Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Keyllah píše: Více
Já mám ráda K1 na Vinohradech, dávám si rumpsteak a přílohové smetanové brambory se sušenými rajčaty. Chuťově mi za ty roky nejvíce padli do noty.
@Judy Hopkava píše: Více
Venku jíme minimálně a jenom někde. Protože přesně jak říkáš - poměr cena x výkon není dobrý.
Před lety jsem chodila na meníčka na obědy, v té době si to mohli dovolit skoro všichni každý den. A to jídlo bylo úplně o něčem jiném.
@Temnástranasíly píše: Více
mrkla jsem a vypadá to dobře, určitě příště vyzkoušíme
máme budovu v centru, tak chodíme spíš v okolí a ty menička se nějak za poslední rok zmenšily, zdražily a občas už ani nejsou tak dobrý
s pitím jsem běžně okolo 250kč ![]()
Jsou a mohou si za to lidé sami, protože akceptují vysoké ceny a to i ti, kteří si na to nevydělali…
Lidé mají enormní množství peněz. Když stát rozhazuje již 4. rokem o stovky miliard navíc než před tím, ty peníze jsou mezi lidmi a lidé je utrácí a toho využívají podnikatelé ke zvyšování cen a to roztáčí inflační spirálu v Česku.
Za současný růst cen všeho může především to, že lidé nemají potřebu šetřit a akceptují zvyšující se ceny, tak je podnikatelé pořád zkouší zvyšovat. Stát rozdává, lidé pořád utrácí, tak je zase zvýší a to je naše inflace…
@Keyllah píše: Více
Chápu no, já mám za domem dvě restaurace, kde mají ok meníčka a teď tam budují třetí
Ve městě ani nevím, kam bych šla. Já jsem si dříve dávala brunch v centru, ale minule mě ta cena už odrazovala. Nejčastěji tam zajdu na asii, třeba do CaPheCa a muž teď doporučoval něco, kde mají super sushi ![]()
Příspěvek upraven 12.03.25 v 10:39
Švindlující „samoživitelky“ si vymetají restaurace, jezdí na luxusní dovolené a přitom pobírají od státu sociální dávky na bydlení… To je paradox Česka.
"Samoživitelky pobírající soc. dávky místo toho, aby si našetřili na svoje vlastní bydlení, tak peníze utratí za výlety, dovolené a bezbřehé nakupování…
Následně si běží například pro příspěvek na bydlení, aby nemuseli slevit ze svého standardu nebo, nedej bože, se začít chovat zodpovědně a šetřit."
@PaníBovaryová píše: Více
my před covidem chodili s holkama z práce a meníčka byly za 90kč s polévkou a vodou z kohoutku…ted už chtějí 150 i za blbou čočku s párkem a naúčtují ti 30kč i za tu vodu…
@Tom-tb píše: Více
Mraky lidí je neakceptuje, u nás v kanclu během 2 let drtivá většina lidí přešla na obědy z domova, a stejně se nic neděje ![]()
@Tomáš_Racna píše: Více
pokud nemáš názor na to, jestli jsou restaurace v Česku drahé, jen tu plevelíš svými útoky na samoživitelky diskuzi…
Příspěvek upraven 12.03.25 v 10:40
Byly doby, kdy jsme měla o čtvrtinu nižší plat a mohla jsem jít jednou za měsíc do restaurace na pokec.
Po zdražení energií jsme to zkrouhli na jednou za dva měsíce. Teď je to dvakrát za rok na meníčko-z jídlního lístku si to opravdu nemůžu dovolit) a ještě mám výčitky. Chodím tedy do podniku, kde je to slušné(včetně poměr cena x kvalita) a taky tam mají plno a místa se tam rezervují.
Plat mám cca 35 hrubého a omezila jsem vše včetně nákupu oblečení a ostatních placených výdajů. Žádná dovolená, žádná divadla, žádná placená zábava…
Před covidem a velkou inflací jsem si s rozumem tyto výdaje dovolit mohla. Jednu dobu jsem i zvažovala, co dál s prací, protože to hrozilo problémy se zaplacením bydlení (za nižší cenu bych nic nesehnala, musela bych po třicítce zpět k rodičům
), pak se o tu čtvrtinu zvýšil plat, takže se to dá zvládnout, ale za cenu placení jen základních věcí a šetření na jídle.
Dlouhodobá inflace v Česku je jako mor, když nezačneme šetřit, tak nás zahubí.
Některé zboží nám zdražuje, aniž by k tomu byl racionální důvod. V porovnání se zbytkem Evropy vypadáme jako exotická země.
Může se to zlikvidovat jedině tím, že budeme nakupovat méně, budeme méně utrácet a když na to přijde, tak budeme nakupovat v zahraničí, kde je levněji.
Do restaurací chodíme obecně při příležitostech, kdy není možnost si jídlo připravit s sebou. Pak nějaký kulinářský zážitek neřeším, ta přidaná hodnota spočívá v doplnění aktivity (lyžování, výlet), o kterou máme zájem.
@Tomáš_Racna píše: Více
To je moc hezké, ale za celý náš dospělý život jsme od státu dostali jeden rodičák a mateřskou
na naše utrácení to jinak musíme vymlátit ze zaměstnavatelů.