Kam ohledně alimentů?

Anonymní
18.8.12 18:10

Kam ohledně alimentů?

Holky já vím, že taková témata už tady asi jsou ale já to prostě nenašla. Mám tří a půl letého syna a jeho tatínek byl ve vězení. Šel tam dva měsíce před porodem a vylezl až teď na začátku srpna. Byli jsme spolu ještě i když byl ve výkonu trestu a tak jsem nežádala výživné a domluvili jsme se, že mi začne platit když vyleze. Teď je venku a já vůbec nevím kam mám jít. Vím, že musím na soud, ale nevím jestli i na sociálku nebo kam a co musím mít sebou. A ještě by mě zajímalo jak je to se svěřením dítěte do péče..jestli to dostanu nějaký papír, že ho svěří mi rovnou u toho výživného nebo jestli to musím jít někam zvlašt. Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
203
18.8.12 18:17
@Anonymní píše:
Holky já vím, že taková témata už tady asi jsou ale já to prostě nenašla. Mám tří a půl letého syna a jeho tatínek byl ve vězení. Šel tam dva měsíce před porodem a vylezl až teď na začátku srpna. Byli jsme spolu ještě i když byl ve výkonu trestu a tak jsem nežádala výživné a domluvili jsme se, že mi začne platit když vyleze. Teď je venku a já vůbec nevím kam mám jít. Vím, že musím na soud, ale nevím jestli i na sociálku nebo kam a co musím mít sebou. A ještě by mě zajímalo jak je to se svěřením dítěte do péče..jestli to dostanu nějaký papír, že ho svěří mi rovnou u toho výživného nebo jestli to musím jít někam zvlašt. Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete. :)

Zajdi si na soud v místě trvalého bydliště, tam Ti to pomohou bezplatně sepsat a sami kontaktují OSPOD. Řeší se najednou jak svěření do péče tak alimenty, my jsme rozsudek měli cca za měsíc a půl od podání návrhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.8.12 18:31

@Mogwai tak brzo??? já čekám už měsíc a půl na blbej dopis ze soudu a to tady ještě ani nebyla sociální pracovnice… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.8.12 18:33

No, spíš než na soud, je lepší zajít na sociální odbor péče o dítě. Tam s tebou sepíší žádost o svěření do péče a zároveň i o výživné. Podají to za tebe k soudu a ty jen počkáš, až ti přijde datum stání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
18.8.12 18:36
@Hmarilla píše:
@Mogwai tak brzo??? já čekám už měsíc a půl na blbej dopis ze soudu a to tady ještě ani nebyla sociální pracovnice… :-/

Jj, měli jsme štěstí a nebyl tu nával, pracovnice z OSPODu u mě byla po 14 dnech od podání žádosti, bez varování, to mě docela překvapilo. @mamaho Možné jsou obě možnosti, mě se to nechtělo oběhávat na dvakrát :) Takže mi stačilo žádost sepsaná na podatelně soudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.12 18:38

@Mogwai vy cca měsíc a můj táta na rozsudek o mladší ségře čekal cca rok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 18:39

Děkuji za odpovědi a ještě jedna věc mě zajímá. Jak příjde ta pacovnice k nám domů, tak co jí vlastně zajímá? Jako na co bude koukat a podobně? Sice je u nás vše v pořádku ale zajímá mě to. :-)

• Citovat
  • Upravit
203
18.8.12 18:47
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi a ještě jedna věc mě zajímá. Jak příjde ta pacovnice k nám domů, tak co jí vlastně zajímá? Jako na co bude koukat a podobně? Sice je u nás vše v pořádku ale zajímá mě to. :-)

Mě děsili vyžehleným prádlem atd a není to pravda. Zběžně koukla na byt, zajímalo jí, zdá má prcek svůj pokoj a postýlku, nahlídla, jestli je postýlka čistá, toť vše. Žádné otvírání skříní, zásuvek atd se nekonalo :mrgreen: Pak se mnou sepsala protokol, zajímaly jí příjmy a výdaje, poměr k bytu, kde žijeme, jak často se ex s malým stýká a zda už mi něco zaplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.12 19:28
@Mogwai píše:
Mě děsili vyžehleným prádlem atd a není to pravda. Zběžně koukla na byt, zajímalo jí, zdá má prcek svůj pokoj a postýlku, nahlídla, jestli je postýlka čistá, toť vše. Žádné otvírání skříní, zásuvek atd se nekonalo :mrgreen: Pak se mnou sepsala protokol, zajímaly jí příjmy a výdaje, poměr k bytu, kde žijeme, jak často se ex s malým stýká a zda už mi něco zaplatil.

Aha a nebude vadit, že malý spí v cestovní postýlce když už má tři a půl roku? Ale má tam normální matraci. Přítel byl totiž bez práce, teď má nástupní plat a mě skončila před půl rokem mateřská a malý půjde do školky až na konci září, takže nemůžu do práce a nezbývá nám nic navíc za co by se dala koupit postel.

• Citovat
  • Upravit
203
18.8.12 19:30
@Anonymní píše:
Aha a nebude vadit, že malý spí v cestovní postýlce když už má tři a půl roku? Ale má tam normální matraci. Přítel byl totiž bez práce, teď má nástupní plat a mě skončila před půl rokem mateřská a malý půjde do školky až na konci září, takže nemůžu do práce a nezbývá nám nic navíc za co by se dala koupit postel.

Postel je postel ne? :nevim: A když se tam vejde, tak nevím, co by jim na tom mělo vadit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.8.12 23:06

Klid, já měla doma bordel jak v tanku, zrovna jsem totiž dělala džemy..přišla sedla na zem :D a úplně v pohodě jsme vykládaly co a jak je, přístup otce, finance, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
19.8.12 07:39

Ahoj zajdeš na socialku a tam si to vyřidiš. Zajima ji hlavně čistota, pořadek, kdo stebou bydli apod. nemáš se čeho bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí