Jak se pohybují učitelské platy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.20 20:46

Jsou tu prosím učitelky?

Milé maminky učitelky, prosím o radu. Mám vzdělání v oboru, ale dělala jsem něco jiného. Je mi 45. Ztratila jsem dobrou práci, novou nemohu v oboru najít. Nabídli mi učit na plný úvazek na ZŠ, ale tím, že nemám praxi, nabízejí mi (Praha)cca 31 hrubého, to je cca 23 čistého. Jsem sama, o syna jsem přišla, i o partnera (nebyli jsme manželé, takže žádný vdovský důchod nemám, plat bude jediný příjem, z toho budu hradit nájem a veškeré náklady). V jakých hladinách se pohybují nyní učit. platy? Stejné peníze mi nabídli u nás v ulici za práci prodavačky v reprezentační prodejně (čistého 24). Může přidat ředitel na osobním ohodnocení? Praxi mi nechtějí započítat, učila jsem dospělé, ale nezapočítali mi to jako učitelskou praxi. Jsem na ÚP, s malou podporou. Děkuji za informaci, osobní důvody anonym. :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.20 20:52

Učím od r.2004, tarif cca34 000, tridnictvi 800, osobní příplatek 400 měsíčně. Odměny někdy i dvakrát ročně. Pár tisíc. Určitě ne v desítkách tisíc. :mrgreen: vítej v realitě státních zaměstnanců. :lol:

• Citovat
  • Upravit
66804
4.2.20 20:53

Nabízený plat je zcela v souladu s vladnim narizenim. Jako plne kvalifikovana jsi byla zarazena do 12. tridy, 1. stupne

https://www.kurzy.cz/…lky-ucitelu/

Vitej v realite. Snad jsi neverila vsem tem kampanim, ktere hlasaly, jak ucitele berou 45t.
Jinak se mozna dockas nenarokove slozky platu. Co vim, prazskym ucitelum prispiva i Praha na platy, ale to je nejista slozka platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.2.20 20:55

Učitelské platy jsou tabulkové. Ohledně osobního - to záleží škola od školy, někde to ředitel umí vyčarovat, jinde ne.

Výuka dospělých skutečně není praxe ve školství. Je to fakt hodně jiné.

Hele reagovala si na tenhle inzerát - to by vůbec nemuselo být marní - pokud máš bezchybný psaný projev.

https://www.jobs.cz/rpd/1448300934/?…

a tohle bude taky zajímavé

https://www.jobs.cz/rpd/1424056932/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 21:01

Na samotnou ženu v tomto věku s VŠ Praha je to málo. Mám VŠ, dělám produkční, práce nárazová, čistého 50 tis.,auto, NTB atd. Tohle bych vzala jako dočasku a dívala se jinde

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 21:03

Učím 10 let, hrubý plat mám necelých 35000, z toho je 1000 za třídnictví a 600 osobko. :D Naštěstí mám vystudovanou i speciální pedagogiku, mohu tedy vyučovat i předmět speciálně pedagogické péče, který je hodinově placen královsky. Dostanu se tedy i s DPP na nějakých 30 čistého, ale za cenu nadúvazku. K tomu vedu ještě sportovní kroužky pod záštitou ASŠK - další 3000 měsíčně. Poslední dobou máme třikrát ročně odměny - červen (25000), prosinec (45000) a leden (25000) - ovšem netuším, kolik mají třeba kolegyně, které v práci netráví tolik času a nedělají třeba práci navíc, ve volnu a tak… Máme možnost pracovat i na různých projektech, to za školní rok hodí taky třeba 10 000, ale opravdu je to všechno o práci navíc, holý plat je nuzota… a samozřejmě o vedení, které musí být dobrý manager… Prosím o anonym - finance.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 21:10
@Anonymní píše:
Na samotnou ženu v tomto věku s VŠ Praha je to málo. Mám VŠ, dělám produkční, práce nárazová, čistého 50 tis.,auto, NTB atd. Tohle bych vzala jako dočasku a dívala se jinde
:kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 04.02.20 v 21:36

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 21:16

Zrovna dneska jsem podepisovala nový výměr… 20 let praxe, základ 36.340 hrubého, třídnictví + osobko 3.800,– (a to jsem na tom docela dobře).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 21:17

Ja

Ucim na ZS 2. stupen. Praxe 8 let

Pokud k platu prictu odmeny, a rozpoctu si je..tak beru 32 čistého.
Anonym z pochopitelných duvodu - soukrome udaje.

• Citovat
  • Upravit
26234
4.2.20 21:22
@Anonymní píše:
Souhlasím. Vezmi to ať nejsi na ÚP a hledej jinde. Píšeš o osobních tragédiích. Přeji ti, ať vstoupíš do nového života, vrátíš se do boru, kde jak jsi psala, jsi pracovala a bylo to tam dobré, a třeba založíš zas rodinu - peníze v každém případě budeš potřebovat, když je to jediný příjem.

hele tulipáne - ty si povídáš sám se sebou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.2.20 21:24
@Anonymní píše:
Učím 10 let, hrubý plat mám necelých 35000, z toho je 1000 za třídnictví a 600 osobko. :D Naštěstí mám vystudovanou i speciální pedagogiku, mohu tedy vyučovat i předmět speciálně pedagogické péče, který je hodinově placen královsky. Dostanu se tedy i s DPP na nějakých 30 čistého, ale za cenu nadúvazku. K tomu vedu ještě sportovní kroužky pod záštitou ASŠK - další 3000 měsíčně. Poslední dobou máme třikrát ročně odměny - červen (25000), prosinec (45000) a leden (25000) - ovšem netuším, kolik mají třeba kolegyně, které v práci netráví tolik času a nedělají třeba práci navíc, ve volnu a tak… Máme možnost pracovat i na různých projektech, to za školní rok hodí taky třeba 10 000, ale opravdu je to všechno o práci navíc, holý plat je nuzota… a samozřejmě o vedení, které musí být dobrý manager… Prosím o anonym - finance.

takové královské odměny ve školství? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
4.2.20 21:24

Jsem učitelka a peníze, které ti nabízí jsou realita našeho školství. Přála bych si, aby si tuto diskuzi povinně vždy přečetli ti, co nám tvrdí, že bereme těžké love a jen si válíme šunky. Když už i na místo prodavačky se nabízí vyšší čistý příjem, tak je to dost zajímavý kontrast. Ale samozřejmě se zde najdou takoví, co zase budou argumentovat, že i prodavačka se nadře, takže je vlastně ok, aby měla stejný plat jako učitel.
Přeju ti pevné nervy a doporučuju hledat dál. Z tohoto platu v Praze… těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
4.2.20 21:25
@neumisa píše:

No vidíš to… :P zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66804
4.2.20 21:29
@neumisa píše:

asi forma terapie. Tulipane, ve skolstvi budes vystavena stresu a kazdodennimu tlaku na psychiku. Ale uvidis sama, jestli to za ty penize ustojis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66804
4.2.20 21:31
@Burj Chalifa píše:
takové královské odměny ve školství? :think:

nevis, komu patri tento web? Vsak ucitele se nigdy lip nemeli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek