Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, šla jsem bez dokumentace a bez doporučení.. na co se léčím sem hlásila a jaké beru léky jsem hlásila když si mě zapisovala do PC ![]()
Myslím si, že zdravotní kartu ti doktor jen tak nedá ne?
Já chtěla přejít k jinému praktickému, tak jsem si chtěla dokumentaci vzít a mudr mi řekl, že ani omylem, že karty jdou z ruky do ruky mezi doktory - že si to posílají sami a ne přes pacienta. Asi abych si tam něco nedopsala
S tím doporučením neporadím.
Sla jsem sice na doporuceni, ale bez karty, ja bych rekla, ze celou zdravotni historii nepotrebuje…Uprimne me to ani nenapadlo, ale ja krome antiko nikdy zadne leky dlouhodobe nebrala ![]()
Nepotřebuješ doporučení ani dokumentaci, psychiatr se tě na první návštěvě bude dost vyptávat- nemoci v rodině, jaké jsi prodělala ty, operace, užívání léků a antikoncepce, alergie, či kouříš, alkohol, někteří se ptají i na bydlení (soc. sitauace), skušenosti s drogami, momentální zdravotní potíže a pak věci, které by souvisely už s aktuálníma psych. potížema, takže se bude spoléhat na informace od tebe.
On je to spíše oblastní problém.
V nynější bydlišti (kraji) kartu nepotřebuji, v minulém jsem se bez ní nemohla ani pohnout a platí to tam stále. Dokonce i před 5-ti lety, když jsem musela s dětmi urgentně na ORL v bývalém místě se hodně divili, že jdu bez karty:-)))
Šla jsem bez doporučení (papíru), dostala jsem od obvoďáka telefon a objednávala jsem se sama. Sestra se pak ptala, jeslti mám doporučení, ale nevyžadovala ho.
Kartu psychiatr nepotřebuje, poprvé se tě bude hodně ptát, mimo jiné na prodělané i nynější nemoci, operace, na užívané léky, kouření, drogy, alkohol. Je na tobě, abys byla upřímná a řekla vše popravdě. I na těchto informacích pak záleží, jaké léky ti pak psychiatr napíše. Z mého okolí vím o chlapovi, co zapřel popíjení alkoholu (připadalo mu, že pije málo, že to nemůže mít na nic vliv) a skončil málem špatně.
Zdravím

Chtěla bych se objednat k psychiatrovi, ale bez doporučení mého obvodního lékaře. Je nutné s sebou přinést i svou zdravotní kartu nebo ne? Vyzvedla bych si ji u obvodního. Jestli jste tu některé, které byly u psychiatra bez doporučení, vyzvedly jste si svoji zdravotní dokumentaci u doktora a braly ji s sebou? Přemýšlím totiž, že kdyby mií chtěl předepsat nějaké léky, měl by mít přece přehled o mém zdravotním stavu a o lécích které užívám nebo jsem užívala…
Děkujíi všem za připomínky