K čemu je dobré mít státní jazykovou zkoušku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám velkou státní zk z Aj z pradávných dob. Pak mám CPE, takže myslím, že můžu kvalifikovaně posoudit. Pokud vůbec zaměstnavatele nějaký „papír“ zajímá, pak je to mezinárodní zkouška (Cambridgeská u AJ) a ne české státní zkoušky. To je naprostý pravěk a hodí se maximálně do CV pro státní správu, kde často jazykově nepolíbení zaměstnanci stojí v úžasu před jakýmkoliv certifikátem. Jako chlubit se českou státní zkouškou, to už dnes považuju za faux pas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem v korporatu, kde se mluvilo jen anglicky, cesky bych se domluvila asi s 10 lidmi a uz vubec ne s klientem. Certifikat nikoho nezajimal, meli vlastni pisemne testy a jeste me zkousel (cesky) personalista a pozdeji manazer (cizinec) tymu.
Dokazi si predstavit, ze v nekterych spolecnostech to vyzaduji jako kriterium k prijeti. Ale neni to tak vsude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samantafox píše:
Mám velkou státní zk z Aj z pradávných dob. Pak mám CPE, takže myslím, že můžu kvalifikovaně posoudit. Pokud vůbec zaměstnavatele nějaký „papír“ zajímá, pak je to mezinárodní zkouška (Cambridgeská u AJ) a ne české státní zkoušky. To je naprostý pravěk a hodí se maximálně do CV pro státní správu, kde často jazykově nepolíbení zaměstnanci stojí v úžasu před jakýmkoliv certifikátem. Jako chlubit se českou státní zkouškou, to už dnes považuju za faux pas…
Dle mého názoru státnice v době totality měla nižší úroveň než nyní třeba CAE. Lidi neměli možnost kontaktu s jazykem, kdežto u mezinárodních zkoušek tato „ohleduplnost“ není. Dle mého názoru cenu má každá zkouška, ta mezinárodní je jasně lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka27 tak pracuju již několik desítek let, pohovoru mám za sebou víc než dost a nikdy po mě nikdo žádný jazykový certifikát nechtěl. Pohovory v angličtině, takže tam se ukáže zda umíš nebo ne…
- Citovat
- Upravit