Jsou studentky zdravotnických oborů diskriminovány?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Platí to spíše asi pro studentky medicíny než pro zdravotní sestry, ale kdoví. Setkal jste se s tím někdo? Slyšela jsem z vícero zdrojů, že z holek studentek si vyučující kolikrát dělají legraci, u zkoušek je více dusí, dávají jim najevo, že stejně nikdy nebudou dělat kariéru, ale půjdou na mateřskou, kdežto kolegům studentům odpustí kde co a berou je jako více rovné. Jaké máte zkušenosti vy? A jak je to třeba pak v praxi? Taky sjem četla, že absolventám medicíny říkají pacienti pořád „sestři“ a chtějí, ať zavolají „nějakého pořádného doktora“…upřímně je tohle dost demotivující pro kohokoliv, kdo se chce práci ve zdravotnictví věnovat.
no mně to připadá jako pěkný nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pacienti říkají doktorkam sestři a sestřičkam doktorko..motá se jim to protože na oddělení se motá tolik lidí že oni prostě neví…to se týká tedy hlavně starších a třeba zmatenych pacientů.. mladší ročníky říkají doktorkam doktorko… Jediný co bylo za dob mých studií tak kluci měli výhodu že je brali jako brigádníky za sanitáře…holky nechtěli těch měli dost..což už ale dneska taky není pravda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádku, ktera utekla po 2 letech medicíny, ten natklak nevydržela. Ale nevím jestli to byl nátlak jen na ženy nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím…ale za poslední měsíc jsem potkala tři mladé doktorky (detsky psycholog, neurolog, pediatr), možná po škole nebo vypadaly až moc mlade, těžko říct…ale ta nejistota na nich byla vidět, nebyly si vůbec jisté tím co říkají, nesebevedome, až moc opatrné, dítě s kašlem by si nechaly v nemocnici co kdyby nahodou byly teploty…
Kdežto mladí lékaři - to byla pohoda, klídek, zdravy rozum, sebevědomí.. nejsou to stará generace která jede podle tabulek, ale zapojili mozek… mě celkově chlapi jako lékaři z různých odvětví přijdou více v pohodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se to motá taky proto, že jsou všichni oblečení stejně. Pokud se Dr nepředstaví tak kolikrát nevím jestli to náhodou není sanitář, bratr atd. To samé je u sester. Pokud by nap všude byli sestry v modré a ostatní třeba ve žluté a bílí jen doktoři… Hned by člověk věděl jak je oslovit. Zase ale je fajn třeba na dětském vidět zaměstnance oblečené do různých pohádkových motivů. A ano, pro spoustu lidí to může mít lepší důvěryhodnost, třeba
- Citovat
- Upravit
V posledních letech holky na medicínách přečíslovaly kluky…a někteří vyučující to nemůžou překousnout. Kluci jdou na IT, práva, ekonomii, techniky. Nechce se jim tolik dřít. Četla jsem o tom článek. Takže bych tomu i věřila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem jeste neslysela. Rozhodne nechybi sebevedomi doktorum chlapum, ti si pres to ego nevidi na spicku nosu. Obecne ale musim rict, ze z mladych doktoru a domtorek mam o 100% lepsi pocit nez z te stare gardy. Nedavno jsem resila zivot ohrozujici stav u pribuzneho spojeny s nekolikatydenni hospitalizaci a videla jsem tam jen mlady doktory obeho pohlavi a mela jsem skvely pocit, protoze byli profesionalni, vse vysvetlili, takze clivek videl, ze rozumi sve praci. Byli ochotni debatovat o moznostech lecby atd. Hned jsem z toho zdravotnictvi ziskala dobry pocit a muzu rict, ze uroven mi pripadala spickova.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Platí to spíše asi pro studentky medicíny než pro zdravotní sestry, ale kdoví. Setkal jste se s tím někdo? Slyšela jsem z vícero zdrojů, že z holek studentek si vyučující kolikrát dělají legraci, u zkoušek je více dusí, dávají jim najevo, že stejně nikdy nebudou dělat kariéru, ale půjdou na mateřskou, kdežto kolegům studentům odpustí kde co a berou je jako více rovné. Jaké máte zkušenosti vy? A jak je to třeba pak v praxi? Taky sjem četla, že absolventám medicíny říkají pacienti pořád „sestři“ a chtějí, ať zavolají „nějakého pořádného doktora“…upřímně je tohle dost demotivující pro kohokoliv, kdo se chce práci ve zdravotnictví věnovat.
Já tedy na medicíně neměla jediný problém tohoto typu, ale studovala jsem před nějakou dobou už. Vzhledem k tomu, že jsem perfekcionista a vždycky jsem všechno uměla a ještě to uměla prodat, tak mi naopak několikrát na zkoušce nabídli, jestli nechci i pak docházet na jejich ústav jako asi dříve nazývaná pomocná vědecká síla (nabídli mi to profesoři muži, ale byly to teoretické obory). S čím jsem se ale setkala, že jedna nejmenovaná profesorka opravdu neměla ráda Slovenky a byla na ně zasedlá. No ale nakonec jsem medicínu nedostudovala, protože jsem se právě z toho perfekcionismu a neustálého učení se naprosto zhroutila. Takže nevím, jak by to bylo v praxi, chtěla jsem stejně spíš do vědy a je fakt, že tam to taky ženy asi mají těžší, ale asi jak kde, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje kamaradka lekarka rikala, ze se s tim setkavala po studiich a pred atestaci - na konferenci posleme kolegu, vy nam stejne odejdete na materskou apod. Pritom aktualni cisla rikaji, ze dve tretiny absolventu medicin za posledni roky, jsou zeny.
Snad se to brzy zmeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše:
Pacienti říkají doktorkam sestři a sestřičkam doktorko..motá se jim to protože na oddělení se motá tolik lidí že oni prostě neví…to se týká tedy hlavně starších a třeba zmatenych pacientů.. mladší ročníky říkají doktorkam doktorko… Jediný co bylo za dob mých studií tak kluci měli výhodu že je brali jako brigádníky za sanitáře…holky nechtěli těch měli dost..což už ale dneska taky není pravda…
Kdysi bylo podle obleceni zrejme, kdo je kdo. Dneska je v tom chaos ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka jj, drobných modrých nebo zelených apod. Detailů na uniformě si prostě pacienti nevšimnou…u nás mají sestry modré rukávy, vrchní zelené, osky žluté a sanitáři šedé doktoři jsou čistě v bilem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známý teď dostudoval střední zdravku, je v prváku na VŠ na všeobecné sestře a pérují je tam všechny svorně a podle pana docenta jsou tam neschopní úplně všichni studenti a studentky, jak tam sedí. Dost děvčat to zabalilo už po prvním týdnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám na vysoké zas někteří přednášející zas dávali sežrat to že nejsme z gymplu..kdo nebyl z gymplu neměl podle nich na vysoké co dělat…byli to ale ti co se zdravotnictvím neměli moc co dělat..byli z jiných fakult a k nám docházeli aby nám odprednaseli většinou nějakou matiku, fyziku nebo IT…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blízká známá je lékařka před atestací a setkala se během studia jak s diskriminací, tak se shazovanim a sexuálními narážkami ze stran vyučujících mužů. Bohužel stále jsou schopné a chytré ženy trnem v oku některých mužů. Proč to tak je, těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit