Jsou vaše děti poslušné?

14809
3.1.18 17:55

Jsou vaše děti poslušné?

Připadá mi, že moje děti nejsou dostatečně poslušné. Je to dennodenní upozorňování, že se třeba s jídlem sedí u stolu. Ano, pokud to třikrát řeknu, jdou si sednout s rohlíkem ke stolu. Ráno furt popohánění - tam tedy jedno dítě funguje celkem dobře, druhé neustále honit, upozorňovat (je jedno, jestli vstaneme v pět, nebo v sedm - vždycky bude ve čtvrt na osm zmatkovat v chodbě).
Ale naprosto v šoku jsem z dvou a čtvrt roku starého dítěte. Neposlechne na podvacáté, popadesáté. Neotvírej ty dveře - jednou podruhé, podesáté a stejně je jde znovu otevřít, žárovku nesmíš vyšroubovávat - jednou, dvakrát, třikrát, plácnutí po ruce, za chvíli slyším, jak stojí na pianě a sápe se po lampě. Rozumí ovšem všemu velice dobře. Starší děti v jeho věku přeci jen na určité příkazy a zákazy byly schopny reagovat.
Dnes jsem asi desetkrát mu dala pryč ruku z učebnice, která patří staršímu synovi a stejně se po ní znovu sápal. Já opravdu nevím, jak ho nějak usměrnit. Tohle není úplně normální. Myslím, ž už by mohl ty nejzákladnější věci pochopit, respektive on je asi chápe, ví, že to nesmí dělat, ale prostě to nerespektuje.
A teď co je lepší? Uklidit lampu nahoru do skříně (je možné, že si vezme židli, na tu postaví štokrdle a půjde si za svým), nebo ad infinitum opakovat, že na to prostě nesmí sahat??? Ale to není prostě vždycky reálné, vše někam uklidit a udělat tady z toho holodům.(
Popsala jsem jen několik situací, studnice jeho nebohulibých činností je ovšem nevyčerpatelná.(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
3.1.18 17:57

Poslušné děti? :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :,( :,( :,(
To neznám. Mám dva kluky a někdy pocit, že si můžu hubu vyřvat a neděje se nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.1.18 18:01
@eva valoi píše:
Připadá mi, že moje děti nejsou dostatečně poslušné. Je to dennodenní upozorňování, že se třeba s jídlem sedí u stolu. Ano, pokud to třikrát řeknu, jdou si sednout s rohlíkem ke stolu. Ráno furt popohánění - tam tedy jedno dítě funguje celkem dobře, druhé neustále honit, upozorňovat (je jedno, jestli vstaneme v pět, nebo v sedm - vždycky bude ve čtvrt na osm zmatkovat v chodbě).
Ale naprosto v šoku jsem z dvou a čtvrt roku starého dítěte. Neposlechne na podvacáté, popadesáté. Neotvírej ty dveře - jednou podruhé, podesáté a stejně je jde znovu otevřít, žárovku nesmíš vyšroubovávat - jednou, dvakrát, třikrát, plácnutí po ruce, za chvíli slyším, jak stojí na pianě a sápe se po lampě. Rozumí ovšem všemu velice dobře. Starší děti v jeho věku přeci jen na určité příkazy a zákazy byly schopny reagovat.
Dnes jsem asi desetkrát mu dala pryč ruku z učebnice, která patří staršímu synovi a stejně se po ní znovu sápal. Já opravdu nevím, jak ho nějak usměrnit. Tohle není úplně normální. Myslím, ž už by mohl ty nejzákladnější věci pochopit, respektive on je asi chápe, ví, že to nesmí dělat, ale prostě to nerespektuje.
A teď co je lepší? Uklidit lampu nahoru do skříně (je možné, že si vezme židli, na tu postaví štokrdle a půjde si za svým), nebo ad infinitum opakovat, že na to prostě nesmí sahat??? Ale to není prostě vždycky reálné, vše někam uklidit a udělat tady z toho holodům.(
Popsala jsem jen několik situací, studnice jeho nebohulibých činností je ovšem nevyčerpatelná.(

Tak bych řekla, že máš normální děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.1.18 18:04

@eva valoi :mrgreen: :mrgreen: vyplnout se nedají no. Vali taky řeknu nikam nechoď, nech Vikiho alespoň najíst, řekne hm a mžik a už je u něj :mrgreen: a když jí tam nechce pustit tak si to prostě vyřve :mrgreen:.Dneska když jí řekl že má práci a nechce jí tam tak mu řekla nepustíš tak Tě zamknu a až budeš chtít na záchod tak se pokakáš :mrgreen: Psi poslouchají víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.1.18 18:05

Nevím, jestli tě to uklidní, ale naše děti, zvlášt ty menší, taky poslechnou až na poXté. A taky se musím Xkrát rozčílit. Zlobí někdy dohrmady, jindy na střídačku, jako by se domluvily :lol: A hádají se každou chvíli. Nejproblematičtější jsou dvojice, které jsou přímo po sobě 8) Zčásti to přikládám žárlivosti, zčásti potřebě pozornosti a zčásti obyčejnému sociálnímu tréningu. Někdy hádky řeším, jindy ne - podle momentální kondice a když některý z nich jedná zjevně nefér nebo přes čáru.
Nicméně moje empirická zkušenost je, že čím jsou starší, tím je s nimi lepší domluva a jednání - přece jen, už nemají tolik vzpurnosti a energie prudit, chtějí svůj klid.
Prostě si to tak neber a hlavně to nevnímej jako svoje rodičovské selhání, ptž tak to není. To by ses musela zbláznit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.1.18 18:12

Mě asi neuklidní nic. Nevím, jestli už mám nervy v kýblu, ale je to fakt bomba. Mám někdy pocit, že vyletím z kůže a umocní to ještě jejich záchvaty smíchu. Tady buď někdo piští, nebo se hihňá, nebo řehtá jako kůň, nebo brečí. Hlavně ne chvilku klidu. No teď jsou ve vaně, tak to docela jde. Ale nemůžou tam být pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
3.1.18 18:20

Moje jsou v rámci možností poslušné. Věk 4 a 6. Samozřejmě nejsou roboti, zkouší neposlouchat, zkouší odmlouvat… Ale jsem celkem důsledná a funguje to. Ranní popohánění máme taky, oni po ránu snad nevnímají :lol: Ale pak už v pohodě. Když odběhnou od stolu, seberu jídlo a mají utrum. V tom jsem nekompromisní. Když jde do tuhého, nechtějí uposlechnout a zkouší si dělat co chtějí, zvýším hlas a to je obvykle postaví do latě, protože vědí, že další krok by vedl k dostání na zadek. Když si neuklidí, odmítají, jsem nucena to uklidit za ně a oni jsou pak bez hraček. Nesmějí si je vzít. Takže radši uklízí. Průser je, když se ocitnou oba o samotě v pokoji za zavřenými dveřmi, to udělají šanghaj :lol: Ale pak to uklidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25170
@Františka85 píše:
To neznám. Mám dva kluky a někdy pocit, že si můžu hubu vyřvat a neděje se nic.

Já tři holky a pocity úplně stejné… kolikrát se leknu sama sebe :roll: Zkouším i různé alternativní metody, ale to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148641
@Františka85 píše:
To neznám. Mám dva kluky a někdy pocit, že si můžu hubu vyřvat a neděje se nic.

A já třeba znám :nevim:
První holka, hodná poslušná, do nějakých 12-13 let dítě k pomilování, pak přišla puberta a otočka o 180 st, to si to vybrala na celý život doufám. Teď už je vyřáděná, poučená z blbin, nabila si tu tlamu dost tedy, a zase je ta skvělá hodná dcera.
Syn od mala hodný, poslušný, zlatý kluk, táhne mu na 16 a pořád je stejný(kupodivu),třeba to ještě přijde :lol:
Teď vnučka, opět hodná, zlatá, bude jí pět a nějaké vztekací scény v obchodech a podobně neznám, to ani u těch předchozích…poslechne.Jako jo, když je přetažená, tak třeba fnuká, kňourá…ale to si myslím je zcela normální. Je to dítě, není to stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148641
3.1.18 18:22
@eva valoi píše:
Mě asi neuklidní nic. Nevím, jestli už mám nervy v kýblu, ale je to fakt bomba. Mám někdy pocit, že vyletím z kůže a umocní to ještě jejich záchvaty smíchu. Tady buď někdo piští, nebo se hihňá, nebo řehtá jako kůň, nebo brečí. Hlavně ne chvilku klidu. No teď jsou ve vaně, tak to docela jde. Ale nemůžou tam být pořád.

Máš toho prostě hodně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.1.18 18:25

Hele mam pocit posledni mesic, ze vychovavam budouciho kriminalnika. Vsechno selhava, mam 1 dite a tecou mi ted nervy 16× denne. Hulakat nema smysl, musela bych hulakat celej den a pak na to nereaguji. Uz chapu co je se pred lidma stydet, kdyz po 63 neposlechne a nasleduje mega scena. Hrozny :? Snad je to obdobi, ktere prejde a po nem prijde neco jinak vyzivnyho.

Edit. Ja tedy spoleham na to, ze jsme ve vychove jednotni, mame se radi, doma vladne harmonie. Lasku si davame vsichni najevo takrka denne. To musi zanechat do budoucna pozitivni nasledky ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
3.1.18 18:28

@eva valoi mam to doma podobne a ridim se pravidlem 3Z - zakazat, zabranit, zamestnat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
3.1.18 18:38

Já mám jedno dítě, syna 19 měsíců a už u něj se mi stává, že mu určité zákazy jsou lhostejné :lol: nedělá mi to hned po sobě tedy, ale denně jednou to zkusí, např. mi leze na gauč a rozsvicuje a zhásíná světlo. Ono je dobré dětem všechno nezakazovat a zbytečně se kvůli všemu nerozčilovat, ušetříte si nervy. S lampou bych asi taky nervila, ale myslím si, že si tím vším chce jen získat Vaší pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.1.18 18:46

S radostí ti můžu říct, že máš úplně normální a zdravé děti… :D :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.1.18 18:48
@eva valoi píše:
Mě asi neuklidní nic. Nevím, jestli už mám nervy v kýblu, ale je to fakt bomba. Mám někdy pocit, že vyletím z kůže a umocní to ještě jejich záchvaty smíchu. Tady buď někdo piští, nebo se hihňá, nebo řehtá jako kůň, nebo brečí. Hlavně ne chvilku klidu. No teď jsou ve vaně, tak to docela jde. Ale nemůžou tam být pořád.

neboj, vyrostou z toho. To mě drží nad vodou. První syn by do pěti let na zabití, do slova a do písmene. Ted mu táhne na 17 a dobrý, už se to dá - už se nám nehoupe na lustru a neleze po skříních. Odečtu - li občasnou pubertální aroganci, je v pohodě, sportuje, nekouří, nechastá :think:. Když je nutno, řeším sama, ideálně s mužem, ptž u pubertálního kluka má větší autoritu on. Taky na ně patí něco za něco - zlobíte, neposloucháte? Ok, nebude to a ono :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí