Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Opravdu nechápu co je otřesné na jméně lucie?
Já se tak sama nejmenovat tak ho holčičce dám. Lucinka je moc hezké a neni to tak časté jako dřív.
Všechna tři jména jsou krásná. Každému se líbí něco jiného, takže těžko radit. Hlavně aby se líbilo Vám.
Já vybírám jiná, ale z těchto tří se mi líbí Lucie a Julie. Sofie moc ne, to už radši Žofie, znamená to to samé a pro mě to zní líp. ![]()
Sofie je krásný jméno, ale teď ho má každej druhej. Já taky chtěla teď druhý mimčo Sofii, ale teď je to hrozne populární, asi jako před 4 rokama byla každá druhá Natálka. Julie není špatná. Lucie taky není ošklivé jméno.
@luciekal píše:
Já se tak sama nejmenovat tak ho holčičce dám. Lucinka je moc hezké a neni to tak časté jako dřív.
Přesně. Taky bych ho dala. ![]()
Já ho tedy ani v naší generaci nepovažuji za hodně dávané, ze 4 tříd v ročníku jsem na ZŠ i SŠ byla jediná Lucie. Až v dospělosti znám hodně Lucií (ale víc Peter, Martin, Jan atd.), ale v dětství jsem měla pocit výlučného jména.
Julie se mi taky líbí, Sofinek je hodně, ale taky je to hezké. Mně se líbí všechna 3 jména, ale osobně bych se řídila tou častostí. My jsme dali dětem spíše neobvyklá jména.
Tady jsou teda kriticky
. Já jsem Lucie, dcera Sofie. Jednou bych chtěla mít dceru Julii. Jména jsou všechny 3 moc pěkná. Kdybych já nebyla Lucie, hned bych dceri toto jméno dala. A jestli je moc Sofii, je mi u zadele. Pro mě je Sofinka jen jedna
.
Za mě LUCIE. Jsem taky nositelkou tohoto jména a taky mi pěkně zní a má spoustu variant. Ovšem když mi někdo řekne Lucino, tak to ve mě pění krev…
@luciekal píše:
Co je otřesné na jménu Lucie?
Většina jeho variant a pro mě také fakt, že sama jsem Lucie… nikdy se mi to jméno nelíbilo. Nemám ráda oslovení Lucko, Lucino… takže pro všechny jsem Lucí nebo Lucinka.
Tak doufám že ted nenaštvu nějaké Lucie ale já to jméno prostě nějak nemusím. Nic v tom není ale nějak mi to nic neříká.
Nejlepší je Sofinka a Julinka taky není k zahození ![]()