Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ ženy ![]()
prosím o Vaše rady + zkušenosti.
Jsem lajk…
Kam se chodí, obj. na spermiogram?
Bylo mi doporučeno ať si partner zajde… Řešíme ZT atd… Má být žádanka..?
Opravdu nevím, zda nějaké kliniky - určitě, ale jaké.. ( repro atd..). Jsme z jihomorav. kraje…
Jak je vyšetření hrazené, popř., jak asi probíhá…? Určitě od svých partnerů víte ![]()
Děkuji moc ![]()
ZT nemá s kvalitou spermii žádnou spojitost… jinak zeptej se svého gynekologa můj to třeba dělá. Jinak na každé reprodukční klinice cena cca kolem 1000 (před 5lety dnes nevím)
@Anonymní píše:
ZT nemá s kvalitou spermii žádnou spojitost… jinak zeptej se svého gynekologa můj to třeba dělá. Jinak na každé reprodukční klinice cena cca kolem 1000 (před 5lety dnes nevím)
jasný, ale řešíme už vše, co by mohlo mít se ZT spojitosti ( 3× během roku..) spoustu vyšetření už máme/mám za sebou. Ale tohle jsme ještě neměli. K Dr se chystám za měsíc, tak jsem se chtěla zatím dotázat zde…
Třeba do Repromedy, stálo to kdysi kolem 800 Kč. Nebo může dát doktor žádanku, pak je to zadarmo. Z klasického spermiogramu se ale nepozná moc, dělá se i tzv. Fragmentace DNA, to je kolem 4000 Kč (nehradí ZP).
@Marťásek1110
Ahoj, před nějakou dobou jsem tě tady sledovala, když si řešila samovolný potrat. Předně i chci rict, že je mi líto, čím sis prošla. Věřím, že brzy přijdete na příčinu a miminko se ti podaří donosit, moc držím palce.
Jinak ke spermiogramu. Můžeš si najít jakoukoliv repro kliniku, která je ti sympatická. Na stránkách určitě bude informace, že delaji spermiogram. Spermiogram muže být na žádanku (od tvého gynekologa), nebo jako samoplátce. Před skoro 3 lety to stalo nějak okolo 1000 Kč.
Jsme taky z JMK. Manzel byl 2×. Poprvé v Repromedě v Bohunicích a podruhé v Heliosu. Vzorek vždy donesl s sebou. Výsledky byly do par dni.
Nejlepší je si tam zavolat a domluvit se. Řeknou ti, jaká je cena, jak donest vzorek a další věci.
Kdyby tě ještě něco zajimalo, klidně se zeptej 😊.
@Marťásek1110 Pokud bude žádanka, tak to jde na pojišťovnu. Lepší je poradit se s gynekologem a ten doporučí místo. Pokud vím, tak je možné přinést do laboratoře rovnou vzorek. Manžel chodil přímo na kliniku, výsledky posílali mailem.
@Marťásek1110 například Brno - Repromeda je stále za 1000 Kč. Pokud ti to doporučil lékař, požádej ho o žádanku. Potom je to na pojišťovnu
V Praze třeba VFN oddělení sexuologie, Herzův palác. Je to docela blízko I. P. Pavlova, takže dobrá dostupnost, cca 5 min, - kousíček od známé porodnice U Apolináře… ![]()
Mapka s kontaktním telefonem. ![]()
Ejakulace do laboratorní nádobky na místě, výsledek asi do 2 hodin (obvykle taky osobně).
@Slunečnice0303 AHOJ, děkuji za hezké slova
ano, řešila jsem od nového roku samov. potrat, který bohužel nešel
udělala jsem pro něj maximum i s DR, nakonec to stejně skončilo revizí ( čekali jsme dlouho a stejně nic ) - ukončeno 17.2. Nyní čekám již na 2 MS.
Ano, na Repromedě jsme byli na gen. testech, tak by jsme tam šli znovu ( teda partner ) na spermo. Děkuji za tip, řeknu DR gyn o žádanku. Je fajn, že si chlap může donést vzorek, z domu, určitě se poptám gyn, a zavolala bych si ( jak na to..). Chtěla jsem se poptat, nejprve tady zde na skupince, jelikož na gyn mám jít až cca za měsíc ( po 3 MS ), teď běhěm nového roku jsem tam byla už snad 100× a nechci DR stále zatěžovat/dotazy… Ale ŽáDANKU určitě budu chtít
doufám, že se jednou vše v dobré obrátí. Nedovedu si představit 4 ZT ![]()
@Anonymní píše:
Třeba do Repromedy, stálo to kdysi kolem 800 Kč. Nebo může dát doktor žádanku, pak je to zadarmo. Z klasického spermiogramu se ale nepozná moc, dělá se i tzv. Fragmentace DNA, to je kolem 4000 Kč (nehradí ZP).
Děkuji!!V Repromedě jsme byli na gen. testech, tak asi na ten spermo, by jsme šli( šel ) partner tam… O žádanku si zažádám gyn DR. Dr Černá ( imuno. repro Praha) mi říkala, i o tzv. Fragmentace DNA, to je kolem 4000 Kč (nehradí ZP), že by bylo dobré na to partnera poslat…
@Magda124 Děkuji, poradím se s gyn. Tam chci jít ale až na konci 5/2023
@Marťásek1110 píše:
@Magda124 Děkuji, poradím se s gyn. Tam chci jít ale až na konci 5/2023
tak asi pudu dřívě/ať se to pohne a nemusí se čekat ( byla sem tam od nového roku už snad 100×, tak DR nechci pořád obtezovat/otravovat…)
@Mall126 SUPER. Díky..na REPROm jsme byli na gen. testech, tak si zařádam o žádanku a šli by jsme tam…
@Marťásek1110 jen se připrav na delší čekací dobu, mají to tam teď dost plné ![]()