Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě tohle nepříjde jako obchodování s dětmi
prostě chcou dát šanci tomu dítěti aby mělo lepší život když je matkou nechtěné..nebo si ho snad chtěl někdo koupit??
Ja tu diskuzi nestihla docist, ale myslim ze to byla jasna provokace, spousta nesrovnalosti a hlavne snaha nadzvednout ze strany zakladatelky. ![]()
@terinka4444 jj, odpovědi stylem „jste všechny blbý matky slepice, vaříte dětem blafy, protože na nic lepšího nemáte“ mi přijdou dost okaté. ![]()
@Fíková píše:
@terinka4444 jj, odpovědi stylem „jste všechny blbý matky slepice, vaříte dětem blafy, protože na nic lepšího nemáte“ mi přijdou dost okaté.
už jsem si téměř jistá, je to fuk, chytlo mě za srdće děsně, doufám, že to admini prošetří.
@kknoflicek píše:
Mě by zajímalo, pokud se paní rozhodne dát dítě do adopce, přeci tu je ještě otec, ne? Když on nebude souhlasit s adopcí, má právo na své dítě!
Kdyz ho neuvede jako otce tak tezko. Ale docela by me zajimalo jak by to probihalo pokud by matka neuvedla otce, dala dite k adopci, ten by nesouhlasil a obratil se na soud, co by bylo mezi tim s ditetem.
@syselinka píše:šanci dát můžeš, normálně si podat žádost o adopci na úřadě. Budeš posouzena a zařazena do pořadníku.
Mě tohle nepříjde jako obchodování s dětmiprostě chcou dát šanci tomu dítěti aby mělo lepší život když je matkou nechtěné..nebo si ho snad chtěl někdo koupit??
Jenže tohle je nezákoné, bez zkoumání těch co adoptují, bez ničeho, bez jakékoliv možnosti návratu. Prostě se to natajnačku přepíše přes RL ![]()
Adopce a pěstounská péče je rozdíl. Adopce je složitá a anonymní, nevratná.
Pěstounská péče je méně složitější a matka si rodinu může vybrat. Nepřestává být matkou (pro případ, že by se v ni přeci jen někdy probudily mateřské pudy.)
Pro dítě je to ale šance, být v rodině, kde ho budou mít rádi a to dřív než u adopce, která může trvat měsíce i roky.
Příspěvek upraven 15.02.14 v 20:56
@Gabca11 píše:
Kdyz ho neuvede jako otce tak tezko. Ale docela by me zajimalo jak by to probihalo pokud by matka neuvedla otce, dala dite k adopci, ten by nesouhlasil a obratil se na soud, co by bylo mezi tim s ditetem.
To mě taky… tak teoreticky by jí tu adopci měli zakázat předběžným opatřením, ale kdo ví ![]()
@LUCIPERKA-ddub
adopce je velice rychlá záležitost
prodlužují to akorát matky které to nechtějí podepsat. Jakmile je podepsáno tak se okamžitě volá nové rodině, trvá to v řádu dní a je hotovo
(není to tedy hned adopce, ale předadopční péče, ale tomu dítěti je jedno jak se to jmenuje, bydlí už s novou rodinou)
vzhledem k dlouhému seznamu žadatelů a malému množství těchto dětí je to raz dva.
V rychlosti jsem prolétla, ale přijde mi, že se tady některé perou o dítě jak o kus hadru? ![]()
@Aletheia tak to nevím, sestřenka byla v čekatelích na dítě dlouhy roky. Proto byla ráda, že mohla využít pěstounské péče a nyní se už víc jak rok stará o holčičku.
@Gabca11 V momentě kdy to dá pravý otec k soudu a nesouhlasí s adopcí, dítě bude v zařízení až do rozhodnutí soudu který v 90% rozhodne ve prospěch pravého otce
@Gabca11 Něco podobného už se stalo, otec žádal o dítě marně.
http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Aletheia tak to nevím, sestřenka byla v čekatelích na dítě dlouhy roky. Proto byla ráda, že mohla využít pěstounské péče a nyní se už víc jak rok stará o holčičku.
to ale mluvíme o rodičích, já beru jako stěžejní potřeby dítěte - a to jde do adopce neprodleně a velmi rychle.
ano, čekatelů je spousta ale jsou prověření, mají psychologické posudky, jsou dostatečně zajištění.. pro mě lepší volba než někdo koho třeba zas tak moc neznám, hned je v RL a konec. Je obrovské množství matek co si to po porodu rozmyslí - proto je ta lhůta 6 týdnů po porodu že nelze dát do adopce - protože to může být jen šok nebo poporodní psychóza.
Nikdy bych si takhle asi ani já neadoptovala od někoho koho neznám, co když si to rozmyslí ale v RL budete už vy? Už to nepůjde vrátit, jí hrkne v bedně a bude vás terorizovat? V tomhle případě by jsi měla u oficiální adopce dost možností řešení - tady nic, nikomu to nebudeš moct říct protože je to nelegální ![]()
(to teda mluvím o té přímé adopci i když ty mluvíš o pěstounství, ale aby se to uvedlo na pravou míru)
Příspěvek upraven 15.02.14 v 21:04
Když žena nechce dítě, tak ať s prominutím š. ká s ochranou nebo radši vůbec
Pak jsou z toho takový smutný příběhy, nechtěné děti atd. ![]()