Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nik77 píše:
no PŘESNĚ!!! taky mě zaráží to litování kvůli jménu… kor, když jde o něco tak subjektivního
S tím souhlasím… nebo třeba ty řeči, jak si děti zažívají už ve školce
Znám pár lidí s vyjímečnými jmény a vesměs jsou na ně hrdí. Záleží spíše na osobnosti dítěte, podle toho se pak k němu ostatní děti chovají, dle mého. Mám chlapečka Nikolu a také se mě pořád někdo ptá, jestli je to teda holčička, nebo zda-li je Nikolas, ale nevadí mi to a neřeším. Ať se zaptají, vždyť o nic nejde.
@KackaDoup píše:
Nenechej se nahlodat, Johanka je nadherne jmeno!!
Já vím… a paradoxně se mi „nelíbí“ (nelíbí je špatné slovo, spíš mi to nezní v uchu) Johana. Raději bych, aby mi i jako babičce řikali Johanko, než Johano. Ale Josefína se mi také moc líbí, tak jsme prostě na vážkách. Muž se přiklání spíše k Johance. A já bych asi víc chtěla Pepču. ![]()
@KackaDoup píše:… no nevím nevím…
Kdyby se nam nenarodil kluk, holka by byla Kazi, takze my zadne stado nejsme![]()
![]()
@Bella1988 jasně, souhlasím, povětšinou se jakékoliv odlišnosti přijímají s nelibostí, ale brát jako stigma i jméno? ![]()
@beckie píše:
Já vím… a paradoxně se mi „nelíbí“ (nelíbí je špatné slovo, spíš mi to nezní v uchu) Johana. Raději bych, aby mi i jako babičce řikali Johanko, než Johano. Ale Josefína se mi také moc líbí, tak jsme prostě na vážkách. Muž se přiklání spíše k Johance. A já bych asi víc chtěla Pepču.
jakoze ji date rovnou Johanka? vsak proc ne…me s elibi oboje,,,je to vznesene jmeno…ve skandinavii velmi oblibene
@beckie
s tím jménem to máme podobně. Taky si občas lidi asociují holčičku a tím, že on i tak působí, tak na něj většinou i jako na holku mluví. Ale je to dvouleťák, on z toho vyroste. Snad. ![]()
S tím výjimečným jménem souhlasím. Když jsem byla malá (a ještě i v pubertě), tak v mém okolí žádná jiná nebyla. A bylo to fajn
Teď je to xlet jedno z nejoblíbenějších jmen.
ps: musím říct, že pro kluka se mi ale líbí víc ![]()
@KackaDoup a ono to zní ale roztomile!
myslím ty zdrobněliny pro Kazi
K tomu zdrobňování - já mám kamarádku, která se jmenuje Jindřiška. Jak ona to jméno nesnáší.
Už od školky vždycky vyžadovala, aby jí říkali všichni Jíňo (jen rodiče si trvali na Jindřišce). Podle mě, si to člověk stejně upraví podle sebe. Nakonec se stejně nechala přejmenovat (na Jindru). Přiznám se, že pokud bych měla podobné jméno, tak se nechám přejmenovat také, ale to je věcí osobního vkusu.
@katkak9 Taky se mně hned vybavil ten kůň Popelky, takže já bych to dítěti nedala…
@Nik77 jo jo, muj muz me to taky rika, kdyz se nekdy branim
ale minule byla napsana ![]()
To je jak ten koníček Jurášek z popelky.
Za mě - ne. To je ale věc názoru.
Já doufám, že se mi z dítěte podaří vychovat taková osobnost, že to poslední, co bude v životě řešit, bude to, že má „blbé“ jméno. Já opravdu nikoho takového ve svém okolí neznám. Naopak, všichni Ti se „zvláštními“ jmény si z toho udělali přednost. Myslím tím člověka, co by měl komplexy ze svého jména.
@KackaDoup Ano, pokud se shodneme rádi bychom dali rovnou Johanku.
@beckie píše:
Já doufám, že se mi z dítěte podaří vychovat taková osobnost, že to poslední, co bude v životě řešit, bude to, že má „blbé“ jméno. Já opravdu nikoho takového ve svém okolí neznám. Naopak, všichni Ti se „zvláštními“ jmény si z toho udělali přednost. Myslím tím člověka, co by měl komplexy ze svého jména.
@KackaDoup Ano, pokud se shodneme rádi bychom dali rovnou Johanku.
@KackaDoup pro mě je to jedno z nejkrásnějších jmen
Ještě spolu s Viktorii a Natalii.