Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, dámy,
strašně často se tady setkáváme s příspěvky žen, kterým jsou jejich partneři nevěrní. Mě by zajímal teď ten opačný pohled - jaké to je být milenkou zadaného muže? Jak se může někdo smířit s tím, že je až ta druhá? Že před celým světem a jeho okolím je oficiální partnerkou jeho žena, kterou zvou na oslavy a do rodiny? A pokud jdete k němu domů, tak tam má její fotky, parfém, oblečení atd. Není to ponižující být ta na sex a na nic víc? Vím, že to pro podváděné manželky není jednoduché, ale když se milenka zamiluje a okolí o jejich poměru ví a ten ženáč stále ne a ne se rozhodnout, musí to být strašné.
Proč do toho někdo jde a jak se s tím vyrovnává? ![]()
Myslím že ta milenka s tím do toho taky jde, pokud se tam zamotají city je to problém asi její
a vybrala si takovou možnost sama
nevím, šak ony to ty milenky napíšu samé ![]()
…no to ja síce netuším, ale minule som čítala také heslo… Radšej byť milenka ako podvádzaná manželka… ![]()
Měla jsem jeden krátký vztah se zadaným mužem. Skončila jsem ho tehdy, když jsem se dozvěděla, že žije s jinou. To, co píšeš, mě ani nenapadlo. Nechodila jsem k němu domů a rychle jsem se s ním rozešla. Bylo mi blivno z něho, myslela jsem na jeho ženu, která čeká s dítětem doma a její chlap zatím paří s někým jiným.
Vlastně bych takového chlapa nedokázala milovat.
Příspěvek upraven 18.08.12 v 13:46
A kolikrát je milenka stejná třeba několik let a nikdo s tím problém nemá -z mé strany bylo nejhorší být milenkou souseda-brali jsme to oba jako zpestření, ale bylo to jen krátce. Pak v zaměstnání, věděli jsme, že rodiny rozbíjet nebude, doma u nás byla krize, ale ty zážitky byly a jsou nezapomenutelné
![]()
Minule bylo toto téma na impulsu chlap říkal, že je ženatý přes 35.let a milenku-stejnou má 30.let, nevím jestli kecal. Říkal, že manželka nic neví a nikdo s tím nemá problémy.
@anonymmmmmm píše: …no to ja síce netuším, ale minule som čítala také heslo… Radšej byť milenka ako podvádzaná manželka…
Měla jsem krátký románek se ženatým mužem, ale neměli děti a celkově to manželství bylo před rozpadem (fakt se potom rozvedli a on mě uháněl
), byla jsem mladá a nechtěla žádný vážný vztah, pobavit se dva večery v týdnu mi stačilo ![]()
Kdyby měli děti (a věděla bych o tom
), nikdy bych do toho nešla.
Nebudu psat anonymne, mela jsem vztah se zadanym asi rok, bylo to super v tom ohledu, ze jsme se vidali, kdyz jsme chteli. Kdyz odcestoval pracovne, jsem se dozvedela, ze je zenaty. Ted je rozvedeny a ma uz i dite. Obcas mi vadilo, ze se mnou muze nekam vyrazi, ale na druhou stranu ja mela svoji volnost a nemusela se zpovidat.
Byla jsem milenkou ženatého muže dvakrát…jenže já jsem taky vdaná. Oba máme děti, legální protějšky, ale v ani jednom manželství to moc neklape. Na druhou stranu to není tak hrozné, abychom se rozváděli. To nechceme ani jeden. Takže jsme na tom stejně. To, že spí se svou ženu beru asi stejně jako on, že já spím s manželem. Máme se rádi, je nám spolu dobře a doufáme, že nám to tak zůstane co nejdéle. Vím, že na prvním místě bude vždycky ona, jasně, že mě to někdy štve, ale je to oboustranné a pokud chceme, ať věci zůstanou tak, jak jsou, nic na tom nezměníme. Včera mi třeba sms, že manželovi hodně závidí dnešní večer, protože věděl, co bude. Takže u nás je to takhle. Jsem zvědavá, co napíšou ostatní.
Anonymní třeba Šárka
Byla jsem, za svobodna bezdětna, milenkou ženáče. Nebylo to tak, že bych snad chtěla být, ale zbláznila jsem se do něj a pak už mi ty věci, co píšeš, byly víceméně jedno. S manželkou ale nespal (teda v ložnici jsem s nima neseděla, ale soudě dle toho, že mi celé večery i noci psal, každý den, neměl moc kdy).Nakonec to skončilo právě proto, že v tom bylo moc citů, stýskalo se nám, nemohli jsme se vidět tak často, jak bychom chtěli.
Taky jsem byla milenkou ženáče..ale je fakt, že jim to opravdu neklapalo. Vydržela jsem, před několika lety jsme měli svatbu, máme dvě děti a je to supr táta. Kolikrát slýchám za jeho zády od známých, jak jen valí oči, jak se o holky stará, jak mě všude vychvaluje, co do ženy, matky a kuchařky ![]()
Určitě roli hraje i věk, my se znali od mých 15ti let, od mých 18ti jsme spolu techtlovali mechtlovali- pro mě tehdy super adrenalin, dnes bych to taky vnímala jinak, už jen proto, že mám děti ![]()
Já si spíš myslím, že ty ženy si připadají důležitější tím, že ač jsou ti chlapi zadaní/ženatí, dají přednost milence a přítelkyni/manželku a jsou kvuli ní ochotní podvádět tu kterou mají doma… znám pár ženských, které to právě z tohodle důvodu dělají a i jsem to někde čekala, že někteří muži si sundavají snubák když někam jdou bez manželky právě kvuli těmhle lovkyním manželů..
Také jsem byla milenkou ženatého muže, a to dvakrát, jednou jako svobodní bezdětná mladá holka a podruhé při manželství sama jako vdaná. V tom prvním případě jsem se bezhlavě zabouchla a jko mladé tele si toho nechala naivně spoustu nabulíkovat
V tom druhém případě nám to doma s exmanželem neklapalo a milenec byl můj kolega z práce, který vyslechl, polichotil a dodal to, co mi doma chybělo. On měl svou ženu rád, jen mu doma chyběl sex. Hodně jsme se do sebe zamilovali, já jsem se následně rozvedla (ne kvůli němu), on zůstal s manželkou a ještě jsme to po mém rozvodu cca 2 roky spolu táhli. Poté jsem potkala a zamilovala se do svého současného přítele a s ženatým kolegou se rozešla. Nesl to velmi špatně a stále nese a přestože je to již 2 roky, tak stále tvrdí, že rozchodem se mnou mu skončilo vše krásné, na co se v životě těšil, žádnou jinou ženskou už nechce ani vidět atd…přestože zůstal se svou ženou a rozvádět se nechce, tak se asi zabouchnul více než by bylo zdrávo. ![]()
@Anonymní píše:
Já si spíš myslím, že ty ženy si připadají důležitější tím, že ač jsou ti chlapi zadaní/ženatí, dají přednost milence a přítelkyni/manželku a jsou kvuli ní ochotní podvádět tu kterou mají doma… znám pár ženských, které to právě z tohodle důvodu dělají a i jsem to někde čekala, že někteří muži si sundavají snubák když někam jdou bez manželky právě kvuli těmhle lovkyním manželů..
To by mě nenapadlo, spíš bych brala manželku jako přítěžek
Mně se prostě fakt líbil a o mileneckém umu a vyvinutosti snad netřeba hovořit ![]()
Nekdy by mi vubec nevadilo, mit nekoho jen na sex..starani se o deti, vareni, uklizeni, zehleni kosil a jine radosti bych prenechala „te prvni“ ![]()