Kaká jen s čípkem

185
14.11.14 08:28

Kaká jen s čípkem

Mile maminky, mam 10 mesicu starou holcicku a jinak nez s cipkem se mi nevykaka. Do plenky se nevykadi vubec, musi do nocniku. Driv jsem ji pomahala tak jednou do tydne, ale ted uz je to kazdej den rano i vecer. Zacpu nema, uz nevim jak ji k tomu primet. Dokaze sedet na nocniku i hodinu a nic, pak dam cipek a do minuty je hotovo. Mel to taky tak nekdo a prejde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
14.11.14 08:39

No a proc to proste nenechas na ni? Kde je psano, ze se musi kakat na povel rano a vecer? Obe moje deti kakali obden… Vubec me ani nenapadlo jim nejak pomahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
14.11.14 08:44

Pěstuješ jí slušnou závislost - svěrače jí reagují na podráždění zvenku (zasunutí čípku - podráždění svěračů - uvolnění - reakce).

Desetiměsíční dítě nesedí dvakrát denně hodinu dobrovolně na nočníku, protože by si uvědomovalo, že se mu chce kakat - o tom mne fakt nepřesvědčíš… to je Tvoje práce.

Schovej nočník, dej jí plenky a nech to na ní. Případně, pokud na nočníku trváš, nenech ji na něm sedět takhle dlouho a zabav ji… třeba zase nasadit pleny, obléknout a jít ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
14.11.14 09:04

8o ty brďo, to se taky dává 10ti měsíčním čípek?? To ti poradil doktor? Děti mi kakaly i jednou za tři dny, nikdy jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
14.11.14 09:12

Ano mam to od doktora. Kdyz se nevykadi tak se zacpe a museli ji delat klystyr. Mile damy, poznam kdyz potrebuje kakat, jinak bych ji nenutila a do pleny mi nekadi uz asi tri mesice. Dala jsem ji jednou na nocnik a hned udelala bobek a i doktorka rikala ze se ji tak kadi lip. Byla jsem stastna ze se kadila aspon do toho nocniku ale posledni dobou to proste bojkotuje. Vidim jak zatlaci ale zacne pak poskakovat a je po kakani. Jinak kdyz ji necham ty tri dny jak tu pisete tak ji boli brisko a place a nevytlaci tuplem nic. No tak jste mi neporadili :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
14.11.14 09:17

Škoda že tu není ten smajlík co si plácá na čelo jako na skypu. Kluk mi kadil jednou za dva dny i za tři a nikdy mě nenapadlo ho nutit aby kadil na povel ráno a večer. Kdo takovouhle blbost vymyslel? Kdyby si byla z okolí Prostějova, tak by mě napadla jedna doktorka která by toho byla schopná. Ale to je na jiné téma.

Když dítě chce, tak to udělá samo. V případě že jsem viděla že kluk tlačí a nejde mu to, tak jsme zacvičili nožičkama a hned to šlo.

edit: Zkus jí upravit stravu, dávat hodně pít, ale tak jak to popisuješ podle mě má už vypěstovanou závislost na čípku. Chudák holka. Tohle může poradit jen… nenapadá mě slušný pojmenování. Beru u dospělýho, takhle to měl můj děda. Chtěl chodit přesně v danou dobu a když to nešlo, tak se ládoval čím to jen šlo. Kapky prášky, čípky. Ve výsledku už nepomáhalo vůbec nic. To chceš aby ti takhle dopadla?

Příspěvek upraven 14.11.14 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
14.11.14 09:22
@janulikz píše:
Ano mam to od doktora. Kdyz se nevykadi tak se zacpe a museli ji delat klystyr. Mile damy, poznam kdyz potrebuje kakat, jinak bych ji nenutila a do pleny mi nekadi uz asi tri mesice. Dala jsem ji jednou na nocnik a hned udelala bobek a i doktorka rikala ze se ji tak kadi lip. Byla jsem stastna ze se kadila aspon do toho nocniku ale posledni dobou to proste bojkotuje. Vidim jak zatlaci ale zacne pak poskakovat a je po kakani. Jinak kdyz ji necham ty tri dny jak tu pisete tak ji boli brisko a place a nevytlaci tuplem nic. No tak jste mi neporadili :-(

Glycerinové čípky se můžou dávat i malinkým – v tom není problém.

Problém je v tom, že postup, který aplikuješ, u Tvé dcery začíná sklouzávat k „Pavlovovu reflexu“, jak jsem popsala výše – což je začarovaný kruh, z něhož se vždycky složitě vystupuje.

Pokud toto nevidíš nejen Ty, ale především Tvoje paní doktorka, tak holt, good luck… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
14.11.14 09:22

@janulikz No a zkusela jsi davat napr. svestovou stavu k piti? Predpokladam se v tomhle veku stale travi hodne casu na brise… to pomaha masirovat streva. Taky bych cvicila s nozickama, nahrivala brisko napr. ve vane nebo si udelala vecerni ritual s masazi briska…
No a co nejvic tekutin samozrejme… to zmekcuje stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.11.14 09:23

Janulikz, ja te chapu. My mame problemy taky. Chapu, ze ji nechces nechat tri dny, u nas se kadilo jednu dobu kednou za 10 dni s silenym revem ve dne v noci dva dny pred akci. Ted jsme to to stahli na min dni, ale sileny rev je porad.
Malej ma dietu, resila jsem to i s detskym primarem nemocnici, pry.bude lip, az bude chodit.

Radu nemam, sama hledam, ale nechat to na ni nemusi byt zrovna dobre reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.11.14 09:24

@janulikz Jestli už příkrmujete, co takové ty věci jako švestková šťáva a spol., pravidelně jogurt a tak? Na syna to celkem fungovalo. Ale normálně začal chodit, až kolem třetího roku, kdy se mu už dala spousta věcí vysvětlit. A částečně to pomáhá i naší nemocné dceři, která má ale porušené nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
14.11.14 09:30

Ještě mě napadá jeden dotaz k tématu. Jak přesně poznáte, že dítě bolí přímo bříško? Přece v téhle době rostou zuby, dítě chce pozornost a podobně. Do nikoho nereju. Jen se ptám, protože u nás tohle nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
14.11.14 09:35

Jo a nekdo dava Lactulosu sirup… Ale to bych taky nevidela na nejake dlouhodobe uzivani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.11.14 09:35

Spokojeni, kdybys tomusela resit, tak bys to taky poznala. Snazi se tlacit, nic z toho, breci… a kdyz se pak povede, uplne rozkvete a je z nej stastne dite. Akorat u nas, nez se povede, tak to trva treba dva dny a musim ku silene pomahat tlacenim nohou na brisko. Mozna ma ten reflex uz na tohle vypestovany taky.

Muzete mi verit, ze v takovych chvilich myslite i na ten cipek. U nas zati. Lactulosa, je to lepsi, ale strasne je to porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.11.14 09:38

@Spokojení Dítě přestane jíst a odmítá i pití, pak nastoupí teplota a ještě později začne zvracet. No to už to prostě musíš řešit. A některým dětem k projevům neprůchodnosti střev stačí třeba dva dny bez kakání, jiné jsou relativně v pohodě třeba i deset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
14.11.14 09:40

Děkuju za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie