Jak se pohybují učitelské platy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148277
8.2.20 19:55
@Lovelytrue píše:
@Anna766 Ale všechny ženy, co jsi jmenovala nemusí mít vysokou školu :think: pořád ti učitelé musí 5 let studovat VŠ, tak by za to mělo být dobré ohodnocení. Prodavačce/ženě u pásu stačí učňák, zdravotní sestře maturita. Je potřeba to brát v úvahu ;)
Nehledě na zodpovědnost…i když zdravotní sestry a celkově zdravotnictví je též extrémně podfinancované. Školství a zdravotnictví by mělo být prioritou každého vyspělého státu.

Mě jen prijdou tyhle argumentace prodavačkami na hlavu, promiň.
Ano učitelství je důležité a mělo by být řádně ohodnoceno, ale ne proto že prodavačka si vydělá tolik a tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.2.20 19:57
@hanka.br. píše:
Jo holčičko, to ses měla líp učit a měla bys ty prázdniny taky. Takhle ti nezbývá, než závidět a celý léto makat.

Chtěla jsem napsat přesně to samé, ale nechtěla jsem být zlá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.2.20 20:06
@Anna766 píše:
Mě jen prijdou tyhle argumentace prodavačkami na hlavu, promiň.
Ano učitelství je důležité a mělo by být řádně ohodnoceno, ale ne proto že prodavačka si vydělá tolik a tolik.

Já přece neříkám nic o platech prodavačky…ty ses tu začala ohánět prodavačkami, pekařkami a ženami ve fabrice :think: tak jsem se ti snažila jen vysvětlit, že pro tahle povolání není nezbytnou podmínkou mít vysokou školu a tudíž to nejde srovnávat s učiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
8.2.20 20:08

Já teda taky nechci být zlá, ale považuji pedagogické vysoké školy jako ty nejjednodušší, skoro bych řekla, že by je vystudoval každý, kdyby chtěl. Soudím dle vzorků lidí, které znám. Horší je podle mě to samotné učení, než vystudovat tu školu. :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148277
8.2.20 20:12
@Lovelytrue píše:
Já přece neříkám nic o platech prodavačky…ty ses tu začala ohánět prodavačkami, pekařkami a ženami ve fabrice :think: tak jsem se ti snažila jen vysvětlit, že pro tahle povolání není nezbytnou podmínkou mít vysokou školu a tudíž to nejde srovnávat s učiteli.

Jsem vedela že si to vyžeru :mrgreen: podívej na co jsem reagovala a kdo s prodavačkami začal.
Nikým se neohanim.Jen píšu názor, že slušný plat si zaslouží každý. Tim nesrovnavam nikoho s nikým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.2.20 20:15
@evill píše:
Já teda taky nechci být zlá, ale považuji pedagogické vysoké školy jako ty nejjednodušší, skoro bych řekla, že by je vystudoval každý, kdyby chtěl. Soudím dle vzorků lidí, které znám. Horší je podle mě to samotné učení, než vystudovat tu školu. :nevim: :kytka:

To ti vyvracet nebudu, i když jsem ji vystudovala, tak si nemyslím, že je to něco těžkého. Ale nutno dodat, že jsme téměř všichni (já i moji spolužáci) během denního studia zároveň pracovali. Někteří i na plné úvazky. Takže díky té práci to pro nás často jednoduché nebylo. Obzvlášť studium přírodních věd. Ale je mi jasné, že jsou školy, co jsou fakt masakr :nevim: Na druhou stranu, když je to tak jednoduché, tak proč nešel studovat každý? Proč chybí 5 tisíc učitelů ve školství? Proč je věkový průměr 42 let? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
8.2.20 20:22
@Anonymní píše:
Dceru uci ucitel juda…bez praxe, jen ma rad prirodu, tak reditel pridelil vyuku prirodopisu a kde deti se maji ucit dle planu ale ejhle, ucitel miluje sutrologii, takze decka musi umet sutry a obecne a jine znalosti ne. V praci pokud nepodam vykon, mne vyrazí ale takoveho ucitele si skola nechává..? Jako vazne budeme porad trpet ucitele a skuhrani? Stale se vam pridava ale vykon stejny..je to neskutecna drzost a s mymi nazory nejsem sama

copak, děti ti oznámily, že mají příští týden prázdniny a ta zlá škola se o ně nechce postarat? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.2.20 20:26

Ta neustálá volna ve školách jsou na pytel.Kde mají rodiče furt brát volno na hlídání :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
8.2.20 20:28
@hanka.br. píše:
Jo holčičko, to ses měla líp učit a měla bys ty prázdniny taky. Takhle ti nezbývá, než závidět a celý léto makat.

V zivote s tou praci je to i o stesti a jak se dokážeme prosadit.
Jo, tak ja nejsem ucitelka a nastesti cely leto nemakam :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
8.2.20 20:37
@Lovelytrue píše:
To ti vyvracet nebudu, i když jsem ji vystudovala, tak si nemyslím, že je to něco těžkého. Ale nutno dodat, že jsme téměř všichni (já i moji spolužáci) během denního studia zároveň pracovali. Někteří i na plné úvazky. Takže díky té práci to pro nás často jednoduché nebylo. Obzvlášť studium přírodních věd. Ale je mi jasné, že jsou školy, co jsou fakt masakr :nevim: Na druhou stranu, když je to tak jednoduché, tak proč nešel studovat každý? Proč chybí 5 tisíc učitelů ve školství? Proč je věkový průměr 42 let? :think:

Konkrétně u nás si pajdák dával každý jako druhou možnost, kdyby ho nevzali na školu, kterou chce. I to by mohl být problém školství, že to dělají i lidi, kteri to vlastně ani dělat nechcou. No není to moc zajímavý obor pro mě, já jsem zaměřená jinak, a vydala se technickými směry. Nejde mi hlavně jazyk český :mrgreen: takže já bych padák možná nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.2.20 20:41
@evill píše:
Konkrétně u nás si pajdák dával každý jako druhou možnost, kdyby ho nevzali na školu, kterou chce. I to by mohl být problém školství, že to dělají i lidi, kteri to vlastně ani dělat nechcou. No není to moc zajímavý obor pro mě, já jsem zaměřená jinak, a vydala se technickými směry. Nejde mi hlavně jazyk český :mrgreen: takže já bych padák možná nedala :mrgreen:

To u nás taky, ale když si vezmu jeden z mých oborů, tak tam nás nastupovalo 130, k Bc. státnicím nás šlo 25. Na mgr. nás bylo 18, dodělala to většina, ale reálně učíme 4. To, že se tam každý dostane, neznamená, že to každý udělá ;) hodně lidí zjistí, že je to studium a vlastně ani to povolání nebaví, tak se na to vykašlou. Někteří to dodělají kvůli titulu, ale do školství stejně nejdou. A já teda nejsem taky žádnej machr v češtině, a proto jsem vystudovala přírodní vědy :D Jedna věc je se na VŠ dostat a druhá ji udělat. Pajdák teďka v posledních letech hrozně věcí hrotí, chtějí se právě téhle špatné pověsti zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
8.2.20 20:43

@evill A ještě jedna věc, pajdák není jen mateřinky a první stupeň :palec: chemie, fyzika, matika, geografie a pak celkově jazyky tam patří k nejtěžším oborům. To je jak když vezmeš fildu…je tam těžká psychologie a pak taková genderová studia :D Je to taky hodně obor od oboru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.2.20 20:44
@Lovelytrue píše:
To u nás taky, ale když si vezmu jeden z mých oborů, tak tam nás nastupovalo 130, k Bc. státnicím nás šlo 25. Na mgr. nás bylo 18, dodělala to většina, ale reálně učíme 4. To, že se tam každý dostane, neznamená, že to každý udělá ;) hodně lidí zjistí, že je to studium a vlastně ani to povolání nebaví, tak se na to vykašlou. Někteří to dodělají kvůli titulu, ale do školství stejně nejdou. A já teda nejsem taky žádnej machr v češtině, a proto jsem vystudovala přírodní vědy :D Jedna věc je se na VŠ dostat a druhá ji udělat. Pajdák teďka v posledních letech hrozně věcí hrotí, chtějí se právě téhle špatné pověsti zbavit.

nic ve zlém, ale titul a titul. Paedr. nikdy nebyl první liga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.2.20 20:45
@Burj Chalifa píše:
Ta neustálá volna ve školách jsou na pytel.Kde mají rodiče furt brát volno na hlídání :pocitac:

Viď? Měli by se ve školách o děti starat i po večerech a o víkendech. Kde ti chudáci rodiče na to mají brát čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
8.2.20 20:49

@evill vekovy prumer ucitelu je 47, tzn. ze vetsina si skolu vybirala v dobe, kdy dostat se na vysku bylo jako vyhŕat v loterii, v dobe, kdy ucitelske platy byly srovnatelne s dochtorskymi. Z meho rocniku na gymplu se na vysku dostalo asi 70 procent lidi, z toho asi polovina dokoncila. 4 sli na ucitelské obory, jen jedna z nich na pf (vetsina ucitelu nema pf), 2 byli same 1, dve 1,5-1,8.
Ale chapu, o cem pises. Ucila jsem na gymplu, na vs se dostali vsichni, na ucitelske obory se vetsinou hlasili z nouze. (teda casto neuspeli ani tam). Cim si to vysvetlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat