Jak se pohybují učitelské platy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1064
8.2.20 20:51
@Burj Chalifa píše:
nic ve zlém, ale titul a titul. Paedr. nikdy nebyl první liga.

Mám pocit, že Paedr. se už několik desítek let nedává :think: jasně, není to žádná výhra, ale já tohle neřeším. Já si tu školu vybrala, protože jsem chtěla učit a to také dělám. Že to pro někoho není dost dobré není můj problém :mrgreen: a uznávám, že to opravdu není těžká škola, ale víš jak, někdo tu práci dělat musí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
8.2.20 20:56

Zavidet obed ve skolni jidelne, to uz je vyssi liga. Doporucuju jeden absolvovat, muzes se predbehnout ve fronte, neuslysis rozhovor kolegu a mezi sousty muzes korigovat chovani zaku, zajistovat vytirani rozliteho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 21:00
@matkabagristy píše:
@evill vekovy prumer ucitelu je 47, tzn. ze vetsina si skolu vybirala v dobe, kdy dostat se na vysku bylo jako vyhŕat v loterii, v dobe, kdy ucitelske platy byly srovnatelne s dochtorskymi. Z meho rocniku na gymplu se na vysku dostalo asi 70 procent lidi, z toho asi polovina dokoncila. 4 sli na ucitelské obory, jen jedna z nich na pf (vetsina ucitelu nema pf), 2 byli same 1, dve 1,5-1,8.
Ale chapu, o cem pises. Ucila jsem na gymplu, na vs se dostali vsichni, na ucitelske obory se vetsinou hlasili z nouze. (teda casto neuspeli ani tam). Cim si to vysvetlit?

Co tu čtu, tak zase tak odlišné od „dochtorského“ nejsou.

• Citovat
  • Upravit
66799
8.2.20 21:03
@Anonymní píše:

jo, ted se trochu zvedly, ale to jsem nevedela, že strop platu dochtora je 40t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 22:43
@matkabagristy píše:
jo, ted se trochu zvedly, ale to jsem nevedela, že strop platu dochtora je 40t

No, strop platu je asi tolik, kolik je ochoten udelat přesčasů, když nesloužíš = nemáš příplatek za noční práci, svátky atp. je to o pár tisíc víc nebo stejně, kako jsze tu psaly. Pred atestací tedy. Po atestací ještě o pár tisíc víc, ale kromě odpovědnosti za pacienty ti přibude i odpovědnost za pacienty neatestovaného kolegy, kterého máš hlídat.
Nechci srovnávat, učit bych nešla, je to těžká práce. Napsala jsem to proto, abys nevěřila ministrovi zdravotnictví, bez ohledu na to, komu patří tenhle server. Je to manipulace s daty, kterou by s ním vysokoškolsky vzdělaní lidi neměli hrát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.20 22:44
@Anonymní píše:
No, strop platu je asi tolik, kolik je ochoten udelat přesčasů, když nesloužíš = nemáš příplatek za noční práci, svátky atp. je to o pár tisíc víc nebo stejně, kako jsze tu psaly. Pred atestací tedy. Po atestací ještě o pár tisíc víc, ale kromě odpovědnosti za pacienty ti přibude i odpovědnost za pacienty neatestovaného kolegy, kterého máš hlídat.
Nechci srovnávat, učit bych nešla, je to těžká práce. Napsala jsem to proto, abys nevěřila ministrovi zdravotnictví, bez ohledu na to, komu patří tenhle server. Je to manipulace s daty, kterou by s ním vysokoškolsky vzdělaní lidi neměli hrát.

Omlouvám se za překlepy, odeslala jsem omylem před přečtením a teď to takhle vypadá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.20 23:58

Na učitelských platech mi kromě té absolutní výše vadí spíš ta nerozvrstvenost, jak v čase tak v náročnosti práce. I třeba jak se tu teď bavíme o vzdělání, tak třeba já má titul z přírodních věd a k tomu bakaláře z pedagogiky na PedF UK a jsem placená stejně, jako někdo, kdo má dějepis z peďáku. Učím chemii a pokud ji chci učit dobře, motivovat žáky, dělat experimenty, tak potřebuju podstatně víc času a přípravy, než třeba učitelé humanitních směrů, plus mám nastarosti veškeré vybavení a administrativu s ním spojenou. Tím nechci naznačovat, že učitele humanitních předmětů málo pracujou, jen teď v praxi vidím ten rozdíl v čase a úsilí a peníze jsou stejné. :think:
Jasně, že každý bude argumentovat, že je to vlastní volba konkrétního člověka, ale na druhou stranu, všichni chtějí ve školství kvalitní učitele, to čekají, že tam ti kvalitní lidi budou dělat skoro zadarmo, nebo co? Osobní hodnocení to fakt nevytrhne, není dost peněz, aby to stálo za to.

• Citovat
  • Upravit
66799
9.2.20 06:58
@Anonymní píše:
Nechci srovnávat, učit bych nešla, je to těžká práce. Napsala jsem to proto, abys nevěřila ministrovi zdravotnictví, bez ohledu na to, komu patří tenhle server. Je to manipulace s daty, kterou by s ním vysokoškolsky vzdělaní lidi neměli hrát.

tabulkove platy srovnatelne jsou. Vim, ze to, co se ted deje ve zdravotnictvi, je humus. Ja psala jen to, ze v dobe, kdy si starsi ucitele vybirali povolani, byli jejih TABULKOVE platy srovnatelne treba s doktoskymi. Pak nastal propad ucitelskych platu a nutne doslo i k ubytku zajmu o ucitelskou profesi. Pise se tu (a vim to z praxe), ze nejlepsi studenti se vydavaji jinym smerem nez je profese ucitele.
Srovnavat profesni napln kohokoli s ucitelskou si netroufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.2.20 11:40

Mě by fakt zajímal názor těch, co tvrdí, jak je učitelství pohoda, vystuduje to každý, mají tři měsíce prázdnin, obědy za 26 korun a vlastně si odučí 5×45 minut a jinak mají volno, na to, proč je tedy stále nedostatek kantorů, když je to podle jejich názoru královsky placená práce snů?
Je mi jasný, že odpovědi se nedočkám, ale fakt by mě to zajímalo.

Za stejný prachy můžete v Praze dělat práci, kde polovinu pracovní doby čučíte na filmy a něco děláte, jen když po vás občas někdo něco chce. Zodpovědnost nula, zaměstnanecké výhody na trošku jiným levelu než státní zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
12.2.20 11:31
@Anonymní píše:

Můj spolužák z gymplu je začínají doktor bez atestace. Já začínající učitelka. On plat 47 čistého (bez směn navíc, bez ambulance), já 23. Jestli ti to nepřijde odlišné, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.2.20 11:59

Nejsem učitelka, školu jsem psychicky protrpěla ( jsem introvert), jedna učitelka si na mě zasedla, ale nikdy bych si netroufla tvrdit, že mají učitelé leháro. Já bych tu práci dělat nechtěla. Jednak na to nemám pevné nervy a pak s některými rodiči je horší spolupráce. A to nemluvím o zodpovědnosti. Jak pedagogů, tak i zdravotníků bude ubývat. Těch dobrých bysme si měli začít vážit a ne závidět 3 měsíce volna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.20 11:00
@Lovelytrue píše:
Můj spolužák z gymplu je začínají doktor bez atestace. Já začínající učitelka. On plat 47 čistého (bez směn navíc, bez ambulance), já 23. Jestli ti to nepřijde odlišné, tak nevím :nevim:

Buď mají super odměny, nebo to počítáš se službami, takže sčítáš hrušky s turbínami. Jiná FN v republice: tabulkový plat začínajícího lékaře je 35480,– + příplatek za neuropsych. zátěž (1880 za IV. - práce na operačních a porodních sálech), jiné odměny, prémie, 13. platy a další příplatky nejsou. S odpracovanými roky se to o něco zvedá, s atestací ještě o něco víc. Zase tak záviděníhodné ty „dochtorské“ platy nejsou, je to o pár tisíc víc. Jak jsem psala. Ministr zdravotnictví účelově manipuluje s informacemi o platech zdravotníků. Nezávidím ani učitelům, ani doktorům, ani jedni nemají plat vysoký, ani jedni nemají práci snadnou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat