Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@RyBANA píše:
Ale furt, chudáci jsou děti co nemají co jíst, co nemají rodiče, co jsou nemocné…apod…ne protože se jmenují, tak jak se jmenují probůh
no PŘESNĚ!!! taky mě zaráží to litování kvůli jménu… kor, když jde o něco tak subjektivního ![]()
@Nik77 holky ale vždyť je jen kvůli tomu, že lidi přemýšlejí jako stádo.. vím, že to zní asi hrozně, ale většina lidí taková je, stádo ovcí a když se lišíte, dostanete nálepku - chudák, zrůda apod.. lidi mají obecně strach ze všeho co se liší, i když je to jen pitomý jméno ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Gina108 Někde jsem četla, jak ta Petruška vznikla. Že prý rodiče chtěli normální Petru, ale tehdy - krátce po válce - matrikářka řekla, že to je buržoazní jméno, a že když, tak leda Petruška (aby to znělo rusky, že). A teď to chudák paní má, kvůli bábě z matriky…
existuje spousty variant jmena Petra, jedním z nich je Petruše ![]()
@Bella1988 píše:
@Nik77 holky ale vždyť je jen kvůli tomu, že lidi přemýšlejí jako stádo.. vím, že to zní asi hrozně, ale většina lidí taková je, stádo ovcí a když se lišíte, dostanete nálepku - chudák, zrůda apod.. lidi mají obecně strach ze všeho co se liší, i když je to jen pitomý jméno
Kdyby se nam nenarodil kluk, holka by byla Kazi, takze my zadne stado nejsme
![]()
@Bella1988 píše:
Už jsem to psala v jiných diskuzích ale já chtěla Isabell, nakonec to neprošloneprošla ani Christine Ann, ani Kristýna Anna, takže nakonec jen Kristýna
Kristýna Anna je nadherne ![]()
@KlaraBoch píše:
Mame Jirku v rodine a taky mu nekdo (cast moravske rodiny) vetsinou rika Jurasku, takhle na kluka je to hezke, ale mit jako oficialni jmeno Juras, mi prijde jako blbost - ikdyz jak to pisu takhle bez diakritiky, tak Juras sam o sobe vypada hezky, jako nejake recke jmeno. Ale to se zase nehodi k ceskemu prijmeni
moje prababicka byla slovenka rikala memu bratru Jirimu Izidorku ![]()
@KackaDoup Mně se to taky líbí, manžel má jen nějak problém se dvěma jmény nevím proč
@beckie píše:
Téda a já mám Johanku vybranou (ještě tedy váháme nad Josefínou), právě její „zdrobnělinu“. Teď jste mě nahlodali.
A k Jurášovi…to si vybavím bohužel toho čtyřnohého. Ale líbí se mi Jonáš, kdybych čekala syna, asi bych ho tak pojmenovala.
Nenechej se nahlodat, Johanka je nadherne jmeno!!
@KackaDoup píše:
existuje spousty variant jmena Petra, jedním z nich je Petruše
Nebo Petronela ![]()
@Maartina7 píše:
při výběru jména jsem hodně řešila, jak mu budu říkat jako miminku… jako školákovi…jak se bude představovat jako puberťák, v mírné dospělosti…
jako dospělák, stárnoucí dospělák, jako dědeček…
pozn: Jonáš bych byla v jakékoliv věku…Johanka bych nechtěla být ani jako puberťák ani jako dospělák..
ale to jmeno je Johana, ne Johanka, a nevim pro c by stejne jako me katusko, nemohl rict nekdo v puberte Johanko
sakra ja tomu furt nejak nerozumim ![]()
@gabi.design píše:
Diskuzi jsem nečetla, nicméně máme Juráše v rodině. Jmenuje se tak skoro 4-letý syn manželové sestřenky, takže ano, jde to. Jestli budeš muset vysvětlovat ostatním, že to není Jiří, to nevím, v rodině mu nikdo jinak než Juráš nebo Jurka neřekne. Jak ale s cizími, to netuším.
nahodou to jmeno zni desne muzne!
@RyBANA píše:
Nebo Petronela
ano ano, uvazovali jsme taky protoze manzel je Petr ![]()
@Bella1988 píše:
@KackaDoup Mně se to taky líbí, manžel má jen nějak problém se dvěma jmény nevím proč
tak treba v Americe by to neresil tam to ma kazde detatko
moje kamaradka ma zrovna ANuu Kristynu ![]()
@KackaDoup No já bych musela dát obráceně Kristýna Anna, protože chci aby se ji říkalo Kristýno. Ale ta kombinace se mi líbí. Manžel chtěl kombinaci Marie Anna ( Mariana ), ale už je rozhodnuto dlouho o Kristý. ![]()