Kam koberec kvůli roční dítěti

Everyone
22.9.13 16:00

Kam koberec kvůli roční dítěti

Ahoj, máme malý přízemní byt s malou místností - kuchyň a obývákem v jednom(kk). Doteď jsme měli uprostřed na plovoučce slabý vlněný koberec z Ikea, moc nezateplí, klouže, proto uvažuju o koupení klasického ne vlněného koberce. Dilema - dát či nedat do celé místnosti (krom pásu plovoučky u linky) kvůli zateplení? Je zde i jídelní stůl, a koberec by byl i pod ním. Mám ale dopředu hrůzu ze špíny, až malá začne jíst sama. Plovoučka se setře a je to.Je ale studená. Druhá možnost je dát zase jen doprostřed menší a pod něj koupit tu protiskluzovou podložku, ale to se místnost moc nezateplí. Ještě dodám, že malá zatím jen leze, možná jí to na plovoučce klouže? Vaše názory a hlavně zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
22.9.13 16:06

Mám zkušenost tu, že pod jídelní stůl koberec opravdu ne :mrgreen:
A ten byt je váš? Jestli jo, ať ti někdo napíše zkušenost s marmoleem, údajně je teplejší (určitě ale ne víc jak koberec), ale my to doma nemáme. Je to sice dražší, ale když máte malou plochu bytu, možná by to stálo za to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6104
22.9.13 16:08

Ahoj, my máme všude plovoučku, na chodbě dlažbu. Malá začala chodit dva dny po prvních narozeninách, nemyslím, že by jí plovoučka vadila při tom, když se učila chodit.
Koberec má v pokojíčku, jen uprostřed, na něm si sem tam hraje. Jinak je spíš v obýváku (máme obyvák s kuchyní, takže velká místnost) a tam si hraje normálně na plovoučce.. Ted, když je chladněji, oblékám jí punčocháčky a tepláčky ;)

A s tím, jestli koberec zateplí místnost.. myslím, že trochu určitě jo ;) Ale já koberce nemám ráda, proto je nemáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
22.9.13 16:09

Tak pod jídelní stůl ne :mrgreen: jinak máme v obýváku plovoučku a v pohodě, pod konferenčním stolkem máme koberec, neklouže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
22.9.13 16:18

@Martina.ova no, pod jídelní stůl bych koberec fakt nedávala. Podstatně teplejší a příjemnější na chůzi než plovoučka je obyčejné PVC (lino)
A nebo tedy ten koberec jen na obývací část, pokud je to dispozičně možné.
My teď budeme taky dávat koberec do obyváku -právě kvůli tomu zateplení - nic drahýho, prcci mají rok a půl a tři, tak počítám, že se brzo zničí, kusový máme asi 140×200 a je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.9.13 16:35

Oboje má své pro i proti, já mám doma koberce a jednu místnost s kusovým kobercem jinak parkety, upřímně je to asi fuk, koberce musím vysávat a čisti a tu místnost s kusovým musím vysávat, čistit koberec a ještě vytírat. tchánovci nemají koberce nikde a taky to není výhra, mají dlažbu a plovoučky, je to studené, klouže to a taky je s tím plno práce, akorát teda nemusí řešit skvrny na kobercích ale zase jsme se víc nalítali protože když byla dcera malá a začínala chodit nemohli jsme jí vypustit v pokoji protože spadnout na tu dlažbu rozbije si hlavu, jakože jednou spadla a jen to zadunělo :( no a brácha má lino v celém bytě a taky z toho má nervy, sice má děcka větší ale mají studený byt takže od podlahy je tam zima a musí vytírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
22.9.13 17:01

My mame jidelni stul v obyvaku a pod nim koberec a musim teda rict, ze koberec neni nejvic spinavy kolem jidelniho stolu (vlastne skoro vubec). Mnohem horsi je to kolem konferaku a u dveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
22.9.13 17:19

Tak osobně-nesnáším koberce. když jsem bydlela v bytě měla jsem je všude(jen ne tedy v kuchyni) toho prachu co se v nich drželo, na každej drobek vytáhnout lux, než ho někdo zašlapal dovnitř, 3× za rok kleknout na všechny č a drhnout a drhnout a drhnout. Takže koberec jako celou plochu za mne určitě ne. Teď jsme v domku a je všude dlažba (i v obýváku, zní to hrozně úchylně, ale nevypadá to zle-sama jsem byla ile překvapená) na zimu je chladno, takže jsem koupila koberec pod sedačky a konferák(2,4×3,5m) koupila jsem z kokosových vláken, žádnej chlup a úžasná udržba, když na to přijde jde i v pohodě zamést, něco se rozšlápne, vezme se hadřík a jde to v poho dolů. Pod ním mám takovou gumovou rohož-fakt neklouže.
Jinak malá 2,5 roku trvá na tom, že bude jíst sama a příborem. Pod stůl bych ho nedala ani náhodou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
22.9.13 17:35

Díky všem za názory, tak¨jsem tam, kde jsem byla. :kytka: Byt je náš, ale za 2 roky chceme jít do většího, tak nechceme moc ivestovat (reakce na marmoleum)..Když pod jídelní stůl koberec ne, tak se asi vyplatí nějaký kusový a pod něj protiskluzová podložka. Konferenční stolek nemáme (nemáme moc místa, pokoj je opravdu malý, zhruba 20 metrů)

• Citovat
  • Upravit
12262
22.9.13 18:11

@Uju to je ale tvůj problém že sis nepůjčila 3× do roka mokrý vysavač karcher jako já, lézt po čtyřech se v dnešní době nemusí, nádherně to koberce vyčistí do hloubky a vydesinfikuje. já naopak chci zrušit kusový koberec a parkety v obyváku a dát tam koberec na celou plochu. v dětském pokoji máme krémový koberec a vůbec není problém s čistotou, už je tam 4 roky a je pořád jako nový, akutní flíček řeším sprejem a občas si půjčím ten karcher

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
22.9.13 18:26

@martulkasloník ale v dětském pokoji se nejí, takže těch fleků není tolik, ne? mně se jedná opravdu hlavně o koberec pod jídelním stolem, kde těch fleků bude asi podstatně víc a možná opravdu budu muset koupit kusovku jen doprostřed i za cenu chladu a malou prostě přiobléct. PO pravdě řečeno jsem si byla skoro jistá, že dáme koberec po celé místnosti, ale nejsem typ, co by čistil koberec denně, nebo často a na fleky se koukat taky nechci… plovoučka se setře jedna dvě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1312
22.9.13 19:15

Tak já jsem typ co koberce taky nesnáší. Nemáme tedy plovoučku, ale lino, což je asi o něco teplejší a tolik to neklouže. I tak jsme v zimě měli dost studenou podlahu (díky nezateplenému sklepu, máme zvýšené přízemí a hrozně to promrzalo). Nakonec jsem jí prostě víc oblékala a koupila takový ty pěnový puzzle místo kusového koberce. Na rozdíl od koberce z nich jde totiž vše setřít. Naše dítě než začlo chodit tak věčně ublinkávalo. No nechtěl by se mi ten koberec denně čistit. Až začně trávit čas u sebe v pokoji hodláme koupit kusovej koberec. Ale koberec do obýváku ani kuchyně nedám, už jen z důvodu, že stačí co tu denně vidím na zemi :D. Rozšlapaný křupky, rozlitý obědy, opatlaný věci z chlebů, rozšlapaný ovoce, přesnídávky, lipánky… :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
22.9.13 19:50

Moje zkušenost - nikam. Děti jsou odolné. Dítěti kupuj pak na plazení/lezení vlněné oblečení (můžu doporučit manymonths, disana), přetáhni přes to flísové a bude odizolované dokonale.

Přesně ten koberec nachytá pak špínu a jak se děti plazí, tak seberou kdejaký drobeček, plovoučka jde krásně zamést klidně několikrát denně, koberec je přeci jen větší práce.
Děti mají koberec jen u hraček, spíš aby s nima nemlátili o plovoučku, stejně na něm moc nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
22.9.13 21:11

@martulkasloník vysavač karcher ne, vysavač na mokré praní od Ety mám-je to docela dřina a tam kde je skvrnka nebo vyšlapaná cestička a je prostě třeba víc přitlačit je na prd. Jinak pokud mluvíš o parním čističi, tak ten jsem též měla půjčený od tchyně, která na něho pěla jen samou chválu, no, koberec zmáchanej durch, možná oživlá barva, nicméně sem tam skvrka též zůstala, -větrala a topila jsem cca týden než jsem mohla opravdu konstatovat, že koberec je suchý. Takže rejžák a hadry za mne vyčistí nejlíp :nevim: Je to věc názoru, koberec přes celou místnost už bych prostě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.9.13 21:40

@Martina.ova u nás se jí všude:-)) malá si normálně bere jídlo do děcáku, dá se to, spíš bych řekla že záleží na kvalitě koberce než na barvě, tam i když se udělá flek jde dobře dol @Uju taktéž mám ve sklepě etu a je to hnus, karcher váží jako běžný menší vysavač a nemusíš nic složitě čistit, prostě naleješ jednou stranou a druhou vyleješ, teče to do malého kyblíku, má to větší tah a je snadnější manipulace. ač mám etu doma a naši taktéž mokrý vysavač (značku nevím) tak mi není líto si za 300 půjčit na den vysavač a plus jejich čistič nejlepší je čpavkový pro strojní vysavače a nádhera, vyčistí to všecko a neunavím se víc než u běžného vysávání. pak jen vyliju z toho kyblíku a je čistý vysavač, etu už nechci ani vidět, přesně jak píšeš, díky tomu že to nemělo tolik tah koberce dlouho mokré, smrděli atd. karcher je za 2-3 hodinky suchý i bez větrání a topení i poměr vody který vytáhneš skoro odpovídá tomu co tam naleješ, což se o Eta nedalo říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí