Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@KackaDoup Asi by to měla spíš být Johana
Johanka se hodí buď na malé dítě, nebo vetchou bílou stařenku. Jako dospělá osoba bych se tak jmenovat opravdu nechtěla ![]()
To je jmeno? Zni to divne. To bych teda svemu synovi neudelala ![]()
@KackaDoup @katkak9 Nejmenuje se JOHANA ta holčička, ale JOHANKA. Takže u doktora, na úřadech, všude se ptají: „Jméno dcery?“ „Johanka.“ „Jasně, Johana…“ „Ne, ona není Johana, ona je Johanka.“ Nemluvě o tom, že pokud bude mít devadesát a více kilo, tak to s tím jménem bude mít ještě zábavnější.
Jinak Johanka jako oslovení se mi taky líbí, ale tohle mi přijde jako vopruz pro všechny zúčastněné strany.
Koukam doknappovy..je tam treba Jura, Juraj ale i osamostnela dom. podoba je Juráš coz je slovenskaobdoba jmena Jiri..a me se to libi..mam rada zvlastni jmena..segry malej je Nataniel..jde jen o zvyk a pak to cloveku ani neprijde…jated resim dilemaze manzel chce Vivien a ja Vivianu..na 90% chci Vivianu a zastancu mam tak pet..ostatni jsoupro Vivien..
Ale onojde i o to ze napr Miroslave taky nikdo nerika Miroslavo tak Viviana ma vic moznosti a muze se ji rikat i Vivien..zrovna tak Juras..budou mu rikat Juro az bude dospelej, Jurasku atd atd a zaroven muzou i Jiricku…
V knizce od knappovy to je tak na urade nebudou problemy
@KackaDoup píše:
nechapu jediny problem se jmenem Johanka, nechapu v jakem smyslu si uzila![]()
je to krasne jmeno
No asi že „normální“ je Johana a ne zrovna zdrobnělina Johanka
![]()
To máš jako novinářku Petrušku Šustrovou. Taky chudák - padesátiletá bába a jmenuje se Petruška
![]()
Nebo Vědunka Lunardi ![]()
Juráš mi fakt okamžitě evokuje koně. A proč celá rodina musí bejt Jiří?
@lazako píše:
Tak vám holky děkuju, že jste mě vrátily zpátky na zemAni jediná pozitivní reakce je jasným důkazem, že je to fakt kravina korunovaná. Takže se jdu znovu probírat kalendářem a budiž mi útěchou, že mám prý na pojmenování dítěte až měsíc po porodu
To si nemyslim..kazdy jmena citi jinak a kdyz ti na zvlastni jmeno reaguje zastance typickych ceskych jmen tak se to neda brat objektivne..zzrovna tak kdyz reaguje nekdo kdo ma vybrany jmena takovy jak se jmenujoe kazdy druhy dite co se narodi:)
@katkak9 píše:
Jurášek je kůň od Popelkyto bych nedala
přesně - první co mě napadne je kůň…
a pak hlavně ten problém s vysvětlováním - už od školky (a opravdu se tak jmenuješ…nechci vědět, jak ti říká maminka, ale jak se opravdu jmenuješ), ve škole, v zaměstnání - prostě kdekoliv úředně…
Juráš mu můžete říkat doma, přenést to mezi kamarády, on si tak bude říkat, na diskotékách bude zajímavější jako Juráš než jen jako Jirka
…ale jako oficiální jméno bych to nedávala…
z mého pohledu bych ho dopředu,,nezavazovala,, originalitou - jsou děti, které jsou nadšené, když se vymykají kolektivu a jsou děti, které chtějí býti stádní - nechala bych dětem vlastní volbu (i z naprosto stádního jména se dá udělat nedostižný originál, když chtějí
)
A k Jurášovi - jo je to trhlý, ale existujou ještě ujetější jména. Třeba já znám Platóna, Rafaela, Ignáce, Květoslava, Natana a Jasoně a to všichni prosím Češi s českým příjmením
Jestli se vám to líbí, tak to dejte. ![]()
@Gina108 Někde jsem četla, jak ta Petruška vznikla. Že prý rodiče chtěli normální Petru, ale tehdy - krátce po válce - matrikářka řekla, že to je buržoazní jméno, a že když, tak leda Petruška (aby to znělo rusky, že). A teď to chudák paní má, kvůli bábě z matriky…
@AliceP Můžu se připojit k fanynkám Viviany?
Nevím, jestli to je ofiko forma, ale na poslech mi to zní líp než Vivien ![]()
@Gina108 píše:
A k Jurášovi - jo je to trhlý, ale existujou ještě ujetější jména. Třeba já znám Platóna, Rafaela, Ignáce, Květoslava, Natana a Jasoně a to všichni prosím Češi s českým příjmenímJestli se vám to líbí, tak to dejte.
chudáci děti
@Gina108 píše:
A k Jurášovi - jo je to trhlý, ale existujou ještě ujetější jména. Třeba já znám Platóna, Rafaela, Ignáce, Květoslava, Natana a Jasoně a to všichni prosím Češi s českým příjmenímJestli se vám to líbí, tak to dejte.
oni ani neví, jestli se jim to líbí…jen potřebujou Jirku, co zní jinak
(doufám, že to zakladatelku nenaštvalo, ale tenhle dojem z toho mám - takže rada je: zvolte úplně jiné jméno! )