Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doufám, že tu nikoho neurazím, ale dle mého názoru ten, kdo VĚDOMĚ ubližuje lidem tímto způsobem, tak nemá dostatečnou sociální inteligenci. Takovíto jedinci mají plno výmluv, proč tak jednali, proč tak chtějí jednat a omlouvají si to různým způsobem. Kdežto člověk se správným charakterem a sociální inteligencí má své hranice a i přes jeho tužby si umí říct „ne, nehodí se to“. Myslím si, že člověk s dostatečnou inteligencí umí řešit takové situace normálně. Když dojde k nevěře, přiznat si, že udělal chybu a řešit ji, postavit se k tomu čelem - takto jedná inteligentní člověk. Nevyčkává a neoblbuje okolí s očekáváním, že „ono to nějak dopadne“. Nejzajímavější je sledovat, jak se právě potrefené husy tady snaží nejvíce hájit a hledat všemožné výmluvy pro své jednání - je mi to úsměvné.
Ono ne nadarmo se říká, že nevěra je čin slabších.. Největší legrace potom je číst „ale já nejsem spokojen/á se sexem ve vztahu“ nebo „už ji/ho nemiluji, nepřitahuje mě“.. opravdu inteligentní v tuto situaci tomu ještě přitížit nevěrou
Někdy nabývám dojmu, že si někteří opravdu myslí, že ta nevěra je má nějak vysvobodit nebo co.. ![]()
Střípek z mého života. Můj ex se kterým jsem žila pár let, se se mnou rozešel a to proto, že poznal ženu, se kterou si MYSLÍ, že by mu mohlo být lépe. Ano, neklapalo nám to, cítila jsem to stejně, ale já jsem byla ta, co stále nějak doufala, že to je jen krize. Přesto jsem uznala, že jestli si to myslí, tak ať to štěstí zkusí jinde. Takového chlapa si vážím, přišel za mnou, že někoho našel, že u nás dvou už dál smysl nevidí a že by to chtěl zkusit s jinou. Toto byl u mě CHLAP!! a do dnes jsme přátelé. Dobře, bolelo mě to moc, probrečela jsem několik nocí, ale necítila jsem se podvedeně aspoň, neudělal ze mě blbce. Jednal se mnou na rovinu. Dnes je s tou paní šťastně ženatý a mají rok staré miminko, moc mu to přeji a vím, že opravdu to pro něj byla lepší volba, než já - nechtěla jsem mu dát to, co on chtěl, ona mu to dala. ![]()
Můj dlouholetý partner se zakoukal do své kolegyně v práci. Psali si smsky, chodili spolu na obědy, na pracovní večírky… Našla jsem mu v telefonu smsky (já vím, nemá se to) - jak je úžasná, jak na ni myslí, jak je krásná hodná milá… Všechno popřel, že to tak nemyslel, byla to chyba… Uvěřila jsem mu - za pár týdnů jí psal, že ji miluje. Řekla jsem adie a balila kufry - uprosil mě, že to bylo pod vlivem alkoholu a že miluje mě. Skousla jsem to, jedeme dál, já už po žádných důkazech nepátrám - neunesla bych je. Líp by mi bylo, kdyby se rovnou sbalil a odešel k ní, takhle to pro mě bylo šílený. A pořád, pořád to ve mně je.
Sakra lidi, rozmyslete si co chcete…
@katerinkaaa píše:
Nějak se to tu zvrhlo, tohle asi nebyl cíl zakladatelky
V takovejto diskusi to byla otázka času ![]()
@Maculinka krásně napsáno, opravdu radost číst někoho, kdo má v hlavě něco jiného než uspokojování vlastních potřeb ![]()
Anonymní, upřímně řečeno, po roce doufání, nacházení důkazů (mimoděk, nehledala jsem), strašlivých duševních muk, kdy on šel ven, vrátil se za hodinu a já pořád přemýšlela, zda teda byl fakt jen pro cigára a natankovat a nebo měli nějaký rychlorande, bych ti radila to rozseknout. Byla jsem srábek, odpustila všechny lži a podrazy a dostala jsem za odměnu dýku do zad - ani po roce se té pizdy nebyl schopen zbavit, jen jsou postupem času mnohem opatrnější. Kdybych mohla vrátit čas, rozhodla bych se před rokem úplně jinak, protože jsem rok svého života věnovala sebestřednému lháři, který za to nestojí ![]()
katerinkaaa píše:
Nějak se to tu zvrhlo, tohle asi nebyl cíl zakladatelky
Tak já se pochopitelně nemohu vyjádřit k pocitům, které zažívá milenka, ale pokud bych mohl ještě napsat něco k prvnímu dotazu zakladatelky, tak snad to, že některé věci, které ve svých otázkách předpokládá a pokládá je za fakta, nemusí platit.
Uvedu jen jeden příklad, protože je pod mou úroveň si tady nechat nadávat za něco, co jsem neudělal a navíc od někoho, kdo neví o co jde.
Já jsem třeba neměl milenku kvůli sexu, jen jsem ji miloval a bylo mi s ni dobře.
@PaníBovaryová píše:
Pro „nevěrníka“:Právě z tohoto důvodu jste srab - neumíte si vybrat, ale dvojí život by prý vyhovoval 65% mužů (vidíte, nepíšu, že všem), ne proto, že manželce nechcete ublížit - neschovávejte se za její sukně. Manželce víc ublíží, když se dozví, že máte x let milenku, než když ji čestně opustíte, protože už nejste ve vztahu šťastný - na to právo máte, chovat se vůči ní krutě ne.
Taky jsem byla milenka a rozhodně to nikdy nebyl vztah jen o sexu..spousta chlapů se ráda předvádí, takže jsou v tom i společné víkendy ((doma se řekne, že je to služební cesta, nebo ryby s kámoši
), koncerty, divadlo, kino, dovolená…
Mít manžela a milence je náhodou dobrá kombinace…vzájemně se doplňují a žena je potom spokojená po všech stránkách.. ![]()
Peggy.sl Hmmm, to jistě ano
A kdyby muž měl manželku a milenku, už to tak nezní co?
Jistěže je s novým všechno nové a děsně vzrušující. Jen je to trochu sebestředný model.
@Nevěrník píše:
Tak já se pochopitelně nemohu vyjádřit k pocitům, které zažívá milenka, ale pokud bych mohl ještě napsat něco k prvnímu dotazu zakladatelky, tak snad to, že některé věci, které ve svých otázkách předpokládá a pokládá je za fakta, nemusí platit.
Uvedu jen jeden příklad, protože je pod mou úroveň si tady nechat nadávat za něco, co jsem neudělal a navíc od někoho, kdo neví o co jde.
Já jsem třeba neměl milenku kvůli sexu, jen jsem ji miloval a bylo mi s ni dobře.
Neodsuzuji nikoho, kdo má špatnou ruku při výběru patnera a následně si najde někoho jiného, s kým mu je líp. To chápu, jen mi přijde fér, to tomu druhému prostě říct. Toť vše. A s manželkou nyní jste?
@Baruna123456 píše:
Peggy.sl Hmmm, to jistě anoA kdyby muž měl manželku a milenku, už to tak nezní co?
Jistěže je s novým všechno nové a děsně vzrušující. Jen je to trochu sebestředný model.
Naopak jsem velmi tolerantní… ![]()
katerinkaaa píše:
Neodsuzuji nikoho, kdo má špatnou ruku při výběru patnera a následně si najde někoho jiného, s kým mu je líp. To chápu, jen mi přijde fér, to tomu druhému prostě říct. Toť vše. A s manželkou nyní jste?
Samozřejmě že jsme s manželkou spolu, psal jsem přece že jsem se s ní rozvést nechtěl, protože jsem jí nechtěl ublížit a že jsme to s milenkou ukončili.
@peggy.sl píše:
Naopak jsem velmi tolerantní…
@Anonymní píše:
Mezitím co do posilovny chodí zadarmo a s rodinou za zadkempalec:
V posilovni je to hodinka a ide domov, neviem si predstavit ze zaklope u milenky, hupsne do postele a o hodinku masiruje za rodinou. Permanentka tiez urcite stoji menej ako pozornosti milenke.
Hele, a pak kdo je tady zlatokopka - já, jako milenka, od něj peníze nebrala a ani jsem nevyžadovala, aby je do mne investoval. Ty jako manželka se hned staráš o peníze
Jasne ze som zlatokopka. Vsetky moje prostriedky idu na spolocnu rodinu. Ak ma chlap ako tajny konicek zensku, beriem to nie len ako podvod na mne (klame mi do oci) ale aj na detoch (obera ich o moznosti, aj keby to mali byt len drobne co by mohol sporit detom pre buducnost, ale dostane to milenka)
Jo, a chuděra jsem nebyla, proč taky. Byla jsem s ním šťastná a i po mnoha letech na něj ráda vzpomenu a každé setkání s ním mě potěší, byť tedy teď už jako vdaná jeho harém nerozšířím, neb on je sice príma společník, ale manžela mám radši.
Chudera preto, ze si nevies (nevedela si) najst chlapa co by o Teba stal aj verejne.