Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
já v manželství spokojená jsem, sice jsou dny, kdy se pusou rozvádíme, ale to je asi všude
![]()
S tipama na výchovu asi moc neporadím, jelikož mám zatím jedno dítko a to 13-ti měsíční, ale zatím co jsme řešili, tak jsme se s manželem dohodli…
Takže jsem vlasntě neporadila vůbec
![]()
A důvody k rozvodu?
Kristýna
A proč myslíš, že je proti tobě štve? A kolik je dětem? Nevím, nevím. Jak je ta otázka položená, spíš ti budou lidi psát, že jsou šťastní. A asi bys radši rozebrala svou situaci?
Ja jsem spokojena, ale dite je zatim v brise, vychovne potize jiste nastanou - mame z domova uplne jine navyky -manzel si placne namazanej chleba rovnou na ubrus bez talire, nebo kdyz z masa vypreparuje kost - na ubrus, nedava doolu prkynko, prdi hlasite atd atd ..... nevim, jestli mam u deti slevit, nebo jim nejak vysvetlovat, ze tatinek muze … jak tohle resite vy?
ale to nejsou tak zavazne veci, l aby z toho byl clovek nestastny.....
Pudli, já jsem na tom velmi podobně a taky z toho mám strach. Jinak bych se za svýho chlapa rozkrájela,ale co se týče úklidu, stolování apod. je to děs a běs a říkám si, že když to prcek uvidí u mého muže tak jak mu vysvětlím, že se tohle nemám a že možná budu obskakovat dva a zblázním se z toho. Ale s tím mým je rozumná řeč a doufám, že se nám pak podaří domluvit aspoň na základních pravidlech, aby ty nejhorší věci prcek nedělal po něm. prostě doufám, že se to trochu změní až to bude zapotřebí.
Možná Vás uklidnim ale děti jsou chytřejší než chlapi.Našeho malého nikdy nenapadne dělat ty prasárny a dokonce si po sobě ani ne ve 2 letech odnese talíř-dá ho do myčky a uklidí koření atd..
Kami, tak to jsi mě potěšila a přesně jsi to trefila, dnešní stav: hromada nádobí na lince, neb můj muž to celý týden skládal tam místo do myčky a v obýváku 3 solničky, zřejmě ke každé večeři jedna a já to sabotuji. Celý týden jsem prozvracela a jsem ráda, že si zvládnu vyčistit zuby natož běhat za ním a uklízet po něm ![]()
Tino neboj spíše ti větší mimi bude pomáhat.Náš malej je strašná uklízečka,kdyby jsme tady měli skryté kamery tak mě snad zavřou proto že by jsi mysleli že jsem si z malého udělala otroka ![]()
Umí uklidit vše a strašně ho to baví.Dokáže všechno oblečení co tu kde najde naházet do pračky,nádobí do myčky a vlhčenejma utěrkama setře stul a také upraví polštáře a uklidí si hračky,prostě poklad.V srpnu mu buudou 2 roky a umí toho víc než ten muj 40chlap ![]()
Kami ty mas ale nejaky zazracny dite - u decek svych kamaradek jsem teda podobne sklony nezaznamenala. Nechci si ani predstavit tu pubertu.
Kamčo, to je krásný jak to píšeš. Fakt máš doma šikulku, pravda asi je že když se prcek v rámci jeho možností od začátku vede k samostatnosti, že to určitě jde. Některé moje kámošky to přehání s opečováváním a když 7 leté dítě neumí odnést skleničku do kuchyně tak to určitě není problém v jeho schopnostech ale v tom že ho rodiče nikdy nepostrčili k tomu, aby to udělalo. A přiznám se, že mi to přijde i super, když třeba holčička mamině pomáhá s nějakýma drobnostma v kuchyni apod. Když jsem byla malá a mamka vařila, vždycky jsem dostala nějaký menší úkol a byla jsem s ní v kuchyni několik hodin a strašně mě to bavilo.
Myslím že zázračné není ale užasný je to jo ![]()
Možná je to tet jenom takové období proto že on udělá cokoliv aby jsi ho pochválila,je to takovej muj mazánek
.Za to třeba nočník mu neříká nic
,ale zná dvě barvy a umí ukázat kolik mu je tak hold v 5 letech začne chodit na nočník a ve dvouch třeba bude už číst
![]()
Myslím že k takovim věcem jako je uklízení stačí trochu motivace ale na chlapa žádnou neznám,ten z to že mu zatleskám že je šikovnej asi nic neudělá narozdíl od malého ![]()
Jee, to bych mohla zkusit na manzela, kdyz nahodou neco uklidi, tak mu zatleskam, budu kricet huraaa a dam mu ze skrine nejaky bombonek
a myslim, ze uz nikdy nic radeji uklizet nebude
A i když mě Z kolikrát s tim tak rozčiluje tak si nedělám iluze že bych někde našla někoho pořádnějšího.Sama nejsem žádnej pedant na uklid a jednou jsem měla naopak chlapskou uklízečku a to mě rozčilovalo ještě víc
.Když přišel domu a někde jen leželo něco co nemělo hned řval a když se mu zdálo že je uklizeno málo tak vzal bílej kapesníček a jezdil po skříních jestli najde prach
a tak jsem zase na druhou stranu za toho mého ráda ![]()
Pudloslava píše:
Jee, to bych mohla zkusit na manzela, kdyz nahodou neco uklidi, tak mu zatleskam, budu kricet huraaa a dam mu ze skrine nejaky bomboneka myslim, ze uz nikdy nic radeji uklizet nebude
Ahoj, zajímalo by mne holky, jestli jste šťastné v manželství ? Nebo by jste rády něco změnily ? a případně co ?
Jaké podle vás jsou důvody k rozvodu ?
U nás doma, máme problémy s manželem ohledně výchovy dětí, přijde mi, že je proti mě štve a nevím jak tomu zabránit ? Co by jste dělaly vy ?
Kateřina