K tématu "Dát dítě do adopce nebo ne"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2429
15.2.14 20:49

Mě tohle nepříjde jako obchodování s dětmi :think: prostě chcou dát šanci tomu dítěti aby mělo lepší život když je matkou nechtěné..nebo si ho snad chtěl někdo koupit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.2.14 20:50

Ja tu diskuzi nestihla docist, ale myslim ze to byla jasna provokace, spousta nesrovnalosti a hlavne snaha nadzvednout ze strany zakladatelky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
15.2.14 20:51

@terinka4444 jj, odpovědi stylem „jste všechny blbý matky slepice, vaříte dětem blafy, protože na nic lepšího nemáte“ mi přijdou dost okaté. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.14 20:52
@Fíková píše:
@terinka4444 jj, odpovědi stylem „jste všechny blbý matky slepice, vaříte dětem blafy, protože na nic lepšího nemáte“ mi přijdou dost okaté. :mrgreen:

už jsem si téměř jistá, je to fuk, chytlo mě za srdće děsně, doufám, že to admini prošetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.2.14 20:53
@kknoflicek píše:
Mě by zajímalo, pokud se paní rozhodne dát dítě do adopce, přeci tu je ještě otec, ne? Když on nebude souhlasit s adopcí, má právo na své dítě!

Kdyz ho neuvede jako otce tak tezko. Ale docela by me zajimalo jak by to probihalo pokud by matka neuvedla otce, dala dite k adopci, ten by nesouhlasil a obratil se na soud, co by bylo mezi tim s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
15.2.14 20:54
@syselinka píše:
Mě tohle nepříjde jako obchodování s dětmi :think: prostě chcou dát šanci tomu dítěti aby mělo lepší život když je matkou nechtěné..nebo si ho snad chtěl někdo koupit??
šanci dát můžeš, normálně si podat žádost o adopci na úřadě. Budeš posouzena a zařazena do pořadníku.

Jenže tohle je nezákoné, bez zkoumání těch co adoptují, bez ničeho, bez jakékoliv možnosti návratu. Prostě se to natajnačku přepíše přes RL ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.14 20:54

Adopce a pěstounská péče je rozdíl. Adopce je složitá a anonymní, nevratná.
Pěstounská péče je méně složitější a matka si rodinu může vybrat. Nepřestává být matkou (pro případ, že by se v ni přeci jen někdy probudily mateřské pudy.)
Pro dítě je to ale šance, být v rodině, kde ho budou mít rádi a to dřív než u adopce, která může trvat měsíce i roky.

Příspěvek upraven 15.02.14 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
15.2.14 20:55
@Gabca11 píše:
Kdyz ho neuvede jako otce tak tezko. Ale docela by me zajimalo jak by to probihalo pokud by matka neuvedla otce, dala dite k adopci, ten by nesouhlasil a obratil se na soud, co by bylo mezi tim s ditetem.

To mě taky… tak teoreticky by jí tu adopci měli zakázat předběžným opatřením, ale kdo ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
15.2.14 20:55

:roll: @LUCIPERKA-ddub
adopce je velice rychlá záležitost :kytka: prodlužují to akorát matky které to nechtějí podepsat. Jakmile je podepsáno tak se okamžitě volá nové rodině, trvá to v řádu dní a je hotovo :kytka: (není to tedy hned adopce, ale předadopční péče, ale tomu dítěti je jedno jak se to jmenuje, bydlí už s novou rodinou)

vzhledem k dlouhému seznamu žadatelů a malému množství těchto dětí je to raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2677
15.2.14 20:58

V rychlosti jsem prolétla, ale přijde mi, že se tady některé perou o dítě jak o kus hadru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.14 20:58

@Aletheia tak to nevím, sestřenka byla v čekatelích na dítě dlouhy roky. Proto byla ráda, že mohla využít pěstounské péče a nyní se už víc jak rok stará o holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
15.2.14 20:59

@Gabca11 V momentě kdy to dá pravý otec k soudu a nesouhlasí s adopcí, dítě bude v zařízení až do rozhodnutí soudu který v 90% rozhodne ve prospěch pravého otce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
15.2.14 20:59

@Gabca11 Něco podobného už se stalo, otec žádal o dítě marně.
 http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
15.2.14 21:03
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Aletheia tak to nevím, sestřenka byla v čekatelích na dítě dlouhy roky. Proto byla ráda, že mohla využít pěstounské péče a nyní se už víc jak rok stará o holčičku.

to ale mluvíme o rodičích, já beru jako stěžejní potřeby dítěte - a to jde do adopce neprodleně a velmi rychle.

ano, čekatelů je spousta ale jsou prověření, mají psychologické posudky, jsou dostatečně zajištění.. pro mě lepší volba než někdo koho třeba zas tak moc neznám, hned je v RL a konec. Je obrovské množství matek co si to po porodu rozmyslí - proto je ta lhůta 6 týdnů po porodu že nelze dát do adopce - protože to může být jen šok nebo poporodní psychóza.

Nikdy bych si takhle asi ani já neadoptovala od někoho koho neznám, co když si to rozmyslí ale v RL budete už vy? Už to nepůjde vrátit, jí hrkne v bedně a bude vás terorizovat? V tomhle případě by jsi měla u oficiální adopce dost možností řešení - tady nic, nikomu to nebudeš moct říct protože je to nelegální :nevim:

(to teda mluvím o té přímé adopci i když ty mluvíš o pěstounství, ale aby se to uvedlo na pravou míru)

Příspěvek upraven 15.02.14 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
15.2.14 21:03

Když žena nechce dítě, tak ať s prominutím š. ká s ochranou nebo radši vůbec :roll: Pak jsou z toho takový smutný příběhy, nechtěné děti atd. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí