K moři do Polska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
blabla123
27.7.17 14:00

Kolik diskuzi jeste potrebujes. Psala jsi neco o cene okolo 1500 a za to do Polska ani nedojedes…

• Citovat
  • Upravit
blabla123
27.7.17 14:00

Kolik diskuzi jeste potrebujes. Psala jsi neco o cene okolo 1500 a za to do Polska ani nedojedes…

• Citovat
  • Upravit
69028
27.7.17 14:01

@poiuz tak my trajektem nejeli ani jednou, prostě jsme to vzali rovnou na Štětín a pak nahoru. Oboje byla cesta absolutně v pohodě, ale pravda, záměrně jsme jeli v málo frekventované dny a denní doby, věřím, že třeba pátek nebo neděle navečer může být masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
27.7.17 14:06
@poiuz píše:
@valetyna Po pravdě, raději bych jela spíše do Svinoústí (a ideálně na stranu u Německa, aby se nemuselo trajektem - ten je zdarma), s mužem se nám líbilo mnohem více. Mezizdroje jsou menší a přišly mi takové… kolotočářské. Je to ale jen můj osobní pocit. Druhý den po našem příjezdu bylo ještě vedro, tak jsme vyrazili na pláž, syn byl spokojený, hrál si v písku, ve vodě se pocachtal, ale mně vadila přeplněnost a hlavně hluční prodejci kávy, kukuřice apod., kteří tam chodili mezi lidmi (a někteří místo vykřikovaní rovnou hlásili megafonem). Další dny, kdy už průběžně pršelo, to bylo ale fajn, konečně se dalo normálně projít po pláži, smočit si nohy, syn si mohl hrát v písku dle libosti… Byli jsme tam jen na 4 dny, z toho jeden jsme strávili ve Svinoústí, prošli se za deště po molu k majáku, kochali se loděmi (dobře, toto každý neocení :mrgreen: ). Na ceny se koukni na booking.com nebo na airbnb.cz, jsou různé kategorie ubytování, s restauracemi je to podobné, člověk tu cenovou relaci tipne už na první pohled.

dekuji za tipy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
27.7.17 14:07
@ugluk píše:
Uvozovky proto, že pro někoho „jet k moři“ rovná se plácnout na pláž, což je v podstatě jedno, na kterou to v tom Polsku bude, jsou si hodně podobné - všude písek, chladnější moře, pozvolný vstup do vody). Nebo chceš i courat po městě a poznávat okolí a pak si holt vybereš, co tě láká (nebo se autem přesuneš). Miedzyzdroje jsou celkem velké turistické lázeňské městečko, asi nejvíc živo a zábava. Pobierowo je malá vesnička v borových lesích s jednou ulicí plnou turistických atrakcí, jinak nic. Dziwnow je něco mezi a nám se tam vůbec nelíbilo, ale jak zde vidno, každému vyhovuje něco jiného.
Takže v prvé řadě si ujasni, co vlastně chceš, a pak se ptej. Ubytování v soukromí záleží, my třeba ve třech platíme kolem 900 za noc, ale vybíráme si pečlivě předem a máme s dítětem dost velké požadavky.

narocna nejsem chci proste poznat more relaxovat a treba se projit. 900 za tri osoby je malo to je pomerne dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
27.7.17 14:08

@ugluk V té dlouhatánské koloně před trajektem jsme čekali ve čtvrtek brzy odpoledne, což nás hodně překvapilo :lol: proto jsme taky z Mezizdrojů jeli zpátky přes Štětín (sobota ráno), ale tam jsme zase dvě hodiny jen popojížděli, tak to bylo skoro jedno.

Kdyby někdo jel ve Svinoústí trajektem - nejezděte tím přímo ve městě, ač jsme si nevšimli, že by to bylo někde značené, tak je pouze pro místní. Nás i pár dalších aut po vyčkání kolony poslali k tomu druhému jižně od města, je to, tuším, asi 6km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
27.7.17 14:12

@poiuz no drsný, když už je člověk skoro na místě, co :) My fakt obě cesty v pohodě, tak snad to příště bude podobné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
27.7.17 14:25

@ugluk To čtvrteční čekání bylo masakr :D každopádně nás víc naštvalo, když jsme zjistili, že dvě hodiny před naším plánovaným příjezdem nám zrušili ubytování. Si vezmi, že přijedeš na danou adresu, snažíš se dovolat a číslo je nedostupné… :pocitac: takže to taky byla po té krásné pohodové cestě Německem hodina, během které jsme s bookingem ve Svinoústí na ulici řešili, co pro nás sehnali náhradního takto na poslední chvíli, potvrdili jsme teda ty Mezizdroje, nechtělo se nám shánět samostatně nic, přeci jen jsme jeli s dítětem… Tak tam muž volal a číslo opět nedostupné, mně už se chtělo napůl brečet a napůl smát, načež syn začal kňourat, že potřebuje kakat :zed: :mrgreen: slečna z bookingu se paní dovolala, muž dostal pokyn se s ní také po telefonu dohodnout, naštěstí už byla na příjmu… Navigace nás navedla na trajekt ve městě, já tam sama viděla naději na wc pro sebe, syna jsme mezitím „pořešili“, načež nás po půlhodině čekání poslali pryč… :lol: ještě jsme si při výjezdu z Německa říkali, jaká to byla fajn cesta… A o pět minut později nás za hranicí s Polskem rázem zastavila policejní kontrola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
27.7.17 15:15

@poiuz teda fajn yačátek dovolený :lol: Mně se tohle s Bookingem naštěstí nikdz nestalo, měli jste zaplacenou nějakou zálohu? Měli dobrý reference? Ale aspoň to byla klika, mám pocit, že v sezónně je přes Booking buď všecko hned vyprodaný, nebo příšerně drahý nebo s mizernýma referencema. Doufám, že zbytek dovolený už v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
27.7.17 16:57

@ugluk Pak už bylo vše ok, zálohu nepožadovali, platili jsme v tom náhradním ubytování jen tu předem sjednanou částku a zbytek jim doplatil booking :palec: odmítnout to a hledat něco sami, tak se bojím, že buď bychom se nedoplatili nebo by to bylo něco příšerného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
27.7.17 20:02

Tak to je aspoň fér od Bookingu, ale samozřejmě prekérka. Jo, bezdětní už jsme s přehledem zvládli ledasco, ale když má člověk za sebou zvíře řvoucí - já už chci k tomu moříííí, kdy už tam budéééém?, nějak to všecko snáší o poznání hůř :) Já většinou zamlouvám přes noclegi.pl nebo jiné podobné stránky, takže tam by byl člověk docela nahranej, zvlášť, když většina ubytovatelů mluví jenom polsky :) No viz výše, bezdětná zazvoním na první zonek nabízející nocleh, s dítětem jdu ráda do ověřenýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
3.6.18 12:28

Chtěla bych oživit, byl jste ještě někdo u moře v Polsku? Jaké máte zkušenosti, přes co zjišťujete a objednáváte ubytování a obecně na co si dát pozor, aby dovča proběhla v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze