Kam berou na VŠ bez přijímaček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
851
9.12.14 14:58

@MonikaS15 A jak tu školu chceš zvládnout, když bys nedala ani přjímačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.12.14 14:59
@MonikaS15 píše:
Nech si těch kyselejch řečí :D chci studovat dálkově a nechci těžkou školu když při tom budu chodit ještě do práce tot vše nevidim na tom nic špatného :potlesk:

Já se jen ptám, k čemu ti ten titul bude, když to bude naprosto mimo tvůj zájem a nic nebudeš umět, protože to bude špatná škola? :nevim: Co je na tom špatného jsou ty VŠ, které tohle umožňují a ještě za to mají prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215
9.12.14 14:59
@MonikaS15 píše:
Nech si těch kyselejch řečí :D chci studovat dálkově a nechci těžkou školu když při tom budu chodit ještě do práce tot vše nevidim na tom nic špatného :potlesk:

vysoká škola by tě měla připravit na profesi kterou chceš dělat. Si myslíš že te vezmou do práce kamkoliv s titulem z pajdáku? Těžko… Nejde jenom o titul ale hlavně z čeho ho máš…
Nemít příjimačky je ti stejně naprd, jestli na to nemáš stejně tě vyhodí v prvním semestru, takže hodně štěstí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
9.12.14 15:00

Nevěřim si u přijímaček, protože jsem už 5 let ze střední. :| jinak by mě zajímal obor na ČZU - Institut vzdělávání a poradenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.12.14 15:01

@MonikaS15 taky jsem 5 let ze střední a na VŠ jsem se dostala…je to o tom chtít a něco pro to obětovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
9.12.14 15:02

@MonikaS15 VŠTE bere na základě známek ze třetího a čtvrtého ročníku myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.12.14 15:03

@Litta @Aletheia Já s tím úplně nesouhlasím, třeba lidi u policie, v nadnárodních koncernech (VW Škoda atd.) se prostě třeba nemohou dostat na lepší pozice, pokud nemají titul. Je to jen formální požadavek a lze ho splnit sebezbytečnější školou. Takže někomu opravdu stačí jen ten titul, ať už odkudkoliv.
Snadno nabírají technické školy (ČVUT, VŠB TU Ostrava např.), ale je relativně pracné je dokončit. Jistota je UJAK, ale ten stojí prachy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
9.12.14 15:04

@achesa1 u mě CEVRO Institut, tam jsem se už fakt musela začít učit. Třeba na UJEPu jsem se učila pořádně snad až na státnice. Navíc když to tam člověk jeden rok nedal, tak druhej rok si to mohl zapsat znovu, to na CEVRU šlo jen díky závažným důvodům a ne jen kvůli tomu, že člověk se vybodl na učení. Ale záměrně jsem původně nepsala o jako školu se jednalo, abych nevypadala jak když dělám nějakou reklamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
9.12.14 15:04

Teruna000

Chci pro to obětovat hodně to mi věř…ale na IVP příklady z matiky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
9.12.14 15:08

Lucella

Jo v čr jsou všichni padlý na tituly. Samozřejmě bych chtěla studovat i to co mi říká nejvíc. Myslela jsem že ČZU je nejlehčí škola, teda alespoň co jsem slyšela…jestli to furt teda platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
9.12.14 15:12

:roll: Jestli to myslíš vážně, tak je to opravdu k pláči. Pokud nejsi schopná udělat ani přijímačky na VŠ, tak tam nemáš co dělat. Navíc píšeš, že jsi pouhých 5 roků ze střední, je to jenom hloupá výmluva. To je hnus, degradace vysokého školství v přímém přenosu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
9.12.14 15:15

Tvůj názor! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
9.12.14 15:17

Na druhou stranu tam chce alespoň chodit :roll: Na státních jsem se xkrát setkala s tím, že se lidi nechali přijmout, zapsali se a pak je rok nikdo neviděl a „studovali“ jenom proto, aby nemuseli platit sociální a zdravotní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
9.12.14 15:18
@Ignácie píše:
@MonikaS15 A jak tu školu chceš zvládnout, když bys nedala ani přjímačky?

s tím nesouhlasím, já byla 15 let po maturitě, takže ze školy už jsem nevěděla nic, to je jasný a ano, na příjímačky bych se mohla připravit, ale jednodušší bylo najít školu, kdy je nebudu muset dělat :nevim: a ano, člověk musí něco obětovat, ale může to být až čas, na zkoušky, ten předtím je zbytečný, když se to dá prostě zařídit i jinak :nevim: navíc vědomostně soupeřit s čerstvým maturantem je dopředu prohrané :nevim: souhlasím s tím, že pak první semestr je čistka, ale jsem tam pořád ;) navíc spoustu znalostí fakt nahrazuje praxe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.12.14 15:20

Ostravská univerzita kdysi na plno oborů přijímala jen na základě testů studijních předpokladů…
Už je to teda pár let, tak nevím, jak aktuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze