hodně, proč tomu věnovat pozornost, je jedno jestli jsou viní či neviní, naopak mi to ještě dělá dobře.. naopak zvířat je mi hrozně líto, jak na ně dopadá válka, ekologické problémy kvůli lidem. Četl jsem článek, kde Rusové na Ukrajině zabili před dětmi jejich rodiče a celou dobu se museli dívat, měli ještě psa. Vůbec to ve mne nenechalo žádnou empatii, ale pejska mi bylo moc líto..

A ptám se, je divný nebo špatný, že mám takovýto pohled? Na žádné zvíře nenechám dopustit, ale lidi je mi prostě jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.4.26 14:33
@Michal Strnad píše: Více

Luďku?

• Citovat
  • Upravit
324
15.4.26 16:10

A co sex?
Taky radši fenečku nebo kozičku? :mrgreen:

Edit: jestli nejsi troll tak… To, že ti není líto cizích lidí, je celkem normální, ale že ti něčí utrpení dělá vysloveně „dobře“, to už je na pováženou.

Nicméně na emimino svoje issue těžko vyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
15.4.26 17:14

Hmm, dost zvláštní… :think:
Na tvém místě bych to asi co nejdřív řešila s psychoterapeutem nebo psychiatrem, než tě napadne přiložit ruku k dílu, abys sám zrealizoval ten „požitek” z takových tragických událostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
15.4.26 17:23

@Michal Strnad a co třeba rodiče nebo kámoši když se jim něco stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
15.4.26 17:24

Já si bohužel myslím, že je to celkem běžný jev. On to může být zčásti i obranný mechanismus - kdybychom brečeli kvůli každé lidské tragédii, tak z depresí nevyjdeme, takže to, co se nás osobně netýká, si už nepouštíme k tělu. Jestli ti jsou ale úplně lhostejní i lidé ve tvém bezprostředním okolí, tak tam už něco špatně bude. Určitě bych se o tom zmínila psychiatrovi.

To, že je někomu víc líto zvířat než lidí taky slýchám celkem často. Úplně standardní mi to nepřijde, ale už mě to ani nepřekvapuje. Někteří lidi mají všeobecně tak nějak zpřeházené hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
15.4.26 17:28

Jinak tak jsem byla v teenage strašně drsná a emočně plochá.. ono to přichází postupně jak získává člověk zkušenosti a zjišťuje co je opravdu důležité. Začne přicházet o lidi okolo sebe. Nebo pak ma člověk vlastní deti a toto téma ohledně násilí a zneužívání či nespravedlnost onkologických onemocnění vnímá úplně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16965
15.4.26 20:59

A já si myslím, že je to ten uživatel, co tu před pár měsíci psal o tom, jak je hnusně někoho natáčet při neštěstí atd.

Pokud to nejsi ty - tak řešit s odborníky- třeba to dělají ty antidepresiva a bylo by fajn je změnit.
A taky si myslím, že si skutečně neuvědomuješ, co to znamená, když se tohle všechno děje, protože se to neděje tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.26 21:19

@Králičice Ne nejsem, je to moje druhé zapojení do diskuze, předtím jsem se ptal na antidepresiva..
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
15.4.26 21:24

@Králičice Napadlo mně to, ale to bychom už podle dobrého zvyku měly rozeslané SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
16.4.26 07:00

Myslím si, že ses spíš moc položil do těch eko témat a máš proto špatný náhled na lidstvo. Spousta lidí muselo skončit se zero waste nebo aktivismem, protože to nedávali psychicky. Není podle mě OK nenávidět lidi a aby ti dělalo dobře jejich utrpení. Lidi dělají mnoho špatného, ale taky mnoho dobrého. Jak to máš se vztahy okolo sebe? Rodina, kamarádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
16.4.26 07:24

Možná proto, že se toho na nas valí dost velký množství, těch lidských neštěstí, člověk už je tím někdy takový otupeny. Já osobně, když je nějaká sbírka na deti/lidi, nepřispívám, protože vím, že přispěje velké množství jiných, ale spíš naopak přispěji na zvířata, těch je mi taky líto tak nějak víc. Většinou jsou majetkem "někoho ",nemůžou si jen tak utéct a vyřešit po svém, odkázáni na člověka, a nebo kvůli člověku/lidem trpí.
Byť teda ale i chápu lidská neštěstí a že dost lidí si tu situaci sami nezavinili, a lituji je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
16.4.26 09:05
Že si neděláš hlavu z událostí, o kterých víš zprostředkovaně a sám si je neprožil je normální, zdravý. Navíc v tvém věku, s tvými zkušenostmi, znalostmi. Nerozčiluj se zbytečně. Pokud se zajímáš o přírodu, ekologii, svoje okolí a přikládáš ruku k dílu u něčeho, co znáš a co je ti blízké, je zdravá empatie. Jinak antidepresiva trochu zplošťujou emoce, když je jich moc, to jo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 09:55

Já taky k mrtvým necítím žádnou lítost, já jim spíš závidím, že už to mají za sebou a těším se až budu taky mrtvý. Měl jsem to tak u všech příbuzných co zemřeli, včetně otce. U otce jsem byl spíš překvapený, protože zemřel nečekaně a ani ne v 60. Ale že by mi ho bylo líto, to fakt ne. Prostě byli a už nejsou. Nevím proč to tak mám, jestli tím, že jsem vyrůstal v prostředí každodenních hádek nebo tím, že jsem si nikdy nedokázal najít partnerku a musel jsem všechny touhy po lásce a citech v sobě potlačovat. Stejně všichni umřeme, to je jasně dané, tak proč kolem toho pokaždé dělat takový tyjátr.

• Citovat
  • Upravit
32
16.4.26 11:11

Tak tady je jediný problém, A proč ti to dělá dobře, máš tendence něco někomu udělat, jestli jo, val k psychologovi, protože tím fakt nikomu nepomůžeš, ani přírodě ne.
Taky jsem mívala tyhle pocity, bylo mi to úplně jedno, když lidi skákali z dvojčat přišlo mi to ještě legrační, ještě jsem si říkala, aspon bude mín lidí. Na pohřbu jsem záviděla nebožtíkům, že už to mají za sebou. Takže podle mě nic vyjímečného.
Všechno se změní ve chvíli, kdy má člověk dítě. Dnes se říká, že děti být nemusí, že člověk o nic nepříjde, ale není to pravda. Většině lidí s dítětem prostě do života příjde někdo, koho mají radši než sami sebe. Ale asi to taky není pravidlo, a každý to má jinak.
Příroda je fajn, ale bez lidí b neměla smysl, stejně tak jako lidi bez přírody. Ty lidi nemáš rád, a myslíš, že si vystačíš se zvířaty, ale nevystačíš. Najdi si někoho, aktivně hledej. Nelámej nad lidma hůl. zvířata taky dokážou být zlý a krutý, jen nejsou tak hamižný, zákeřný a složitý jak nekterý lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová