Kadeřnice nebo zdravotní sestra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
380
9.11.13 13:42

K te kadernici. pokud mas hodne znamych, co k tobe zacnou chodit a vypusti dal, ze ses dobra. pokud jsi kreativni, zrucna, mas rada trendy a prubojna, tak jo, zase ale zalezi kde. praha je neco jineho nez vesnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.11.13 13:46

Tak jako kadeřnice musíš většinou dělat na živnostenský list a pronajímat si křeslo v kadeřnictví. Nebo si pak otevřít vlastní. Navíc, v dnešní době spousta lidí ke kadeřnici nejdoou nebo se nechají jen ostříhat (barví se doma atd.) a na tom moc nevyděláš. Musíš platit křeslo (tzn. pronájem a služby), daně, sociální a zdravotní, vybavení, pojištění (pokud někomu něco uděláš či zničíš), materiál atd. a lidem se moc platit nechce, takže na jedné hlavě moc nevyděláš. Musíš se přizpůsobit zákaznicím (takže jim vyjít max. vstříc, tzn. nejvíc práce je třeba před plesy, během Vánoc atd.). Pokud se nepletu, kurz nestačí, takže bys musela mít garanta a ten se schání sakra těžko. :roll: Navíc je dnes kadeřnic spousta a těžko se hledá uplatnění. Spíš bych ti doporučovala tu zdravotní sestru, ale musíš být ochotná studovat a hlavně musíš mít k tomu náturu a zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
9.11.13 13:57

Co se tyka te vysoke u ZS-je to hodne na houby, hlasi se tam holky z kterychkoliv strednich skol, kdyz prijdou na praxi na oddeleni, neumi absolutne nic ani teoreticky, chodi bez profesorky takze slouzici ZS musi chodit se studentkou, ucit, ukazovat,kontrolovat.Pak nestiha tak jak by mela a placena za to neni.Pak prijde takova vystudovana sestra do prace a kdyz se po ni chce, aby pacientovi utrela zadek tak protaci oci.Samo je to i o povaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
9.11.13 14:06

Nedělala bych ani jedno :mrgreen: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
9.11.13 14:09
@Oter píše:
Tak jako kadeřnice musíš většinou dělat na živnostenský list a pronajímat si křeslo v kadeřnictví. Nebo si pak otevřít vlastní. Navíc, v dnešní době spousta lidí ke kadeřnici nejdoou nebo se nechají jen ostříhat (barví se doma atd.) a na tom moc nevyděláš. Musíš platit křeslo (tzn. pronájem a služby), daně, sociální a zdravotní, vybavení, pojištění (pokud někomu něco uděláš či zničíš), materiál atd. a lidem se moc platit nechce, takže na jedné hlavě moc nevyděláš. Musíš se přizpůsobit zákaznicím (takže jim vyjít max. vstříc, tzn. nejvíc práce je třeba před plesy, během Vánoc atd.). Pokud se nepletu, kurz nestačí, takže bys musela mít garanta a ten se schání sakra těžko. :roll: Navíc je dnes kadeřnic spousta a těžko se hledá uplatnění. Spíš bych ti doporučovala tu zdravotní sestru, ale musíš být ochotná studovat a hlavně musíš mít k tomu náturu a zájmy.

To tady nebylo zmíněno. Jako obyč zdrav. sestra jsi k prdu. Dneska aždý chce akreditované sestry - tzn., že musíš jezdit po akreditačních seminářích za které dostáváš bodíky a na základě toho, oni ti vystaví regiostraci. Takže nsutále vzdělávat a vzdělávat.

JInak o tom, že za všechno dneska může setra nemluvím… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
9.11.13 14:10

@Oter Nebylo to myšlené na Tebe. Promin. Nechtěla jsem to napsat na tvou osobu,. ale oběcně. Omlouvám se za nepřesné psaní a citaci :zed:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
9.11.13 14:12

Co se týče kadeřnic, já osobně neznám nikoho, kdo by se tomu věnoval a nevydělával. Naopak. Já si sama zkrátím leda ofinu, nic víc. Všechno ostatní nechávám na kadeřnici, je to moje kamarádka a účtuje si jen za materiál. I tak u ní nechám pět, šest stovek za návštěvu, zatímco mě chytá barva, vezme pár chlapů, od každý inkasuje pade. V práci je do večera. Žije sama, má vlastní byt na hypotéku, nový auto. Dělá na ŽL, křeslo si pronajímá. Ale ona je talentovaná, dost, léta jsem hledala někoho, kdo mi nehrábne do vlasů a neřekne „to vám nepůjde“, u ní „nejde“ neexistuje. Kdyby nešlo to, co chci, tak to poupraví tak, aby to šlo a mně to slušelo. Má cit pro barvy, ví, co komu bude slušet. Pracuje taky jako kadeřnice pro modelingové agentury. Vlastně jo, znám jednu kadeřnici, co zkrachovala a pracuje ve firmě na výrobu umělých nehtů. Ale ta si za to mohla sama, jednak měla salón na vesnici, kde ji nikdo neviděl, jednak neměla podchycenou reklamu, navíc do práce chodila jen na domluvené schůzky, takže ti, co už si ji našli a šli na blind, tak narazili do dveří. Můj kamarád je majitel kadeřnictví, holky platí za šichtu, přijdou si na pár kaček (dvanáct tisíc cca), ale jsou v práci dvanáct hodin i o víkendu. Mně nic extra nepřijdou. Zákaznice přijde, ony mlčky provedou, co jim řekne. Chybí jim takový ten cit pro styling, kreativita.
Zdravotní sestra bude totéž. Peníze na houby, zodpovědnost obrovská. Fůra hodin na nohou, nemáš nárok na „špatný den“, kdy se ti nedaří.

• Citovat
  • Upravit
5453
9.11.13 14:18

@verulicek Tak já mám v rodině dvě. A opravdu si ani já ani ony nemyslí, že by k tomu byla potřeba ještě VŠ. Jako k čemu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
9.11.13 14:21

@IvetLeJa Pokud bys chtěla dělat zdravotní sestru, není to tak jednoduché, musela bys jít na VŠ nebo aspoň vyšší odbornou. Kdybys chtěla SZŠ, existují teď dva obory - zdravotnické lyceum (něco jako gympl, ale je tam víc odborných předmětů, je to vyloženě příprava na VŠ) nebo zdravotnický asistent - u tohoto oboru se naučíš všechno jako normální sestra, ale nesmíš pracovat bez dozoru. Navíc jako zdravotní sestra bys musela mít registraci a sbírat kredity, dnes už si většinu seminářů musíš zaplatit ze svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
9.11.13 15:45

Já si kurz chci taky udělat, ale nevím jak na tom budou, jestli ho vůbec otevřou…není zájem. Taky mě to baví. Sestru asi nee, nemám ráda umírání. Ráda budu dělat lidi hezčí. Udělám si kurz a pak uvidím. Když budeš chtít svoje, tak kdysi jsi musela mít 2 roky garanta.Jak je to teď jsem nezjišťovala. Měla jsem to udělat dávno, ale osud tomu nechtěl. Už bych byla jinde. Prostě pokud tě to baví…běž do toho.Jsou tam prachy…sestrou jsi otrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
9.11.13 17:06

Podle me to je naprosto v poradku, ze na zdravotni sestru je potreba vysokou skolu, sestra by mela mit casem vyssi pravomoci a zodpovednost( nekde ji ma uz ted). Co ale neni v poradku je financni ohodnoceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
9.11.13 18:06
@mroe píše:
Podle me to je naprosto v poradku, ze na zdravotni sestru je potreba vysokou skolu, sestra by mela mit casem vyssi pravomoci a zodpovednost( nekde ji ma uz ted). Co ale neni v poradku je financni ohodnoceni.

moje řeč ;)

• Citovat
  • Upravit
35487
9.11.13 18:12

On je rozdil v tom, jestli sestra dela v ordinaci u praktika, nebo na ARO u luzka. Mela by delat praci odbornou, tj, na utirani zadku a krmeni a prevazeni pacientu by mel byt jiny personal. Od sestry se to nekde uz ted a ucite do budoucna ocekavat nebude. Zdravotni sestra je proste povolani s vyssi zodpovednosti a proto ta vysoka skola. Srovnavat praci a naroky na vzdelani sester pred dvaceti lety a dnes( zrovna jako u lekaru) proste nejde, tak proto ty zmeny, prijde mi to prirozene, tak jak postupuji veda nove pristupy k leceni, musi stoupat i naroky na personal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze