Kam s dítětem na Brněnsku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jura007 píše:
Tak jsem se byl mrknout v té botanické. Zase jsem se něco přiučila hlavně - našel jsem ten celoroční vchod z ulice Kotlářské…
![]()
Za vstup do skleníku se platí, „volná plocha“ je zadarmo. Od 27.5. do 4.6. je tam výstava masožravých rostlin (ještě že ne mamlasožravých, to by mě tam nikdo nedostal…
)A ve skleníku jsem objevil ty největší kaktusy tuším z rodu Mammilaria, mexičtí indiáni jim říkají „tchýnino sedátko“
…
Juro, už tam bude výstava masožravek ? To je prima, musím se zajít podívat, bývá prodejní. Mají tam vždy pěkné kousky, jinak je to problém koupit. Vidíš, bydlím nedaleko a ani nevím, že to tam už bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, modelový svět by taky šel…Verunce nevadí ani klučičí aktivity
jízda parním vlakem, koukání na vláčky atd…
A není to tak časově a fyzicky vyčerpávající jako příroda nebo zoo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aaalenkaaa píše:
No, modelový svět by taky šel…Verunce nevadí ani klučičí aktivityjízda parním vlakem, koukání na vláčky atd…
A není to tak časově a fyzicky vyčerpávající jako příroda nebo zoo…
Jojo, v modelovém světě ji můžeš nechat koukat samotnou, určitě se zabaví, a ty můžeš koukat z povzdálí a odpočnout si
Ten vláček v Obřanech není každý den, mám ten pocit. A vy jste z České Třebové ? Tak to máte k vlakům blízko, ne ? Tam na nádraží snad pracují všichni
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je odkaz na tu zahradní železnici:
http://www.zahradnizeleznice.net/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen taková drobnost: v té botanické zahradě je vedle vchodu do skleníku veřejný záchod (zdarma). Taková drobnost, ale potěší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mhmmm, teď jsem si uvědomil nepříjemnou věc: v té botanické zahradě je u vstupu jezírko s hloubkou tak okolo půl metru - to by bylo potřeba děti u něho hlídat, aby se jim nedej bože něco nestalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo,to znám. My jsme tam s kamarádkou chodily o velké přestávce svačit. To už je ale dávno,to jsem kdysi chodila na průmyslovku. Na vysokou jsem sice chodila taky kousek od tam, ale už jsem do botanické nezašla
Na svačiny u jezírka už nebyl čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paraplíčko, ty seš absolventka Kotlářské…? No já jsem chodil ke konkurenci, na Sokolskou… To je náhodička…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tak, jooo a v jezírku byly rybičky a lekníny - si tak matně ještě pamatuji ![]()
No,já na Sokolskou vlastně začala chodit do prváku, ale pak jsem přešla na Kotlářskou. Ta škola mi víc vyhovovala. Na vysoké jsem však od strojařiny kousek zběhla, ale fakt kousek ![]()
Kotlářskou však před lety (to už jsem tam nebyla), postupně zrušili a postupně ji pohltila Sokolská
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjistil jsem něco dalšího - u Olympie se staví zahradní železnice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alenko, tak jak jste nakonec dopadli? Pro co jste se rozhodli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Domě umění je výstava „Planeta EDEN“. Celý koncept výstavy je o tom, jak jsme si za minulého režimu představovali budoucnost. Pokud jsem si všiml, jsou tam i „kosmické“ hračky z té doby a u vchodu je velký model Sputniku z černého plastu. No a jsou tam zmíněné i dětské knížky o Neználkovi… Drobnou chybičkou výstavy je cena vstupného - 80 korun…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.