K psychiatrovi se zdravotní kartou nebo ne?

Anonymní
10.4.13 12:27

K psychiatrovi se zdravotní kartou nebo ne?

Zdravím :kytka:
Chtěla bych se objednat k psychiatrovi, ale bez doporučení mého obvodního lékaře. Je nutné s sebou přinést i svou zdravotní kartu nebo ne? Vyzvedla bych si ji u obvodního. Jestli jste tu některé, které byly u psychiatra bez doporučení, vyzvedly jste si svoji zdravotní dokumentaci u doktora a braly ji s sebou? Přemýšlím totiž, že kdyby mií chtěl předepsat nějaké léky, měl by mít přece přehled o mém zdravotním stavu a o lécích které užívám nebo jsem užívala…
Děkujíi všem za připomínky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.4.13 12:49

Ahoj, šla jsem bez dokumentace a bez doporučení.. na co se léčím sem hlásila a jaké beru léky jsem hlásila když si mě zapisovala do PC :)

• Citovat
  • Upravit
1025
10.4.13 12:51

Myslím si, že zdravotní kartu ti doktor jen tak nedá ne? :think: Já chtěla přejít k jinému praktickému, tak jsem si chtěla dokumentaci vzít a mudr mi řekl, že ani omylem, že karty jdou z ruky do ruky mezi doktory - že si to posílají sami a ne přes pacienta. Asi abych si tam něco nedopsala :mrgreen: S tím doporučením neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 12:54

Sla jsem sice na doporuceni, ale bez karty, ja bych rekla, ze celou zdravotni historii nepotrebuje…Uprimne me to ani nenapadlo, ale ja krome antiko nikdy zadne leky dlouhodobe nebrala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
172
10.4.13 13:02

Nepotřebuješ doporučení ani dokumentaci, psychiatr se tě na první návštěvě bude dost vyptávat- nemoci v rodině, jaké jsi prodělala ty, operace, užívání léků a antikoncepce, alergie, či kouříš, alkohol, někteří se ptají i na bydlení (soc. sitauace), skušenosti s drogami, momentální zdravotní potíže a pak věci, které by souvisely už s aktuálníma psych. potížema, takže se bude spoléhat na informace od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
10.4.13 13:20

On je to spíše oblastní problém.

V nynější bydlišti (kraji) kartu nepotřebuji, v minulém jsem se bez ní nemohla ani pohnout a platí to tam stále. Dokonce i před 5-ti lety, když jsem musela s dětmi urgentně na ORL v bývalém místě se hodně divili, že jdu bez karty:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 16:01

Šla jsem bez doporučení (papíru), dostala jsem od obvoďáka telefon a objednávala jsem se sama. Sestra se pak ptala, jeslti mám doporučení, ale nevyžadovala ho.

Kartu psychiatr nepotřebuje, poprvé se tě bude hodně ptát, mimo jiné na prodělané i nynější nemoci, operace, na užívané léky, kouření, drogy, alkohol. Je na tobě, abys byla upřímná a řekla vše popravdě. I na těchto informacích pak záleží, jaké léky ti pak psychiatr napíše. Z mého okolí vím o chlapovi, co zapřel popíjení alkoholu (připadalo mu, že pije málo, že to nemůže mít na nic vliv) a skončil málem špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.13 16:50

Děkuju za odpovědi, aspoň mám o starost míň;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty