Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky já vím, že taková témata už tady asi jsou ale já to prostě nenašla. Mám tří a půl letého syna a jeho tatínek byl ve vězení. Šel tam dva měsíce před porodem a vylezl až teď na začátku srpna. Byli jsme spolu ještě i když byl ve výkonu trestu a tak jsem nežádala výživné a domluvili jsme se, že mi začne platit když vyleze. Teď je venku a já vůbec nevím kam mám jít. Vím, že musím na soud, ale nevím jestli i na sociálku nebo kam a co musím mít sebou. A ještě by mě zajímalo jak je to se svěřením dítěte do péče..jestli to dostanu nějaký papír, že ho svěří mi rovnou u toho výživného nebo jestli to musím jít někam zvlašt. Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete.
Zajdi si na soud v místě trvalého bydliště, tam Ti to pomohou bezplatně sepsat a sami kontaktují OSPOD. Řeší se najednou jak svěření do péče tak alimenty, my jsme rozsudek měli cca za měsíc a půl od podání návrhu ![]()
@Mogwai tak brzo??? já čekám už měsíc a půl na blbej dopis ze soudu a to tady ještě ani nebyla sociální pracovnice… :-/
No, spíš než na soud, je lepší zajít na sociální odbor péče o dítě. Tam s tebou sepíší žádost o svěření do péče a zároveň i o výživné. Podají to za tebe k soudu a ty jen počkáš, až ti přijde datum stání.
@Hmarilla píše:
@Mogwai tak brzo??? já čekám už měsíc a půl na blbej dopis ze soudu a to tady ještě ani nebyla sociální pracovnice… :-/
Jj, měli jsme štěstí a nebyl tu nával, pracovnice z OSPODu u mě byla po 14 dnech od podání žádosti, bez varování, to mě docela překvapilo. @mamaho Možné jsou obě možnosti, mě se to nechtělo oběhávat na dvakrát
Takže mi stačilo žádost sepsaná na podatelně soudu ![]()
@Mogwai vy cca měsíc a můj táta na rozsudek o mladší ségře čekal cca rok ![]()
Děkuji za odpovědi a ještě jedna věc mě zajímá. Jak příjde ta pacovnice k nám domů, tak co jí vlastně zajímá? Jako na co bude koukat a podobně? Sice je u nás vše v pořádku ale zajímá mě to. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi a ještě jedna věc mě zajímá. Jak příjde ta pacovnice k nám domů, tak co jí vlastně zajímá? Jako na co bude koukat a podobně? Sice je u nás vše v pořádku ale zajímá mě to.
Mě děsili vyžehleným prádlem atd a není to pravda. Zběžně koukla na byt, zajímalo jí, zdá má prcek svůj pokoj a postýlku, nahlídla, jestli je postýlka čistá, toť vše. Žádné otvírání skříní, zásuvek atd se nekonalo
Pak se mnou sepsala protokol, zajímaly jí příjmy a výdaje, poměr k bytu, kde žijeme, jak často se ex s malým stýká a zda už mi něco zaplatil.
@Mogwai píše:
Mě děsili vyžehleným prádlem atd a není to pravda. Zběžně koukla na byt, zajímalo jí, zdá má prcek svůj pokoj a postýlku, nahlídla, jestli je postýlka čistá, toť vše. Žádné otvírání skříní, zásuvek atd se nekonaloPak se mnou sepsala protokol, zajímaly jí příjmy a výdaje, poměr k bytu, kde žijeme, jak často se ex s malým stýká a zda už mi něco zaplatil.
Aha a nebude vadit, že malý spí v cestovní postýlce když už má tři a půl roku? Ale má tam normální matraci. Přítel byl totiž bez práce, teď má nástupní plat a mě skončila před půl rokem mateřská a malý půjde do školky až na konci září, takže nemůžu do práce a nezbývá nám nic navíc za co by se dala koupit postel.
@Anonymní píše:
Aha a nebude vadit, že malý spí v cestovní postýlce když už má tři a půl roku? Ale má tam normální matraci. Přítel byl totiž bez práce, teď má nástupní plat a mě skončila před půl rokem mateřská a malý půjde do školky až na konci září, takže nemůžu do práce a nezbývá nám nic navíc za co by se dala koupit postel.
Postel je postel ne?
A když se tam vejde, tak nevím, co by jim na tom mělo vadit ![]()
Klid, já měla doma bordel jak v tanku, zrovna jsem totiž dělala džemy..přišla sedla na zem
a úplně v pohodě jsme vykládaly co a jak je, přístup otce, finance, atd..
Ahoj zajdeš na socialku a tam si to vyřidiš. Zajima ji hlavně čistota, pořadek, kdo stebou bydli apod. nemáš se čeho bat.
Holky já vím, že taková témata už tady asi jsou ale já to prostě nenašla. Mám tří a půl letého syna a jeho tatínek byl ve vězení. Šel tam dva měsíce před porodem a vylezl až teď na začátku srpna. Byli jsme spolu ještě i když byl ve výkonu trestu a tak jsem nežádala výživné a domluvili jsme se, že mi začne platit když vyleze. Teď je venku a já vůbec nevím kam mám jít. Vím, že musím na soud, ale nevím jestli i na sociálku nebo kam a co musím mít sebou. A ještě by mě zajímalo jak je to se svěřením dítěte do péče..jestli to dostanu nějaký papír, že ho svěří mi rovnou u toho výživného nebo jestli to musím jít někam zvlašt. Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymitu, ale snad chápete.