Jméno Juráš pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1836
18.2.14 09:58
@RyBANA píše:
Ale furt, chudáci jsou děti co nemají co jíst, co nemají rodiče, co jsou nemocné…apod…ne protože se jmenují, tak jak se jmenují probůh :roll:

no PŘESNĚ!!! taky mě zaráží to litování kvůli jménu… kor, když jde o něco tak subjektivního :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
18.2.14 10:06

@Nik77 holky ale vždyť je jen kvůli tomu, že lidi přemýšlejí jako stádo.. vím, že to zní asi hrozně, ale většina lidí taková je, stádo ovcí a když se lišíte, dostanete nálepku - chudák, zrůda apod.. lidi mají obecně strach ze všeho co se liší, i když je to jen pitomý jméno :nevim:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:13
@Slečna Ferka píše:
@Gina108 Někde jsem četla, jak ta Petruška vznikla. Že prý rodiče chtěli normální Petru, ale tehdy - krátce po válce - matrikářka řekla, že to je buržoazní jméno, a že když, tak leda Petruška (aby to znělo rusky, že). A teď to chudák paní má, kvůli bábě z matriky…

existuje spousty variant jmena Petra, jedním z nich je Petruše ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:14
@Bella1988 píše:
@Nik77 holky ale vždyť je jen kvůli tomu, že lidi přemýšlejí jako stádo.. vím, že to zní asi hrozně, ale většina lidí taková je, stádo ovcí a když se lišíte, dostanete nálepku - chudák, zrůda apod.. lidi mají obecně strach ze všeho co se liší, i když je to jen pitomý jméno :nevim:

Kdyby se nam nenarodil kluk, holka by byla Kazi, takze my zadne stado nejsme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:14
@Bella1988 píše:
Už jsem to psala v jiných diskuzích ale já chtěla Isabell, nakonec to neprošlo :mrgreen: neprošla ani Christine Ann, ani Kristýna Anna, takže nakonec jen Kristýna :mrgreen:

Kristýna Anna je nadherne ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:16
@KlaraBoch píše:
Mame Jirku v rodine a taky mu nekdo (cast moravske rodiny) vetsinou rika Jurasku, takhle na kluka je to hezke, ale mit jako oficialni jmeno Juras, mi prijde jako blbost - ikdyz jak to pisu takhle bez diakritiky, tak Juras sam o sobe vypada hezky, jako nejake recke jmeno. Ale to se zase nehodi k ceskemu prijmeni :)

moje prababicka byla slovenka rikala memu bratru Jirimu Izidorku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
18.2.14 10:16

@KackaDoup Mně se to taky líbí, manžel má jen nějak problém se dvěma jmény nevím proč

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:17
@beckie píše:
Téda a já mám Johanku vybranou (ještě tedy váháme nad Josefínou), právě její „zdrobnělinu“. Teď jste mě nahlodali.
A k Jurášovi…to si vybavím bohužel toho čtyřnohého. Ale líbí se mi Jonáš, kdybych čekala syna, asi bych ho tak pojmenovala. :)

Nenechej se nahlodat, Johanka je nadherne jmeno!!

• Citovat
  • Upravit
20296
18.2.14 10:17
@KackaDoup píše:
existuje spousty variant jmena Petra, jedním z nich je Petruše ;)

Nebo Petronela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.2.14 10:19
@Maartina7 píše:
při výběru jména jsem hodně řešila, jak mu budu říkat jako miminku… jako školákovi…jak se bude představovat jako puberťák, v mírné dospělosti…
jako dospělák, stárnoucí dospělák, jako dědeček…
pozn: Jonáš bych byla v jakékoliv věku…Johanka bych nechtěla být ani jako puberťák ani jako dospělák..

ale to jmeno je Johana, ne Johanka, a nevim pro c by stejne jako me katusko, nemohl rict nekdo v puberte Johanko :think: sakra ja tomu furt nejak nerozumim :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:20
@gabi.design píše:
Diskuzi jsem nečetla, nicméně máme Juráše v rodině. Jmenuje se tak skoro 4-letý syn manželové sestřenky, takže ano, jde to. Jestli budeš muset vysvětlovat ostatním, že to není Jiří, to nevím, v rodině mu nikdo jinak než Juráš nebo Jurka neřekne. Jak ale s cizími, to netuším.

nahodou to jmeno zni desne muzne!

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:20
@RyBANA píše:
Nebo Petronela 8)

ano ano, uvazovali jsme taky protoze manzel je Petr ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:21
@Bella1988 píše:
@KackaDoup Mně se to taky líbí, manžel má jen nějak problém se dvěma jmény nevím proč

tak treba v Americe by to neresil tam to ma kazde detatko ;) moje kamaradka ma zrovna ANuu Kristynu ;)

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
18.2.14 10:28

@KackaDoup No já bych musela dát obráceně Kristýna Anna, protože chci aby se ji říkalo Kristýno. Ale ta kombinace se mi líbí. Manžel chtěl kombinaci Marie Anna ( Mariana ), ale už je rozhodnuto dlouho o Kristý. :)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
18.2.14 10:33

@Bella1988 :mrgreen: ;) taky mam Kristýnku :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení