Kam s dítětem na Brněnsku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
18.5.10 15:57
Jura007 píše:
Tak jsem se byl mrknout v té botanické. Zase jsem se něco přiučil :wink: a hlavně - našel jsem ten celoroční vchod z ulice Kotlářské… :lol: :oops: Za vstup do skleníku se platí, „volná plocha“ je zadarmo. Od 27.5. do 4.6. je tam výstava masožravých rostlin (ještě že ne mamlasožravých, to by mě tam nikdo nedostal… :evil: )A ve skleníku jsem objevil ty největší kaktusy tuším z rodu Mammilaria, mexičtí indiáni jim říkají „tchýnino sedátko“ :mrgreen:

Juro, už tam bude výstava masožravek ? To je prima, musím se zajít podívat, bývá prodejní. Mají tam vždy pěkné kousky, jinak je to problém koupit. Vidíš, bydlím nedaleko a ani nevím, že to tam už bude :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
18.5.10 16:23

No, modelový svět by taky šel…Verunce nevadí ani klučičí aktivity :lol: jízda parním vlakem, koukání na vláčky atd…
A není to tak časově a fyzicky vyčerpávající jako příroda nebo zoo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.5.10 16:39
Aaalenkaaa píše:
No, modelový svět by taky šel…Verunce nevadí ani klučičí aktivity :lol: jízda parním vlakem, koukání na vláčky atd…
A není to tak časově a fyzicky vyčerpávající jako příroda nebo zoo…

Jojo, v modelovém světě ji můžeš nechat koukat samotnou, určitě se zabaví, a ty můžeš koukat z povzdálí a odpočnout si :wink: Ten vláček v Obřanech není každý den, mám ten pocit. A vy jste z České Třebové ? Tak to máte k vlakům blízko, ne ? Tam na nádraží snad pracují všichni :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.5.10 16:46

Tady je odkaz na tu zahradní železnici:
http://www.zahradnizeleznice.net/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.10 20:11

Jen taková drobnost: v té botanické zahradě je vedle vchodu do skleníku veřejný záchod (zdarma). Taková drobnost, ale potěší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.10 22:12

Mhmmm, teď jsem si uvědomil nepříjemnou věc: v té botanické zahradě je u vstupu jezírko s hloubkou tak okolo půl metru - to by bylo potřeba děti u něho hlídat, aby se jim nedej bože něco nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.5.10 23:24

No jo,to znám. My jsme tam s kamarádkou chodily o velké přestávce svačit. To už je ale dávno,to jsem kdysi chodila na průmyslovku. Na vysokou jsem sice chodila taky kousek od tam, ale už jsem do botanické nezašla :think: Na svačiny u jezírka už nebyl čas :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.5.10 23:32

Paraplíčko, ty seš absolventka Kotlářské…? No já jsem chodil ke konkurenci, na Sokolskou… To je náhodička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.5.10 23:53

Tak tak, jooo a v jezírku byly rybičky a lekníny - si tak matně ještě pamatuji :-D
No,já na Sokolskou vlastně začala chodit do prváku, ale pak jsem přešla na Kotlářskou. Ta škola mi víc vyhovovala. Na vysoké jsem však od strojařiny kousek zběhla, ale fakt kousek :mrgreen:
Kotlářskou však před lety (to už jsem tam nebyla), postupně zrušili a postupně ji pohltila Sokolská :-( :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.5.10 16:44

Zjistil jsem něco dalšího - u Olympie se staví zahradní železnice…

http://www.brnoinfo.cz/…-kolejistem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.5.10 23:00

Alenko, tak jak jste nakonec dopadli? Pro co jste se rozhodli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
30.5.10 11:18

Akce na dnešní odpoledne :-)

http://www.stred.brno.cz/…de-indiansky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 11:22

V Domě umění je výstava „Planeta EDEN“. Celý koncept výstavy je o tom, jak jsme si za minulého režimu představovali budoucnost. Pokud jsem si všiml, jsou tam i „kosmické“ hračky z té doby a u vchodu je velký model Sputniku z černého plastu. No a jsou tam zmíněné i dětské knížky o Neználkovi… Drobnou chybičkou výstavy je cena vstupného - 80 korun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.