Jméno Juráš pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
18.2.14 08:05

@Almira-Alm Jojo, z toho ten jeden je naše rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
18.2.14 08:08
@sandrik píše:
A ještě dodám - manžel pořád prosazoval, aby se případný kluk jmenoval stejně jako on a jako jeho otec… nemohli jsme přesto nějak přejít dál, takže jsem šťastná, že máme dvě holky, jinak by jim jméno musel asi určit soud :mrgreen: Nemám ráda tyhle tradice, jméno svým způsobem utváří osobnost a nechci, aby moje dítě mělo pocit, že a) musí se někomu podobat, jít v jeho stopách, a za b) že není jedinečný (myšleno jménem - „jo, to jste asi chtěl mluvit s dědou/tatínkem, já jsem XY nej/mladší“), protože jsme neměli dost fantazie vybrat jiné :nevim: :mrgreen: tak to na mě prostě působí (znám pár takových, co jsou v řadě 3. nebo 4. a nesou to blbě), ale jsou lidi, který jsou na to pyšný, takže je to samozřejmě individuální a je to každýho věc, jak se rozhodně ;)
Však teprve s těhotenstvím mi ale taky došlo, jak je to těžký vybrat jméno, který se vám líbí a nemá ho zrovna někdo z velmi početné rodiny :mrgreen:takže pokud se ti nelíbí Jiří, volila bych Juraj, nebo Jonáš, případně do RL Jiří a říkat mu Jurášku, ono se to ujme. Kdo je Magdalena, tak se jim tak taky nemusí říkat a jsou to Magdy, Majdy, Madlenky, podle toho, co se používá v rodině ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15096
18.2.14 08:18

Prosím ne. Nečetla jsem co psali ostatní, ale se mnou dělal asi osmnáctiletý kluk Johny. Ženské zvědavé se ptaly proč se tak jmenuje jestli po někom a on odpověděl. Můj táta se jmenuje Honza a moje máma je kráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
18.2.14 08:21

@boball no právě to je potřeba taky brát v potaz co to dítě v budoucnu bude se jménem zažívat, pořádně promyslet, pak to může takhle dopadnout

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
18.2.14 08:24

@lazako :mrgreen: Pobavilo mě to s tím Jirkou. Juráše bych nevolila, jen jsem to přečetla - první co mě napadlo byl bělouš z Popelky.

• Citovat
  • Upravit
15096
18.2.14 08:24
@myšák1187 píše:
@boball no právě to je potřeba taky brát v potaz co to dítě v budoucnu bude se jménem zažívat, pořádně promyslet, pak to může takhle dopadnout

No, měl s tím asi potíže dost, když tak reagoval. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
18.2.14 08:26

@Andy27 Sofie je nádherné jméno :palec:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988

@boball :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to mě fakt rozsekalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5724
@boball píše:
Prosím ne. Nečetla jsem co psali ostatní, ale se mnou dělal asi osmnáctiletý kluk Johny. Ženské zvědavé se ptaly proč se tak jmenuje jestli po někom a on odpověděl. Můj táta se jmenuje Honza a moje máma je kráva.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
18.2.14 08:28

Na Moravě žije strýc Jiří, a všichni mu říkají Jura. Juráš bych nedala, dala bych Jiří, a oslovení Jura, Juráš se postupně ujme samo, když budeš chtít. uvidíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
18.2.14 08:32

Jen aby pak neřechtal :roll:

• Citovat
  • Upravit
4542
18.2.14 08:35

Čau, já mám doma Juráša :-), ale oficiálně je to Jiří. To jméno jsem úplně stejně jako ty moc nechtěla, jednak že se to bude plést s jeho tátou, jednak ve tvaru Jiří se mi to moc nelíbí, ale Juru, Juráša, beru. Nakonec jsem z různých důvodů jméno dala a říkáme mu zásadně jen Jurášu, Jurášku, Juri, Jurčo :-), a naprostá většina našich známých a okolí mu tak říká taky, protože tohle prostě lidi většinou respektují. Mám zkušenost, že většinou pokud řekneš, jak se mu říká, ostatní se přizpůsobí, navíc větší děcko si samo řekne, co se mu líbí…

Jsme z Valašska, u nás je ten tvar jména normální, naprosto běžně se tak Jiříkům říká, přesto jsem jméno dala v klasickém tvaru, přijde mi, že to „Juráš“ u dospělého už není ideální :-), to už se většinou říká Jura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.2.14 08:35

Když nechceš Jiřího, tak bych volila jiné jméno (třeba i toho Jonáše) nebo pak Juru. Osobně jednoho znám a nikdy se svým jménem problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
18.2.14 08:47

Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
18.2.14 08:52

Už jsem to psala v jiných diskuzích ale já chtěla Isabell, nakonec to neprošlo :mrgreen: neprošla ani Christine Ann, ani Kristýna Anna, takže nakonec jen Kristýna :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence