Kam mi odešli peníze z účtu?

15.9.22 12:06

Kam mi odešli peníze z účtu?

Dobrý den všem,

Vím, že mě bude mít asi většina za blbečka, ale aj tak se potřebuji zeptat.

Pro začátek, nesnáším telefonování, takže tam volat nechcu. Tuším že je to aj brané za fobii..

(Můj první účet, založený 7.9.22, je mi 19 a tak se v tom ještě tolik nevyznám)

Já mám založený spořící účet, kam jsem si z mého běžného zaslala dne 10.9.22 peníze. Normálně mi to vše proběhlo tak jak má, peníze na obou účtech byli správné, ale dnes 15.9.22 se mi z mého běžného účtu odečetli sami peníze, ta samá částka, kterou tam mám nastavenou měsíčně. Prý na můj spořící účet. Jenomže na tom spořícím byli pouze ty peníze, co odešli dnes a ty, co jsem zaslala 10.9 se úplně vytratili. 8o Když si rozkliknu v aplikaci běžný účet, mám tam jak se mi odeslali ty peníze z 10.9 aj 15.9. Na spořícím mám zapsané, že tam byli vloženy 2× stejné částky, ale zůstatek je jen polovina..

Prosím, nemáte někdo nějaké rady co a jak? Předem děkuji moc všem, co mi chtějí poradit a nemají ze mě de**la.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
15.9.22 12:08

Dala bych tomu jeste chvilku, obcas trva nez se to tam ukaze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 12:19

A toho 10. jsi je opravdu odeslala? Máš je v odchozích platbách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.9.22 12:27

A neni to spis tak, ze na sporaku vidis ten prvni prevod, a je to ten druhy - dnesni, co jeste nedorazil? Muze to den trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.9.22 12:36

Možná se ti na spořícím účtu ještě dnešní peníze nepřipsaly. Když rozklikneš historii transakcí na spořícím účtu, tam nic nevidíš? Peníze by ti neměly zmizet jen tak, kdyby došlo k nějaké krádeži, měla bys to snad jako odchozí platbu ze spořícího účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35784
15.9.22 12:36

Těžko se vytratily. Podívej se pořádně do pohybů obou účtu co kdy odešlo a přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
15.9.22 13:06

Ještě mě napadlo jestli máš spořící a běžný účet u stejné banky, někdy jim převod mezi bankami trvá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
15.9.22 13:12

Někdy trvá, než se platby připíšou, počkej do zítra a uvidíš.
Já mám taky na účtu x krát za měsíc rozdíly mezi aktuálním zůstatkem, disponibilním zůstatkem, část plateb v „rezervaci“, takže se čeká, až se oficiálně strhnou. Ve výpisu ještě nejsou, ale v online přehledu už jo a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
15.9.22 13:20

U jaké to máš banky? Takové ty větší, jako KB, CSOB mají tyto pohyby pomalejší. Určitě se to nikam neztratilo, jen to připíšou později. Klidně až zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
15.9.22 13:26

Nestresuj, pokud jsi neklikala na nějaké skvělé „btc investice“ a neznámé linky, tak se ti nikam peníze neztratily.. pokud na spořáku nebudou zítra ráno, piš do své banky - když nerada telefonuješ, každá banka má na svém webu kontaktní formuláře pro klienty..
klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
15.9.22 13:30

Pokud spořícím účtem nemyslíš bitcoiny apod. tak to bude v poihodě. V případě bitcoinů okamžitě na policii, než si na tebe vezmou úvěry a protečou Ti účtem nelegální peníze, což je trestný čin (a to tvůj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
15.9.22 13:39
@safina píše:
U jaké to máš banky? Takové ty větší, jako KB, CSOB mají tyto pohyby pomalejší. Určitě se to nikam neztratilo, jen to připíšou později. Klidně až zítra.

mám účty u čsob a když si převádim peníze na spořící účet, tak je tam mám v podstatě okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
15.9.22 15:09

Mne se přesně tohle jednou stalo u KB. Rozhodla jsem se čekat do večera, co z toho bude, a byla to proste chyba aplikace. Během par minut ten druhy převod ze systému zmizel a bylo tam tolik peněz, kolik tam mělo být. Ale dyl než par hodin bych nečekala a řešila s bankou. Zavolat, případně zkusit přes mobilní bankovnictví stornovat transakci. Moje příbuzná měla stejný problém, ale u ni peníze fakt zmizely, prý se ji tam nekdo nějakým záhadným způsobem naboural. Peníze se ji nakonec vrátily, protože banka tu transakci stopla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 15:12
@ivašot. píše:
mám účty u čsob a když si převádim peníze na spořící účet, tak je tam mám v podstatě okamžitě.

Já taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
15.9.22 18:41

Já mám taky tedy peníze okamžitě tam, kde potřebuji. Manžel má ale ČSOB a pokud nezaklikne okamžitě, tak to někdy trvá i den..
Počkala bych do zitra, určitě to musíš mít v odeslaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák